Det er 5 hududslæt, der er tegn på alvorlig sygdom

, Jakarta – Har du nogensinde haft hududslæt? Ja, hududslæt er forandringer, der ofte opstår på huden i form af røde pletter, bumser eller vabler på grund af irritation eller betændelse. Generelt føles huden, der har hududslæt, ret kløende ledsaget af en brændende fornemmelse.

Læs også: Disse er typerne af hududslæt hos voksne

Der er flere årsager til hududslæt, såsom insektbid, allergiske reaktioner på en af ​​udløserne og brug af kosmetik. Dog kan hududslæt forårsaget af denne tilstand forsvinde inden for et par dage med selvpleje derhjemme. Du bør dog kende nogle af karakteristikaene ved et hududslæt, der kan være tegn på en alvorlig sygdom.

Fra smerte til feber

Nogle hududslæt opstår pludseligt, andre vises gradvist. Uafhængig behandling såsom at undgå triggere, bruge fugtighedscreme og komprimere det område, der har udslæt med kolde kompresser, kan udføres for at behandle hududslætstilstande.

Der er dog nogle udslætstilstande, der bør overvejes og kan være tegn på alvorlig sygdom, såsom:

1. Udslæt vises over hele kroppen

Lancering American Academy of Dermatology , bør du ikke undervurdere tilstanden af ​​hududslæt, der vises i alle dele af kroppen. Denne tilstand kan indikere, at du har en allergi eller infektion. Hvis den ikke behandles, kan denne tilstand være farlig for helbredet.

2. Hududslæt med feber

Undervurder ikke et hududslæt, der ikke går over i løbet af få dage, selvom det er blevet behandlet selvstændigt derhjemme. Du skal straks tage til det nærmeste sygehus til et helbredstjek, hvis du oplever hududslæt ledsaget af høj feber. Denne tilstand kan være et tegn på en alvorlig sygdom, såsom skoldkopper.

3. Hududslæt med blærer

Hududslæt kan opstå pludseligt. Men hvis tilstanden af ​​det udslæt, der viser sig, er ledsaget af blærer på udslættet, bør du straks foretage et helbredstjek.

4. Smertefuldt hududslæt

Hold øje med smertefulde hududslæt. Denne tilstand kan være et tegn på en alvorlig hudlidelse. Smertefulde hududslæt skal undersøges af et lægehold for at reducere de symptomer, der opstår.

5. Lilla Pletter Udslæt

Generelt vil udslættet være rødligt i farven. Lancering fra I dag , kan udslættet se lilla ud. Men undervurder ikke denne tilstand. Et udslæt af lilla pletter, der vises på hænder og fødder, kan være et tegn på en bakteriel infektion i hjertet.

Læs også: Fugtige rum kan forårsage udslæt hos babyer?

Genkend sygdomme, der forårsager hududslæt

Selvfølgelig kræver hvert udslæt, der vises, yderligere undersøgelse for at bestemme årsagen til hududslæt. På den måde er den behandling, der gives, også forskellig alt efter årsagen til hududslættet. Kend den sygdom, der får dig til at udvikle hududslæt, så det kan behandles hensigtsmæssigt, nemlig:

1. Herpes zoster

Herpes zoster er en hudsygdom forårsaget af en virus. Et af tegnene på herpes zoster er udseendet af udslæt på huden. Et herpes zoster udslæt kan forårsage smerte, svien, kløe og prikken i huden. Derudover ser udslættet ujævnt ud og indeholder væske. De knopper, der opstår, kan briste og efterlade vabler på huden.

2. Ringorm

Ringorm kan også forårsage udslæt på huden. Hududslæt forårsaget af ringorm er kløende og ømt. Ikke nok med det, hududslæt forårsaget af ringorm er i form af en tyk ring på kanterne og skællende i midten.

3. Kontakt Dermatitis

Kontakteksem er en betændelse i huden på grund af eksponering for allergitriggere. Generelt er hududslæt forårsaget af kontaktdermatitis grove og kløende. Udslættet kan også bule og sprænge med pus i det.

Selvom det ikke er smitsomt, forårsager denne tilstand ubehag for den syge. Der er ikke noget galt i at spørge lægen direkte gennem ansøgningen til behandling af hududslætstilstande forårsaget af kontaktdermatitis for at reducere symptomer.

Læs også: Kan et hududslæt være smitsomt?

Det er den sygdom, der kan forårsage udslæt. Det er bedre at opfylde næringsstofferne og næringsstofferne i kroppen, så hudens sundhed opretholdes. Glem desuden ikke at være flittig med at rense huden ordentligt, så bakterier eller snavs, der sidder fast på huden, kan gå tabt og ikke give hudproblemer.

Reference:
i dag. Hentet 2020. 7 udslæt, du ikke bør ignorere: advarselsskilt fra din hud
American Academy of Dermatology. Tilgået 2020. Udslæt 101 hos voksne: Hvornår skal man søge lægebehandling