1 år gammel baby har endnu ikke fået tænder, er det naturligt?

, Jakarta – Hvert barns udviklingsperiode er forskellig. Men hvis den lille, der er 1 år, endnu ikke har fået tænder, gør det bestemt forældre bekymrede. Er det normalt, at en 1-årig baby ikke har tænder?

Dette kan stadig være rimeligt, fordi væksten af ​​hver babys første tand varierer. I sjældne tilfælde kan en baby have sin første tand ved fødslen. Men på den anden side må en baby ikke have en eneste tand, før han er mindst 1 år gammel.

Ifølge David Geller, en børnelæge i Bedford, Massachusetts, er det stadig normalt, hvis barnet ikke har fået tænder inden for 1 års alderen. Gennemsnitsalderen for babyer at få deres første tænder er 6 måneder. Geller fandt dog også engang et barn, der lige havde fået sin første tand i en alder af 17 måneder. Bare rolig, fordi udviklingsforsinkelser i tænder ikke nødvendigvis indikerer et problem med deres generelle udvikling.

De fleste forældre tager også ofte fejl af, at babyer savler eller tygger deres fingre som et tegn på tænder, især når de er omkring 3 måneder gamle. Men det er egentlig bare en aktivitet, som babyer normalt laver i den alder. At savle og tygge fingrene er ikke altid et tegn på, at dine tænder er ved at vokse.

Men hvis din lille stadig ikke får tænder i en alder af 18 måneder, skal du straks underrette børnelægen. Lægen kan bestille blodprøver for at udelukke visse medicinske problemer, og barnet kan blive henvist til en pædiatrisk tandlæge. Uanset hvornår babyens første tænder bryder frem, opfordres forældre til at foretage et tandeftersyn på deres barn, efter at det har fejret sin første fødselsdag.

Læs også: Dette er udviklingen af ​​børns tænder, der vokser efter alder

Ting, forældre skal vide om babys første tænder

I stedet for at bekymre dig om, at babyens tænder vokser sent, skal du først vide et par vigtige ting om følgende babys første tænder:

Babys første tænder vokser omkring 6 måneder-1 år gamle

Væksten af ​​den første tand hos hver baby varierer meget. Nogle babyer har måske ikke tænder før deres første fødselsdag! Omkring 3 måneders alderen begynder babyer at udforske deres mund og begynde at putte hænderne i munden.

Produktionen af ​​spyt i deres mund vil også stige. Mange forældre tror, ​​at dette er et tegn på tænder, men de første tænder kommer normalt omkring 6 måneders alderen. Normalt er de første tænder, der vises, næsten altid de nederste fortænder (nedre midterste fortænder). De fleste børn vil normalt have alle deres mælketænder i en alder af 3 år.

Genkend tegnene på børnebøjler

Mange forældre ved ikke, hvornår deres baby får tænder. En baby, der får tænder, kan vise tegn, såsom ubehag i det område, hvor tænderne vokser, tandkødet omkring tænderne, der vokser, kan være hævede og ømme, og barnet kan savle mere end normalt.

For at lindre det ubehag, barnet føler, når det får tænder, kan forældre blidt massere barnets tandkød med rene fingre, eller ved at bruge en ren vaskeklud gennemvædet i koldt vand. Mor kan også give kiks tænder, men se, mens han spiser det. Årsag, kiks tænder går let i stykker og kan få barnet til at blive kvalt.

Læs også: Tænder gør dig kræsen? Overvind på denne måde

Hvis moderen ønsker at lave en undersøgelse relateret til udviklingsforsinkelsen hos sin lille, kan moderen bestille tid hos lægen på det sygehus efter eget valg via ansøgningen . Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play som en hjælpende ven til at bevare din families sundhed.

Reference:
Baby Center. Tilgået i 2020. Er det normalt, at min baby endnu ikke har tænder?
sunde børn. Tilgået 2020. Babys første tand: 7 fakta, forældre bør vide