7 næsesygdomme, du skal kende

, Jakarta — Som et organ, der spiller en vigtig rolle i det menneskelige åndedrætssystem, har næsen mange anvendelsesmuligheder. Og ligesom andre organer i kroppen kan næsen også være påvirket af flere sygdomme eller lidelser. Influenza og bihulebetændelse er to næsesygdomme, som vi ofte hører om. Men faktisk er næsesygdommen, du skal passe på, ikke kun det. Der er også anosmi, dysosmi, polypper og andre. Hvad er anosmi, dysosmi og forskellige andre lidelser i næsen? Kom nu... lad os vide det.

  1. Salesma eller Cold dan Influenza

Sygdommen forårsaget af en virus kaldet influenza forårsager hoste, løbende næse, smerter i området omkring halsen. Nogle gange opstår der også symptomer som feber og smerter i leddene ledsaget af svimmelhed. Symptomer på influenzavirusangreb hos børn er nogle gange ledsaget af diarré.

  1. Allergisk rhinitis

Allergisk rhinitis er betændelse i næsen på grund af allergi. Rhinitis er forårsaget af, at et fremmedlegeme trænger ind i halskanalen. Så reagerer næsen automatisk, så der kommer betændelse i næsen.

  1. Bihulebetændelse

Bihulebetændelse er en sygdom, der opstår på grund af betændelse i bihulerne. Bihulerne er placeret i knoglehulerne forbundet med næsen.

(Læs også: Skal bihulebetændelse altid operere?)

  1. Næsepolypper

Næsepolypper er små tumorer, der findes i næsen. Dette er en godartet tumor, der kan være farlig og er en patologisk masse, der findes i den glatte og bløde næsehule.

  1. Løbende næse og tilstoppet næse

Tilstoppet næse eller løbende næse er en af ​​årsagerne til forkølelse i sig selv. Denne sygdom forårsager overdreven slim, som kan føre til sinus eller betændelse.

  1. Anosmi

Anosmi er en lidelse i næsen, der er relateret til lugtesansen. Når man lider af anosmi, kan en person ikke lugte lugten delvist eller overhovedet. Denne sygdom er normalt forårsaget af ulykker og andre næsesygdomme.

  1. Dynosmi

Dynosmi er en tilstand, hvor en person føler, at han altid lugter dårligt. Dette sker, fordi der er abnormiteter i næsehulen, infektion i bihulerne og delvis skade på lugtenerverne.

(Læs også: Miskender aroma, pas på anosmia)

Hvis næsesygdommen fortsætter med at forstyrre dit daglige liv, skal du straks kontakte en læge. For at vide mere om forskellige lidelser i næsen, kan du også spørge en sagkyndig læge i ansøgningen gennem service Video/taleopkald eller Snak . Desuden i appen Du kan bestille medicin eller vitaminer og tjekke laboratoriet uden at skulle forlade huset. Praktisk og nemt ikke? Kom nu, Hent Ansøgning i App Store og Google Play nu.