Oplever du spændingshovedpine? Disse er enkle tips til at overvinde

Jakarta - Har du nogensinde oplevet eller oplever du spændinger i dit hoved, som om der er et reb, der binder begge sider af dit hoved? Hvis det er tilfældet, kan dette være et tegn på spændingshovedpine. Spændingshovedpine er anderledes end andre hovedpine. Det vigtigste symptom er smerter, såsom pres på panden, begge sider af hovedet eller baghovedet.

Nå, denne smerte vil blive værre, når den syge rejser sig fra en liggende stilling. I nogle tilfælde kan denne smerte udstråle til andre områder. For eksempel til tindingerne, bagsiden af ​​nakken, til skuldrene.

Spørgsmålet er, hvordan du håndterer spændingshovedpine? Nysgerrig? Her er den fulde anmeldelse.

Læs også: Spændingshovedpine hver dag, hvad er der galt?

1. Hvil i et mørkt rum

Hvil i et mørkt og stille rum kan være en måde at håndtere spændingshovedpine på. Årsagen er, at personer med spændingshovedpine generelt er følsomme over for lys og lyd. I mørke, lad de spændte muskler slappe af af sig selv.

2. Håndter stress

Stress kan også udløse spændingshovedpine. Forsøg derfor først at håndtere stress. Vi kan gøre mange ting for at berolige sindet. Start med meditation, dybe vejrtrækningsøvelser eller prøv sport som yoga. Vigtigst af alt, prøv at lære at identificere og undgå stressfaktorer, der kan udløse hovedpine.

3. Massering af templerne og små stræk

Når en spændingshovedpine rammer, så prøv at bruge et par minutter på at massere tindingeområdet og lav små stræk. I National Institutes of Health - MedlinePlus nævnt, kan afslappende massage hjælpe med at reducere symptomerne på spændingshovedpine.

Afspænding i form af massage er beregnet til, at spændte muskler kan slappe af igen. Masser eller stræk også musklerne, der føles spændte, såsom nakke og hænder.

Læs også: 5 årsager til ryghovedpine

4. Registrer tiden

Prøv at føre en dagbog med den spændingshovedpine, vi oplever. Ifølge eksperter ved National Institutes of Health - MedlinePlus er denne metode meget nyttig, du ved.

For eksempel hvornår opstod det, den mad eller drikke, der blev indtaget, før spændingshovedpinen opstod, eller de aktiviteter, der blev udført, før hovedpinen slog til. Disse enkle ting kan hjælpe din læge med at identificere udløseren for en spændingshovedpine.

5. Komprimer med varmt eller koldt vand

Prøv bare at bruge en varm kompres til at slappe af i skulder- og nakkeområdet. Dette har til formål at reducere muskelspændinger, der forårsager hovedpine. Til koldtvandskompresser må du ikke påføre is direkte på hovedbunden. Prøv at pakke is ind i et rent håndklæde eller påfør det på det berørte område af hovedet.

6. Sørg for at spise og drikke nok

Glem ikke, sult og dehydrering kan udløse spændingshovedpine. Sørg derfor for, at kroppen får begge disse ting. Hvis du føler, at du ikke drikker nok, eller du springer måltider over, så prøv at drikke eller spise for at lindre din hovedpine.

7. Begræns koffein

Det kan virke mærkeligt, for nogle gange giver kaffe også hovedpine. Men ifølge eksperter kan koffeinindholdet berolige et anspændt nervesystem. Men ikke i store mængder, kun et glas til at lindre hovedpine.

Læs også: Dette er de 3 forskellige steder for hovedpine

8. Ændre vaner

Hovedpine selvsikkerhed kan også udløses af vaner, som vi ikke er opmærksomme på. Nå, nogle vaneændringer kan hjælpe med at lindre denne hovedpine. For eksempel at bruge en pude, der er blødere og mere behagelig, og skiftende sovestillinger. Derudover, hvis du bruger meget tid foran computeren, så prøv at tage dig tid til at hvile. Vi kan strække nakke, ryg og skuldre ind imellem arbejdet.

9. Kogt kartoffel

Kalium kan være et naturligt smertestillende middel, herunder hovedpine. Husk, at kaliummangel kan forårsage hovedpine eller andre klager. Kartofler er høje i kalium, så de kan bruges til at lindre spændingshovedpine. Det er bedre at forbruge kogte kartofler, ikke stegte.

10. Smertestillende

Smertestillende midler er en almindelig måde at håndtere spændingshovedpine på. Mennesker med spændingshovedpine kan tage en kombinations smertestillende medicin. For eksempel paracetamol indeholdende koffein som anbefalet af Panadol Extra. Denne kombination af lægemidler kan være mere effektiv til behandling af spændingshovedpine.

Panadol Extra kan også behandle feber, tandpine og generende smerter i kroppen. Dette stof sælges frit på markedet, så det skal bruges med omtanke. Dette lægemiddel kan tages 3-4 gange om dagen, så meget som 1 caplet. I mellemtiden er det maksimale daglige forbrug 8 kapsler inden for 24 timer. Derudover kan du nemt købe dette lægemiddel i applikationen .

11. Afslapning

Endelig, hvordan man håndterer spændingshovedpine kan være gennem afslapning. Denne aktivitet kan hjælpe med at lindre spændingshovedpine forårsaget af stress. Hvordan? Vi kan prøve mange afspændingsteknikker, lige fra yoga, meditation til hovedmassage.

Hovedpine, der ikke går væk? Eller har andre klager? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Praktisk, ikke? Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald, kan du chatte med ekspertlæger når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:

Mayo Clinic. Tilgået december 2019. Sygdomme og tilstande. Spændingshovedpine.

MedlinePlus. Hentet december 2019. Spændingshovedpine.

NHS. Hentet december 2019. Spændingshovedpine.