Ikke relateret til blodsukker, genkend typen af ​​diabetes Insipidus

, Jakarta – Har du nogensinde hørt om en sygdom kaldet diabetes insipidus? Selvom begge kaldes diabetes, er diabetes mellitus og diabetes insipidus faktisk forskellige. Mens diabetes mellitus er forbundet med høje blodsukkerniveauer, er diabetes insipidus relateret til en type hormon, der regulerer kropsvæsker.

Denne sygdom kan genkendes fra dens meget karakteristiske symptomer, nemlig overdreven tørst og samtidig lysten til at tisse i meget store mængder og optræder ret ofte. Ud fra årsagen kan diabetes insipidus opdeles i to typer. Kom nu, identificer typen af ​​diabetes insipidus her, så du kan være opmærksom på det.

Læs også: Hyppig vandladning midt om natten, dette er et sundhedsproblem

Diabetes insipidus er faktisk en ret sjælden tilstand. Men hvis det opstår, er diabetes insipidus mere almindelig hos mænd end kvinder i alle aldre, inklusive børn. I svære tilfælde kan personer med diabetes insipidus udskille helt op til 20 liter urin om dagen.

Årsager til Diabetes Insipidus

Diabetes insipidus er forårsaget af en forstyrrelse i det antidiuretiske hormon ( antidiuretisk hormon/ADH ) som spiller en rolle i at regulere mængden af ​​væske i kroppen. Dette hormon hjælper med at holde på vand i kroppen ved at bede nyrerne om at tilbageholde vand, hvilket gør din urin mere koncentreret. Nyrerne udskiller derefter overskydende væske i form af urin, som midlertidigt opbevares i blæren.

Men i tilfælde af diabetes insipidus reduceres produktionen af ​​antidiuretisk hormon, eller nyrerne er ude af stand til at reagere på antidiuretisk hormon som normalt. Som et resultat, i stedet for at tilbageholde vand, udskiller nyrerne for meget væske og kan ikke producere koncentreret urin. Mennesker, der oplever denne tilstand, vil altid føle sig tørstige og have tendens til at drikke mere vand, fordi det er nødvendigt for at erstatte mængden af ​​tabt væske.

Læs også: For ofte kan tørst være et tegn på sygdom?

Typer af diabetes Insipidus

Der er to hovedtyper af diabetes insipidus, nemlig:

1. Cranial Diabetes Insipidus

Dette er den mest almindelige type diabetes insipidus. Cranial diabetes insipidus er forårsaget af hypothalamus, et særligt væv i hjernen, der ikke producerer tilstrækkelige mængder af antidiuretisk hormon. Denne tilstand kan opstå på grund af skader på hypothalamus eller hypofysen, som er det sted, hvor antidiuretisk hormon opbevares efter at være blevet produceret af hypothalamus. Mens de ting, der kan forårsage skaden, er hjerneskade, hjernetumor, post-kirurgi og infektion.

2. Nefrogen Diabetes Insipidus

Mens typen af ​​diabetes insipidus, opstår, fordi nyrerne ikke er i stand til at reagere på antidiuretisk hormon korrekt. Denne tilstand kan opstå på grund af skader på nyrefunktionen eller arvelige faktorer. Nogle medikamenter, der bruges til at behandle psykisk sygdom, kan også forårsage nefrogen diabetes insipidus.

Symptomer på Diabetes Insipidus

Hvis du altid føler dig tørstig og tisser oftere end normalt, bør du straks søge læge, da det kan være et symptom på diabetes insipidus. Voksne tisser i gennemsnit 4-7 dage om dagen, mens små børn kan gøre det op til 10 gange om dagen. Dette skyldes, at børns blærer er mindre. Men diabetes insipidus kan få en person til at føle sig meget tørstig og tisse for meget.

Læs også: Mistanke om, at din lille har diabetes Insipidus? Vær sikker med disse 3 tests

Selvom der også er mulighed for, at denne tilstand ikke er et symptom på diabetes insipidus, men ved at tjekke med en læge, kan den nøjagtige årsag bestemmes. Lægen vil udføre flere tests for at diagnosticere den tilstand, du oplever, og den nøjagtige årsag.

Diabetes Insipidus behandling

Behandling for hver person med diabetes insipidus kan variere afhængigt af hvilken type han har. Ved mild kraniel diabetes insipidus er behandling muligvis ikke nødvendig. Syge er dog nødt til at forbruge mere vand for at erstatte den spildte væske. Hvis det er nødvendigt, kan den syge tage et lægemiddel kaldet desmopressin som kan erstatte rollen som antidiuretisk hormon.

Mens mennesker med nefrogen diabetes insipidus, kan tage et lægemiddel kaldet thiaziddiuretikum hvilket er nyttigt til at reducere mængden af ​​urin produceret af nyrerne.

Køb den medicin du skal bruge hos lige. Du behøver ikke bekymre dig om at forlade huset, bare bestil gennem applikationen og din bestilte medicin vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.