Pas på 8 symptomer på en person, der er ramt af analkræft

, Jakarta – Analkræft er kræft, der angriber analkanalen eller endetarmen. Analkræft er en type kræft, der er mere almindelig hos kvinder end mænd. Denne type kræft opstår, når celler i anus er beskadiget. Raske celler deler sig og udfører deres funktioner, så anus kan fortsætte med at fungere som normalt.

Men når celler i anus er beskadiget, gør dette, at cellerne fortsætter med at dele sig, men kan ikke producere nye celler. Dette får cellerne til at akkumulere og producere tumorer, der danner analkræft.

At køre en sund livsstil ved at holde op med at ryge er en måde, du kan gøre for at undgå analkræft. Analkræft er en kræfttype, der er ret sjælden, men denne sygdom er en kræfttype, der er ret farlig.

Læs også: Brug af deodorant kan forårsage brystkræft, myter eller fakta

Symptomer på analkræft

Det er bedre at genkende symptomerne forårsaget af analkræft, så forebyggelse og tidlig behandling kan udføres korrekt, nemlig som følger:

  • KAPITELÆNDRINGER

Det er bedst at observere de gange, du gør afføring. Drastiske ændringer, der opstår, kan være et tidligt tegn på tyktarmskræft, såsom afføring, der bliver til forstoppelse eller bliver som gedeklatter.

Hvis du normalt har en normal afføringsvane og derefter bliver til forstoppelse eller diarré, skader det ikke at være opmærksom på fødeindtagelsen. Tøv ikke med at lave et sundhedstjek, så sygdommen kan behandles tidligt. Derudover er det vanskeligere for personer med analkræft at modstå trangen til at gøre afføring.

  • Taburets farve

Vær opmærksom på farven på afføringen, der kommer ud. Normalt passerer mennesker med analkræft sort afføring. Ikke nok med det, afføring blandet med blod kan være en af ​​kendetegnene for mennesker med analkræft.

  • Slim

Den pludselige udledning af slim fra anus kan være et symptom på analkræft. Det er bedst at tjekke med din læge med det samme.

  • Smerter i anus

Den smerte, du føler, når du har afføring, kan være et symptom på analkræft. Ikke kun smerte, denne tilstand er ledsaget af kløe omkring anus.

  • Vægttab

Du bør være opmærksom på din krops tilstand, når du oplever drastisk vægttab og nedsat appetit. Vær opmærksom på din kost og spisetider. Hvis du har opfyldt dine ernæringsmæssige og ernæringsmæssige behov, men stadig taber dig, skader det aldrig at tjekke med din læge.

  • Træt nemt

Et af symptomerne på analkræft er let træt, og kroppen føles altid svag. Tag en pause med det samme, hvis du føler dig træt og svag.

  • Blødende

Blødning fra anus eller endetarm er et symptom på analkræft. Kontakt straks en læge, når dette sker.

  • Klumper på anus

Tjek omhyggeligt tilstanden af ​​anus, du kan gøre for at forhindre analkræft. En klump i anus kan være et symptom på analkræft. Normalt er klumpen i endetarmen og forårsager smerter i endetarmen.

Læs også: Fødevarer, der kan øge risikoen for at få kræft

Forebyggelse af anal kræft

Selvom denne sygdom ikke kan forebygges fuldstændigt, er der flere ting, du kan gøre for at reducere din risiko for at få analkræft:

  • Vaccination

Ikke kun babyer, voksne har også brug for vaccinationer. En af årsagerne til analkræft skyldes infektion med HPV-virus, så du bør få HPV-vaccination.

  • Hav en sund seksuel aktivitet

Undgå at have sex med flere partnere. At undgå analsex kan også være en form for forebyggelse af anal kræft.

  • Sundt liv

Lav en sund livsstil ved at opfylde ernæringsbehov, dyrke motion og holde op med at ryge.

Brug appen at spørge lægen direkte om analkræft. Kom nu, Hent Ansøgning nu gennem App Store eller Google Play!

Læs også: 5 kræftsygdomme hos mænd, der er svære at opdage