Unormal puls? Pas på arytmi

Jakarta - Puls er en måde, der ofte gøres for at sikre, at hjertet fungerer korrekt. Antallet af slag produceret af pulsen kan være som reaktion på hjerteslaget. Du kan dog opleve en usædvanlig puls. Hvis dette sker, skal du passe på, at du har en arytmi. Her er den fulde anmeldelse!

Læs også: 5 typer af sygdomme forbundet med hjertet

Forholdet mellem arytmi og unormal hjertefrekvens

Pulsen hos hver person kan være forskellig og kan påvirkes af mange faktorer. Blandt dem er alder, fysisk aktivitet, konditionsniveau, lufttemperatur, følelser, kropsposition og størrelse og indtagelse af visse stoffer. Imidlertid er den voksne puls generelt i området 60-100 slag i minuttet.

Der er flere måder, man kan gøre for at måle pulsen på kroppen, hvoraf den ene er ved håndleddet. Puls beskriver ikke kun hyppigheden af ​​arterier, der udvider sig og trækker sig sammen, men kan også beskrive en persons helbredstilstand. Årsagen kan en unormal puls være et tegn på forstyrrelser i hjerterytmen, nemlig arytmi.

Hvad er arytmi?

Lancering fra MedlinePlus En arytmi er en uregelmæssig hjerterytme, som er en tilstand, hvor hjertet slår for hurtigt eller for langsomt. Denne tilstand opstår, fordi de elektriske impulser, der fungerer til at regulere pulsen, ikke fungerer korrekt. Arytmier er opdelt i flere typer. Følgende er typer af arytmier, du skal være opmærksom på:

  1. Bradykardi . Denne tilstand opstår, når patientens hjerte slår langsommere end normalt, hvilket er under 60 slag i minuttet.
  2. hjerteblok(AV blok) . Denne tilstand opstår, når elektriske signaler ikke bevæger sig normalt i hjertet. Hjertet kan stadig pumpe blod, men det slår langsommere og mindre effektivt end et normalt hjerte.
  3. Supraventrikulær takykardi. Denne tilstand er forårsaget af et unormalt elektrisk ledningskredsløb i hjertet (som normalt opstår ved fødslen).
  4. Atrieflimren. Denne tilstand opstår, når hjertet slår meget hurtigt, selv når det hviler. Denne tilstand opstår på grund af kaoset af elektriske impulser i hjertets forkamre (atria).
  5. Ventrikulær fibrillation. Dette er en type arytmi, der får den ramte til at miste bevidstheden eller pludselig dø på grund af en uregelmæssig og for hurtig hjerterytme.

Læs også: Kan arytmier forårsage pludselig død?

Hvad er tegn og symptomer på arytmi?

Arytmier kan forekomme uden tegn og symptomer. Men generelt omfatter tegn og symptomer på arytmier et hjerte, der slår hurtigere (takykardi) eller langsommere end normalt (bradykardi), træthed, svimmelhed, åndenød, brystsmerter og bevidsthedstab (besvimelse).

Hvis du mærker disse symptomer, skal du straks kontakte en læge. Arytmier, der ikke behandles med det samme, kan føre til komplikationer som hjertesvigt, slagtilfælde og endda død. Det er risikoen for arytmi på grund af en unormal puls.

Hvis du planlægger at besøge hospitalet, kan du nu bestille tid hos en læge på forhånd gennem ansøgningen . Du skal blot vælge lægen på det rigtige hospital i henhold til dine behov gennem ansøgningen.

Hvad forårsager arytmi?

Enhver forstyrrelse, der påvirker elektriske impulser, kan stimulere hjertets sammentrækning, hvilket resulterer i unormale hjerteslag eller arytmier. Flere faktorer kan forårsage, at hjertet ikke fungerer korrekt, herunder:

  • Ubalance af elektrolytniveauer i blodet.
  • Usund livsstil, såsom rygning, indtagelse af for meget koffein og alkohol, bivirkninger af stoffer og stofbrug.
  • Visse sundhedsproblemer, såsom lidelser i skjoldbruskkirtlen, søvnapnø, diabetes, hypertension, til koronar hjertesygdom.

En person med god hjertesundhed er meget mindre tilbøjelig til at udvikle en arytmi på lang sigt, medmindre der er en ekstern trigger, såsom en stofmisbrugsforstyrrelse eller elektrisk stød. De mest almindelige hjerteproblemer betyder, at elektriske impulser ikke strømmer ordentligt gennem hjertet. Dette kan øge risikoen for arytmier.

Læs også: Arytmier kan være udløsere til kongestiv hjertesvigt

Behandling og forebyggelse af arytmi

Diagnosen af ​​en unormal pulsforstyrrelse er baseret på en pulsundersøgelse eller en særlig fysisk undersøgelse. Denne diagnose stilles for at gøre det lettere for læger at bestemme den passende type behandling. Lancering fra NHS Generelt udføres behandlingen af ​​arytmier ved at give specielle lægemidler, indsætte en pacemaker og implanterbar cardioverter defibrillator (ICD), kardioversion (behandling med elektricitet), til kateterablation (ikke-kirurgisk procedure).

Forebyggelse af arytmi kan udføres ved at vedtage en sund livsstil, herunder undgå eller reducere stress, opretholde en ideel kropsvægt, spise sund mad, begrænse alkoholforbruget, motionere regelmæssigt og holde op med at ryge.

Reference:
MedlinePlus. Hentet 2021. Arytmi.
NHS. Hentet 2021. Arytmi.
WebMD. Hentet 2021. Arytmi.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2021. Hvad skal du vide om arytmi.