Undervurder ikke kattens kløer, dette er virkningen

, Jakarta - Katte er et af de mest populære kæledyr. Tag ikke fejl, selvom det ser yndigt ud, kan dette ene dyr også være irriterende på grund af dets uforudsigelige kløvaner. For katteejere er dette en almindelig ting. Men ikke for mennesker, der sjældent kommer i kontakt med katte, kan ridser endda få dem til at få deres eget traume.

Kat, der kradser på huden, kan føles ømt og smertefuldt i starten, men med tiden går det over af sig selv. Dette er noget, som folk ofte overser. Faktisk kan ridser på katte forårsage visse sundhedseffekter.

Læs også: Farer ved katteridser, der skal holdes øje med

Virkningen af ​​undervurderede katteridser

Katte ridser, der ikke kontrolleres, vil forårsage en bakteriel infektion kaldet kat kradse feber eller kat kradse sygdom (CSD). En person vil opleve denne infektion, hvis den bliver ridset eller bidt af en kat, der er blevet inficeret med bakterierne Bartonella Henselae . Ikke kun voksne katte, denne bakterielle infektion kan komme fra killingebid.

Ikke kun gennem ridser eller bid, kan denne bakterielle infektion også overføres fra kattespyt, der kommer ind i åbne sår eller det hvide i øjnene. Faktisk kan denne ene bakterielle infektion overføres fra menneske til menneske. Hvis det sker, kan alvorlige komplikationer opleves af mennesker, såsom nedsat hjertefunktion og hjerneskade.

Før der opstår alvorlige komplikationer, kan symptomer på bakteriel infektion ses med tegn, såsom feber, hovedpine og hævede lymfeknuder. Det ser faktisk trivielt ud, men hvis de symptomer, der opstår, efterlades alene, kan der opstå alvorlige komplikationer og forstyrre dit samlede helbred.

Læs også: Ikke kun hunde, katte kan også forårsage rabies

Ting at gøre efter at være blevet kløet af en kat

Behandling vil afhænge af sværhedsgraden af ​​skaden. Hvis ridsen kun er et lille snit og ikke er dyb, er det normalt harmløst. Hvis du oplever dette, er her trinene til behandling, som du kan udføre selvstændigt derhjemme:

  • Den første ting at gøre er at rense såret med rindende vand og sæbe for at fjerne eventuelle bakterier eller andet affald fra kattens negle.

  • Rens ved at trykke på ridsearret, så bakterier og snavs kommer ud af huden.

  • Efter rengøring skal du tørre huden med et håndklæde eller serviet.

  • Efter tørring steriliseres såret med alkohol eller rød medicin.

  • Påfør derefter en antibiotisk creme for at forhindre yderligere infektion. Glem ikke at læse brugsanvisningen, før du bruger den.

  • Lad såret udsat for luft tørre hurtigt og sørg for, at såret altid er rent.

Læs også: Dette er 4 farer ved kattepels, som du skal passe på

I mellemtiden, hvis kradsesåret er revet til indersiden af ​​huden, og huden bløder meget, skal du straks vaske såret med rindende vand. Stop derefter blødningen ved at trykke på såret med en ren klud. Hvis denne metode ikke virker til at stoppe blødningen, skal du straks søge læge på det nærmeste hospital via applikationen , Ja.

I dette tilfælde er det sandsynligt, at du får brug for yderligere behandling, såsom flere sting og antibiotika for at fremskynde restitutionen. Se også en læge, hvis du bliver kløet eller bidt af en herreløs kat, og du ser syg ud. Denne type kat kan bære farlige sygdomme. Så vær altid forsigtig og vær opmærksom på dit helbred, uanset hvor du er, ja!

Reference:
CDC. Tilgået i 2019. Cat-Scratch Disease.
SA Sundhed. Tilgået i 2019. Cat-Scratch Disease - Inklusive symptomer, behandling og forebyggelse.