Gå ikke i panik, her er hvordan du overvinder høj feber hos børn

, Jakarta – Når børn oplever helbredsproblemer såsom feber, føler mange forældre sig bekymrede. Dette er normalt, men mødre bør ikke gå i panik, når de står over for et barn med feber. Normal kropstemperatur hos børn er 36,5-37,5 grader Celsius. ifølge UK National Health Service Når et barn har en kropstemperatur på mere end 38 grader celsius, kan man sige, at barnet har feber og skal behandles.

Læs også: Mødre skal vide, her er 4 vigtige fakta for feber hos børn

Feber opstår på grund af kroppens immunsystems reaktion mod vira, bakterier, svampe eller parasitter, der forårsager visse sygdomme. Feber hos børn kan opstå på grund af ændringer i vejret eller udsættelse for overdreven varme. Tja, kender de måder, mødre kan gøre for at overvinde høj feber hos børn.

Mor, kend årsagerne til børns naturlige høje feber

Lancering Børns sundhed Der er flere grunde til, at børn har høj feber, såsom:

1. Infektion

Eksponering for infektioner på grund af bakterier eller vira fra visse sygdomme kan nemlig få børn til at få høj feber. Men det er meget normalt at ske som et tegn på, at kroppen kæmper mod en bakteriel eller viral infektion, der opstår i kroppen.

2. Brug af tøj

Det er bedst at undgå at bære tøj, der er for tykt på børn, fordi det kan øge deres kropstemperatur. Vi anbefaler, at du har behageligt tøj på, der absorberer sved, især hvis vejret er varmt.

3. Immuniseringseffekt

Nogle gange kan vaccinationer forårsage feber som en bivirkning hos børn. Men du bør ikke umiddelbart give feberdæmpende medicin til børn. Hvis barnet har feber efter vaccination, kan moderen spørge lægen om den passende behandling.

Det er nogle af de årsager, der kan få et barn til at få høj feber. Lancering Cleveland Clinic Mødre bør være opmærksomme på febertegn hos børn, som er ret alvorlige, såsom høj feber hos nyfødte eller under 3 måneder gamle, feber, der varer mere end 5 dage, og kropstemperatur på mere end 40 grader Celsius.

Læs også: Grunden til, at mødre ikke bør tage feber hos børn

Gør dette for at overvinde børn med høj feber

Feber, der opstår hos børn, forårsager generelt en ubehagelig tilstand. Mødre bør gøre nogle af disse måder at håndtere feber, der opstår hos børn, så børn vender tilbage til sundhed og kan udføre normale aktiviteter.

Lancering Stanford børns sundhed , at give feberdæmpende medicin, når barnet har høj feber, er tilladt. Undgå dog at give stoffer med aspirin i, fordi de kan have en dårlig indvirkning på børns helbred. Her er andre måder, som mødre kan gøre for at behandle feber hos børn:

  1. Undgå at give børn tøj, der er for tykt. Tykt tøj kan faktisk øge et barns kropstemperatur. Vi anbefaler, at du giver barnet behageligt tøj og suger sveden til sig.

  2. Giv børn nok væske, så børn undgår dehydrering, såsom vand eller frugtjuicedrikke.

  3. Mødre kan bade deres børn, men bruger varmt vand for at få børnene til at føle sig godt tilpas. Undgå at bruge koldt vand, når dit barn har høj feber.

  4. Giv barnet tilstrækkelig hvile med en behagelig stuetemperatur for barnet.

  5. Mødre kan også komprimere barnets pande ved hjælp af en klud vasket med varmt vand. Undgå at komprimere med koldt vand, da det kan forårsage en stigning i kropstemperaturen.

Læs også: Kom ikke fra et kompres, genkend feber hos børn

Måden at holde moderen i ro, når barnet har høj feber, kan moderen spørge børnelægen direkte gennem applikationen når som helst og hvor som helst. Har barnet behov for behandling, kan moderen også straks besøge det nærmeste sygehus. Altid på vagt uden at skulle gå i panik.

Reference:
Stanford børns sundhed. Tilgået 2020. Feber hos børn
Cleveland Clinic. Tilgået 2020. Børnefeber: Hvornår skal man bekymre sig, hvornår man skal slappe af
Børns sundhed. Tilgået i 2020. Feber
UK National Health Service. Tilgået 2020. Feber hos børn