Koger opstår efter BCG-immunisering, hvad er årsagen?

Jakarta - Generelt har nyfødte en passiv immunitet, som de får fra deres mødre, mens de er i livmoderen. Denne immunitet varer dog kun i et par måneder eller endda et par uger efter, at han blev født. Hvis den passive immunitet går tabt, er barnet sårbart over for helbredsproblemer på grund af, at immunsystemet ikke er optimalt.

Læs også: Børn med feber efter DPT-vaccination, dette er hvad de skal gøre

Der er forskellige måder, mødre kan gøre for at bevare deres børns sundhed, hvoraf den ene er at give vaccinationer, der er skræddersyet til barnets alder. Immunisering er en vaccineproces, der udføres for at gøre en person immun over for en sygdom. Der er modtaget flere immuniseringer siden barnet blev født, hvoraf en er BCG-immuniseringen. Men hvorfor opstår der sår på injektionsstedet efter BCG-immunisering?

Lær BCG-immunisering at kende

BCG immunisering ( Bacillus Calmette Guerin ) er administration af en vaccine for at beskytte børn mod tuberkulose, som kan angribe lungerne. BCG-vaccinen gives generelt kun én gang i livet. Generelt anses nyfødte op til to måneder for at være effektive til at modtage BCG-immunisering.

Ikke kun for nyfødte, voksne, der aldrig har modtaget BCG-immunisering som spædbarn, kan modtage BCG-immunisering som voksen. Rapporteret fra UK National Health Service , ikke kun voksne, der ikke har modtaget BCG-vaccinen som baby, rådes en person, der har en risiko for udsættelse for tuberkulose på arbejdspladsen, til at få BCG-vaccinen.

Rapporteret fra Centre for Disease Control and Prevention , anbefales BCG-vaccinen ikke til personer, der har et kompromitteret immunsystem, såsom mennesker med hiv. Derudover frarådes gravide kvinder at få BCG-vaccinen under graviditeten.

Læs også: Hvilken alder skal babyer have BCG-vaccination

Kend årsagerne til bylder efter BCG-vaccination

Rapporteret fra UK National Health Service BCG-vaccinen blev administreret til den øverste højre arm. Efter at barnet har modtaget BCG-vaccinen, vil der opstå små, nogle gange pusfyldte sår på injektionsstedet. Er denne tilstand normal? Så hvad skal forældre gøre?

Ja, sår eller purulente sår, der vises på BCG-vaccineindsprøjtningen, er normale og behøver ikke at være bekymrede af forældrene. Denne tilstand er en naturlig reaktion fra immunsystemet på den vaccine, der gives. Generelt vil udseendet af sår eller pussår variere fra den ene baby til den anden. I nogle tilfælde går der også et par uger til måneder efter, at barnet får BCG-vaccinen.

Forældre bør ikke bekymre sig, fordi sår og pussår, der opstår efter BCG-vaccinen, kan hele af sig selv. Hold øje med barnets helbred og tag straks barnet til nærmeste sygehus, hvis sår eller purulente sår, der opstår, får barnet til at få feber, der opstår hævelser på injektionsstedet, og der opstår for meget pus i såret.

Læs også: Her er tips til at overvinde kræsne babyer efter BCG-immunisering

Hvad så, hvis barnet ikke udvikler sår eller sår efter BCG-vaccinen? Ifølge den indonesiske pædiatriske forening betyder sår eller pussår, der ikke vises efter BCG-vaccinen, ikke, at vaccinen har fejlet. På den måde behøver forældrene ikke at genvaccinere. Hvis der er noget, du vil spørge igen, så prøv at spørge lægen direkte gennem ansøgningen .

Reference:
Indonesisk børnelægeforening. Tilgået i 2020. Skar BCG
Indonesisk børnelægeforening. Tilgået i 2020. Er vacciner sikre for børn?
UK National Health Service. Tilgået 2020. Oversigt over BCG tuberkulosevaccine
Centre for Disease Control and Prevention. Tilgået 2020. BCG Vaccine