Forældre bør vide, at dette er den normale kropstemperatur for babyer

Jakarta – Tegn på en sund krop er præget af en normal kropstemperatur. Mor skal have hørt, at den normale kropstemperatur er 37 grader celsius. Det er rigtigt, men tallene er kun et gennemsnitstal. Faktisk er en person måske ikke klar over, at kropstemperaturen pludselig kan blive højere eller lavere. Så faktisk indikerer en kropstemperaturmåling, der er over eller under gennemsnittet, ikke automatisk, at du er syg.

Der er en række faktorer, der påvirker menneskets kropstemperatur, nemlig alder, køn, tidspunkt på dagen og aktivitetsniveauet. Derfor skal mødre vide, at en voksens normale temperatur kan være forskellig fra en babys normale temperatur. Så hvad er den normale kropstemperatur for en baby?

Læs også: Det er yndigt, men du skal ikke bare røre og kysse barnet

Normal temperatur for babys krop

Kroppens evne til at regulere temperaturændringer stiger med alderen. Derfor er voksne i stand til at opretholde en stabil kropstemperatur end børn eller spædbørn. Voksne har også en tendens til at have en lavere kropstemperatur. Citat fra Healthline , den normale kropstemperatur baseret på alder er generelt i antallet:

  • Babyer og børn . Hos spædbørn og børn er deres normale kropstemperatur i gennemsnit mellem 36,6 – 37,2 grader Celsius.

  • Voksne. Teenagere og voksne har normalt en kropstemperatur på mellem 36,1 og 37,2 grader Celsius.

  • Ældre over 65 år. Hos ældre voksne er den gennemsnitlige kropstemperatur lavere end 36,2 grader Celsius.

Husk, normal kropstemperatur kan variere fra individ til individ. Dit barns kropstemperatur kan være 0,6 grader celsius højere eller lavere end gennemsnittet ovenfor. Hvis dit lille barn oplever en temperaturændring, der er højere eller lavere end det normale gennemsnit, er der ingen grund til bekymring, hvis tilstanden ikke er ledsaget af andre symptomer. Men hvis ændringer i temperatur er ledsaget af andre symptomer, kan nybagte mødre være på vagt over for visse sygdomme.

Læs også: Disse er 2 typer feber hos børn, og hvordan man håndterer dem

Er du helt sikker på, at dit lille barn har feber, kan du spørge lægen om hvordan man håndterer og hvilke stoffer der kan indtages. Gennem applikationen kan mødre kontakte læger når som helst og hvor som helst.

Sådan måler du babys temperatur præcist

For at kende barnets kropstemperatur nøjagtigt har moderen brug for et termometer. Mødre kan bruge et almindeligt termometer eller et digitalt termometer, der kan købes på et apotek eller online. For nøjagtigt at måle barnets temperatur skal moderen være opmærksom på:

  • Placer termometeret i babyens armhule. Brug et termometer i armhulen til børn under fem år.

  • Hold derefter armhulen ved at klemme tilbage for at holde termometeret på plads i den tid, der er angivet i instruktionerne på termometerpakken. De fleste termometre tager omkring 15 sekunder at få kropstemperaturen.

  • Displayet på termometeret vil vise dit barns temperatur.

Læs også: Dette er førstehjælp, når et barn har feber

Hvis termometeret viser normale tal, og dit lille barn ikke har nogen mistænkelige symptomer, betyder det, at du ikke behøver at bekymre dig. Men hvis termometeret viser et tal, der er højere eller lavere end det normale gennemsnit, ledsaget af svimmelhed og svaghed, betyder det, at din lille skal tjekkes. Hvis moderen planlægger at få sin lille tjekket, igennem Mor kan bestille tid hos lægen på forhånd. Vælg blot en læge på det rigtige hospital i henhold til dine behov gennem ansøgningen.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Hvad er det normale kropstemperaturområde?.
NHS. Tilgået 2020. Sådan tager du din babys temperatur.