Førstehjælp, når blodtrykket stiger

Jakarta - Højt blodtryk eller hypertension er en tilstand, der er ret risikabel. Årsagen er, når en persons blodtryk stiger drastisk, jo større er risikoen for dødelige sygdomme som f.eks. slag, sprænge blodkar, indtil et hjerteanfald anfalder.

Der er mange faktorer, der kan forårsage en stigning i blodtrykket. Herunder livsstil og psykologiske forhold. For at undgå dets virkninger, udfør følgende førstehjælp, når blodtrykket stiger.

  1. Bananforbrug

Når blodtrykket stiger, så prøv straks at spise fødevarer rige på kalium. En type mad, der er rig på kalium, er bananer. Udover bananer indeholder flere typer frugt også meget kalium, såsom meloner, kartofler, tomater, søde kartofler, appelsinjuice og nødder.

Nogle eksperter anbefaler at indtage mindst 2.000 til 4.000 mg kalium i frugt og grøntsager om dagen, især når hypertension rammer. Fordi disse næringsstoffer er meget vigtige for at sænke blodtrykket.

  1. Træk vejret

Stress og depression kan være en udløsende faktor for stigende blodtryk. Hvis dette sker, skal du straks regulere din vejrtrækning, så den virker beroligende på kroppen. Fordi at trække vejret langsomt og lave meditation såsom yoga, kan reducere stresshormoner.

  1. Frisk

En måde at sænke blodtrykket på er at bevæge sig. For mennesker med hypertension er rask gang den bedste øvelse, der kan udføres. Fordi at gå rask kan sænke blodtrykket med op til 8 mmHg pr. 6 mmHg.

Regelmæssigt at udføre denne øvelse, mindst 30 minutter om ugen, kan opretholde blodtryk og hjertesundhed. Men husk ikke at presse dig selv for hårdt.

  1. Lytter til musik

Udover at kontrollere dit åndedræt, er en måde at "roliggøre" din krop på at lytte til musik. Forskning har også vist, at lytning til musik kan sænke blodtrykket. Fra resultaterne af undersøgelsen oplevede hypertensive patienter, der regelmæssigt lyttede til sange i en uge, et fald i systoliske niveauer med et gennemsnit på 3,2 point. Og efter en måned senere faldt niveauerne igen med 4,4 point.

  1. Undgå salt

Indtagelse af for meget salt kan udløse en stigning i blodtrykket. Det vil sige, hvis du har en historie med hypertension, så sørg for ikke at indtage fødevarer, der indeholder salt eller andre krydderier i overskud.

Den sikre grænse for dagligt saltforbrug er mindre end 1.500 mg eller ikke mere end tre fjerdedele af en teskefuld. Ud over tilberedt mad er der nogle gange også salt i konserves og emballeret mad. Sørg for altid at læse etiketterne, før du vælger emballerede fødevarer at spise.

  1. Spis chokolade

Vælg mørk chokolade eller mørk chokolade for at lindre hypertension. Fordi denne chokoladevariant indeholder flavanoler, som kan gøre blodkarrene elastiske. En undersøgelse viste, at omkring 18 procent af personer med hypertension, der indtog mørk chokolade, oplevede et fald i blodtrykket. Men du skal stadig være opmærksom på dosis og ikke spise denne mad i overskud.

  1. Reducer arbejde

Prøv at skære ned på "kedeligt" arbejde og rutiner. Du kan omgå dette ved at udføre en opgave til tiden, så den ikke hober sig op. Fordi at tvinge dig selv til at gøre for meget arbejde kan øge risikoen for hypertension med 15 procent.

Derudover kan for meget arbejde gøre, at en person ikke har tid til at træne og spise sundt. Disse vaner er dårlige og kan udløse sygdomme, herunder hypertension. Så det er nødvendigt at tage lidt fritid midt i arbejdet og lave noget sjovt.

  1. Supplement

Ud over en sund livsstil kan du tage kosttilskud for at hjælpe med at opretholde kropsfitness. Nogle kosttilskud er beregnet til personer, der lider af hypertension. Hvilket betyder, at disse kosttilskud kan spille en rolle i at hjælpe med at sænke blodtrykket.

For at forblive sikker, sørg for, at du ikke tilfældigt vælger kosttilskud. Du kan bruge appen at tale med din læge om de bedste doserings- og kosttilskudsmuligheder.

Lægen modtager din klage via Video/taleopkald og Snak. Derudover kan du også købe helseprodukter og kosttilskud hos . Ordrer vil blive leveret til dit hjem, du ved! Kom nu, Hent nu.