6 fordele ved træning for hjertemusklernes sundhed

, Jakarta – Ud over at styrke andre muskler i kroppen, hjælper træning også hjertemusklen med at blive mere effektiv og letter blodpumpen i hele kroppen. Det vil sige, at motion er nyttig til at opmuntre hjertet til at slå langsommere, så blodtrykket forbliver under kontrol. Når du træner regelmæssigt, kan kropsvæv inklusive hjertet gøre et bedre stykke arbejde med at trække ilt fra blodet.

Fysisk aktivitet gør det muligt for blodet i de små blodkar omkring hjertet at flyde mere jævnt. Motion øger også niveauet af "godt" kolesterol (HDL), hvilket sænker risikoen for hjertesygdomme ved at fjerne dårligt kolesterol (LDL), som kan tilstoppe arterierne. Følgende er fordelene ved træning for hjertesundheden:

Læs også: Motion er også sundt for hjernen, hvordan kommer det?

  1. Stabilisere blodtrykket

Højt blodtryk er en væsentlig risikofaktor for hjertesygdomme. Ligesom betablokkere, sænker træning pulsen og sænker blodtrykket på samme måde, som du gør, når du hviler eller træner. Tja, regelmæssig motion er nyttig til at stabilisere blodtrykket.

  1. Opretholdelse af en sund vægt

En sund kost er ikke perfekt nok, hvis den ikke er ledsaget af motion. At være fysisk aktiv er en vigtig komponent i vægttab og endnu vigtigere for at opretholde en sund vægt. Til gengæld er motion med til at optimere hjertesundheden. Overvægt belaster hjertet og er en risikofaktor for hjertesygdomme og diabetes slag .

Hvis du vil vide mere om en sund kost, skal du bare diskutere det med en ernæringsekspert . Gennem applikationen kan du kontakte en ernæringsekspert når som helst og hvor som helst via e-mail Snak , og Stemme/videoopkald .

Læs også: Årsager til, at motion gør huden yngre

  1. Øg muskelevnen

En kombination af aerob træning, såsom gang, løb, svømning, vægtløftning og modstandstræning er eksempler på sportsgrene, der anses for at være de bedste til at opretholde et sundt hjerte. Disse øvelser øger musklernes evne til at optage ilt fra det cirkulerende blod. Dette kan gøre det lettere for hjertet at arbejde hårdere for at pumpe mere blod til musklerne.

  1. Mere effektiv behandling af glykogen

Styrketræning kombineret med regelmæssig aerob træning såsom cykling, rask gang eller svømning kan reducere risikoen for at udvikle diabetes med mere end 50 procent. Denne kombination gør det muligt for musklerne at behandle glykogen bedre, så det ikke producerer det for høje blodsukker, der udløser diabetes.

  1. Reducere stress

Det er ingen hemmelighed, at stressende forhold kan udløse forskellige helbredsproblemer. Stresshormoner kan også øge belastningen af ​​hjertet. Modstandsorienteret træning, såsom vægttræning eller fokus på fleksibilitet, såsom yoga kan hjælpe kroppen med at slappe af, hvilket automatisk reducerer stress.

  1. Reducerer kronisk inflammation

Ved regelmæssig træning mindskes kronisk inflammation, da kroppen er i stand til at tilpasse sig træningens udfordringer på kroppens systemer. Dette er en vigtig faktor for at reducere de negative virkninger af mange hjertesygdomme.

Læs også: Kan opvarmning før træning ikke give forstuvninger?

I bund og grund er hjertet et organ, der består af muskler, så det skal trænes for at holde det fungerende korrekt. Når hjertet fungerer korrekt, kan processen med at pumpe blod køre effektivt i hele kroppen. Uden regelmæssig fysisk aktivitet mister kroppen langsomt styrke, udholdenhed og evnen til at fungere ordentligt.

Reference:
Hjertefond. Tilgået i 2019. Fordelen ved motion.
Kaiser Permanente. Tilgået 2019. Motion hjælper dit hjerte.
Johns Hopkins medicin. Tilgået i 2019. 7 hjertefordele ved træning.