Dette er hvad der er en esophageal tracheal fistel

, Jakarta - Babyer, der er i livmoderen, forventes bestemt af deres forældre at forblive sunde. Alligevel viser det sig, at barnet kan have oplevet abnormiteter siden i livmoderen. En af de sygdomme, der kan opstå, er esophageal tracheal fistel.

En baby kan have denne lidelse forårsaget af genetiske lidelser, selvom dette ikke er sikkert. Det vigtigste, du bør vide, er, at abnormiteter under graviditeten kan forårsage en trakeal esophageal fistel. Her er en komplet diskussion af denne sygdom!

Læs også: Symptomer på tracheal esophageal fistel hos babyer

Hvad er en esophageal tracheal fistel?

Tracheal esophageal fistel sygdom er en lidelse, der opstår ved forbindelsen mellem spiserøret og luftrøret. Spiserøret eller spiserøret er et rør, der forbinder halsen med maven. Derudover er luftrøret det rør, der forbinder luftrøret med lungerne. De to dele er ikke forbundet med hinanden.

Esophageal Tracheal Fistel er en lidelse, fordi barnets krop er deformeret ved fødslen. Lidelsen opstår, mens den stadig er i fosteret under graviditeten. Denne abnormitet kan få væske til at passere den forkerte vej. Således kan væske trænge ind i lungerne og forårsage abnormiteter.

Årsager til tracheal esophageal fistel

Lidelser, der opstår i spiserøret og luftrøret, opstår, når fosteret vokser i livmoderen. På det tidspunkt begynder luftrøret og spiserøret at udvikle sig som et enkelt rør. Efter fire til otte uger vil der dannes en væg mellem spiserøret og luftrøret for at adskille dem.

Hvis væggen ikke er formet ordentligt, kan der opstå forstyrrelser, herunder tracheal- og esophageal fistler. Nogle gange er årsagen til denne abnormitet en infektion under operationen, der kan beskadige luftrøret. Når denne lidelse gentages, stiger esophagustrykket, så væske kommer ind i luftvejene ved synkning og omvendt.

De fleste af disse tilfælde forekommer også hos børn, der har medfødte tilfælde eller medfødte abnormiteter. Nogle kilder siger dog, at det endnu ikke er klart, hvad årsagen til dette er.

Hvis du har spørgsmål vedrørende denne lidelse, kan lægen fra klar til at hjælpe. Tricket, du behøver bare Hent Ansøgning i smartphone som du bruger! Derudover kan du også bestille online online til en fysisk undersøgelse på det valgte sygehus gennem ansøgningen.

Læs også: 5 medfødte lidelser hos babyer

Symptomer på tracheal esophageal fistel

Hvis dette sker, mens barnet stadig er i livmoderen, kan denne lidelse allerede påvises. Generelt vil dette ses, når nogen udfører en ultralydsundersøgelse. Risikoen for denne lidelse vil øges, hvis du har polyhydramnios, der ikke er væske i maven, og der er en udvidet proksimal spiserørspose.

Babyer født med denne sygdom vil generelt forårsage symptomer, såsom en alvorlig hoste, kvælning efter at have fået mad, oplever tykke orale sekreter, åndedrætsproblemer og cyanose. Derudover kan symptomer på abdominal udspilning også opstå, hvis der er interferens med luftrøret og distale spiserør.

Læs også: Kend 6 sjældne sygdomme hos nyfødte

Behandling af esophageal tracheal fistel

Hvordan man behandler denne sygdom afhænger af den syges symptomer, alder og generelle helbred. Det afhænger også af, hvor alvorligt tilstanden rammer. Hvis dit barn har et eller begge af disse problemer, skal operationen udføres.

Hos børn med esophageal tracheal fistel bør forbindelsen mellem esophagus og trachea lukkes under operationen. Nogle gange kræver mennesker med denne sygdom mere end én operation. Dette afhænger af, hvor tæt de to rør er. Lægen vil også bestemme det rigtige tidspunkt for operationen.

Reference:
Stanford børns sundhed. Tilgået 2019. Tracheoesophageal Fistel og Esophageal Atresia
Børnehospitalet. Tilgået i 2019. Tracheoesophageal Fistel