Kender du årsagerne til brystpolypper?

, Jakarta – Klumper, der vises på brysterne, gør nogle gange kvinder naturligt paniske og ængstelige. Du bør være meget opmærksom på de klumper, der opstår i brystet. En klump, der vises i brystet, er ikke altid et tegn på en alvorlig tilstand eller kræft. Der er nogle klumper, der vises i brystet og er godartede, såsom brystpolypper.

Læs også: Det er ikke altid en farlig klump i brystet, her er egenskaberne

Brystpolypper eller intraduktale papillomer er godartede tumorer, der stammer fra små tumorer i mælkekanalerne i brystet. Disse tumorer er dannet af kirtler, fibrøst væv og blodkar. Disse tumorer forekommer ofte hos kvinder i alderen 35 til 55 år.

Kend årsagerne til brystpolypper

Når en enkelt polyp eller tumor vokser i de store mælkekanaler, vokser den normalt nær brystvorten. Disse små klumper kaldes solitære intraduktale papillomer og kan forårsage udflåd fra brystvorten eller blødning. Denne type klump er ikke forbundet med en højere risiko for kræft. Det vides ikke, hvad der forårsager disse godartede tumorer.

Tumorer, der vokser i mælkekanalerne længere væk fra brystvorten, giver normalt anledning til en klynge af små tumorer. Denne type tumor øger din risiko for brystkræft. Denne tilstand er også kendt som multiple papillomer.

Ud over intraduktale papillomer er der også tumorer kaldet papillomatose. Dette er en tilstand, der indikerer en overvækst eller abnormitet af celler i mælkekanalerne, hvilket indikerer en høj risiko for at udvikle brystkræft.

Generelt er papillomer forårsaget af ekstern lighed med bløde vorter på stammen (i form af papiller), som vises på overfladen af ​​huden, på slimhinderne i munden, nasopharynx og stemmebånd.

I lang tid troede man, at brystpapillom ikke havde noget at gøre med brystkræft humant papillomavirus (HPV) selv, som talte mere end 130 typer. De mest almindelige er hud- og anogenitale vira, som overføres ved kontakt.

Mindst 40 typer HPV inficerer livmoderhalsregionen. Ved at studere mekanismen for brystkirtelcarcinogenese viste det sig, at forekomsten af ​​papillomavirus-DNA i neoplastiske biopsiprøver af brystkræft var næsten 26 procent. Typer af HPV-16 og HPV-18 vira, ifølge data fra American National Cancer Institute, er forbundet med 80 procent af de kliniske tilfælde af cervikale maligne tumorer.

En undersøgelse inden for molekylær onkologi og immunterapi viste, at integrationen af ​​dette virale DNA i værtscellekromosomer ikke kun spiller en vigtig rolle i udviklingen af ​​livmoderhalskræft, men også er forbundet med onkologiske neoplasmer i tyktarmen og endetarmen. Derudover kan papillomer påvirke spytkirtlerne, lungerne, blæren og mavevævet. Så måske vil ætiologien til brystpapillom snart blive endeligt fastslået.

Læs også: 6 måder at overvinde brystknopper

Symptomer på brystpolypper

Udseendet af brystpapillom er ret svært at identificere symptomer alene, så det er meget vigtigt at diskutere det med en læge. Intraduktale papillomer kan også forårsage brystforstørrelse, klumper eller smerter, selvom klumpen nogle gange ikke kan mærkes. Det skader aldrig med det samme at tjekke den tilstand, du oplever, på det nærmeste hospital, så de symptomer, du oplever, kan overvindes.

Hvis lægen har mistanke om et intraduktalt papilloma, kan lægen anbefale en brystultralyd til patienten. Denne test er mere effektiv til at vise papillomer end et mammografi. Andre test, der kan udføres, er:

  1. Brystbiopsi for at undersøge vævet for kræftceller;

  2. Mikroskopisk undersøgelse af brystet for at se efter kræftceller;

  3. Duktogram eller røntgen, der bruger et kontrastfarvestof og sprøjtes ind i mælkekanalerne.

Dette er, hvordan man overvinder brystpolypper

Standardbehandling for denne tilstand involverer normalt kirurgi for at fjerne papillomen og den berørte del af mælkekanalen. Dette væv vil derefter blive testet for tilstedeværelsen af ​​kræftceller. Hvis test på vævet, der er blevet fjernet, viser kræftceller, kan du have brug for yderligere handling.

Kirurgisk fjernelse af et intraduktalt papilloma udføres normalt kun for et papilloma, og resultaterne er næsten altid gode. Dog kvinden, der har flere papillomer og kvinder under 35 år, vil blive diagnosticeret for at bestemme omfanget af den øgede risiko for brystkræft.

Læs også: Der er en brystklump, er det farligt?

Der er ingen specifik måde at forhindre vækst af intraduktale papillomer. Men selvopdagelse af bryster derhjemme hver måned, regelmæssig brystundersøgelse hos lægen og regelmæssig mammografi kan reducere din risiko og hjælpe dig med at håndtere kræft tidligt.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2019. Intraduktalt papilloma
Brystkræft nu. Tilgået i 2019. Intraduktalt papilloma