Skal kvinder også omskæres?

, Jakarta – Den 24. december 2019 blev det bredt rapporteret, at en religiøs fond i Bandung afholdt en masseomskæring. Denne aktivitet blev meget diskuteret, fordi fonden ikke kun holdt masseomskæring for drenge, men også for piger. Antallet af tilmeldte piger var ret stort og nåede op på 220 børn. Lancering fra Vice modtager børn, der har gennemgået omskæring, 200.000 Rp. sammen med gaver og mad.

Denne aktivitet er blevet kritiseret af Verdenssundhedsorganisationen. Den religiøse fond angav dog årsagen til, at kvinder blev omskåret i religiøs lære. Så er omskæring virkelig nødvendigt for piger? Her er anmeldelsen.

Læs også: Kan omskæring påvirke mandlig fertilitet?

WHOs syn på kvindelig omskæring

Ifølge WHO indgår kvindelig omskæring i kvindelig kønslemlæstelse eller kønslemlæstelse kvindelig kønslemlæstelse (FGM). FGM omfatter procedurer, der bevidst ændrer eller forårsager skade på de kvindelige kønsorganer af ikke-medicinske årsager. Denne aktivitet består af procedurer, der involverer delvis eller fuldstændig fjernelse af de ydre kvindelige kønsorganer eller andre skader på de kvindelige kønsorganer af ikke-medicinske årsager. Kønslemlæstelse af kvinder er klassificeret i 4 hovedtyper, nemlig:

  • Klitoridektomi , dvs. delvis eller fuldstændig fjernelse af klitoris og i meget sjældne tilfælde fjernes kun forhuden (hudfolden omkring klitoris).

  • Excision , delvis eller fuldstændig fjernelse af klitoris og labia minora (indre folder i vulva) med eller uden excision af labia majora (ydre hudfolder i vulva).

  • Infibulation , nemlig indsnævring af skedeåbningen gennem fremstilling af en lukkeforsegling. Denne forsegling dannes ved at skære og genplacere labia minora eller labia majora med eller uden fjernelse af klitoris (klitoridektomi).

  • Andre farlige procedurer til ikke-medicinske formål, såsom piercing, udskæring, skrabning og brænding af kønsområdet.

Denne praksis udføres for det meste af traditionelle omskærere, som ofte spiller en central rolle i samfundet. Faktisk opfordrer WHO sundhedspersonale til ikke at udføre sådanne procedurer. Ifølge WHO har kvindelig omskæring ingen sundhedsmæssige fordele og indebærer en risiko for alvorlige blødninger og urinvejsproblemer.

Læs også: Seksuelle sygdomme, der ofte rammer denne kvinde

Kvinder, der udfører omskæring, har også risiko for at udvikle cyster, infektioner, komplikationer ved fødslen og en øget risiko for nyfødtdød. FGM anses også for at fjerne og beskadige sundt og normalt kvindeligt kønsvæv, som helt sikkert risikerer at forstyrre de naturlige funktioner i en piges krop. Generelt stiger ovenstående risici med indgrebets sværhedsgrad.

Så er det stadig tilladt i Indonesien?

Sundhedsministeriet har faktisk udstedt en Permenkes fra 2014. Forordningen fastslår, at kvindelig omskæring ikke udføres på baggrund af medicinske indikationer og ikke har vist sig at være gavnlig for helbredet. Men fordi traditionelt kvindelig omskæring stadig ofte udføres i Indonesien, appellerede sundhedsministeriet til, at kvindelig omskæring skal være opmærksom på sikkerheden og sundheden for den genstand, der bliver omskåret, og ikke at lemlæste kvindelige kønsorganer.

Læs også: Kend symptomerne på tvetydige kønsorganer hos babypiger

Så hvorvidt kvindelig omskæring er tilladt i Indonesien er stadig en gråzone. I det væsentlige anbefales disse aktiviteter ikke, fordi der ikke er noget klart medicinsk formål og ikke medfører sundhedsmæssige fordele. Nå, hvis du har andre spørgsmål vedrørende dette, kan du diskutere dem yderligere med lægen . Gennem applikationen kan du kontakte en læge når som helst og hvor som helst.

Reference:
vice. Besøgt i 2019. Besøger den største kvindelige masseomskæring i Indonesien.
WHO. Tilgået 2019. Kønslemlæstelse af kvinder.
WHO. Tilgået 2019. Typer af kvindelig kønslemlæstelse.
Permenkes. Tilgået i 2019. Regulering af Sundhedsministeren i Republikken Indonesien Nummer 6 af 2014.