Kan ammende mødre fortsætte med at faste?

, Jakarta - Den hellige måned Ramadan kommer snart. Muslimer venter bestemt på ankomsten af ​​tilbedelse, som kun kan udføres en gang om året. Derfor prøver mange mennesker under alle omstændigheder at faste, inklusive ammende mødre. Hvorvidt det er tilladt at faste for ammende mødre, diskuteres dog stadig ofte.

Faktisk må ammende mødre ikke faste. Men ikke få ammende mødre, der ønsker at være med til at faste. Dette gør nogle ammende mødre forvirrede, uanset om det er sikkert for mødre og babyer at faste under amning eller ej. Denne bekymring opstår, fordi kroppen mister mere væske på grund af ændringer i spise- og sovemønstre.

Læs også: Myter og fakta om amning

Kan en ammende mor stadig faste?

Faktisk er faste for ammende mødre ikke et problem. Alligevel har ammende mødre brug for en masse næringsstoffer for at understøtte udviklingen og væksten af ​​deres små. Faste for ammende mødre har også mindre indflydelse på mælkeproduktionen og mødres og babyers sundhed.

Dybest set påvirker faste eller faldende kalorieindtag ikke mælkeproduktionen. Hvis der er vægttab under faste, påvirker denne tilstand kun fedtindholdet i modermælken, ikke mængden. Selvom det er tilladt, er der ting, der skal overvejes, før man beslutter sig for at faste.

Lancering fra baby center, Hvorvidt en ammende mor kan faste eller ej, afhænger af den lilles alder. Det skyldes, at babyer under seks måneder generelt stadig har brug for eksklusiv amning, fordi de ikke har fået yderligere indtag. I modsætning til tilfældet med babyer, der har trådt på et år, er de i stand til at spise andre fødevarer end modermælk og drikker normalt kun modermælk om natten.

I bund og grund er faste mere sikkert for mødre, hvis den lille har nået en alder af seks måneder, hvor barnet har fået yderligere indtag af mad og drikke udover modermælk.

Læs også: 3 unikke traditioner for ammende mødre i verden

Fastetip til ammende mødre

Det første og vigtigste tip er at være opmærksom på dit indtag ved daggry. Ved daggry skal du være opmærksom på, hvad der er godt for moderen at indtage. Den mad og drikke, som moderen indtager ved daggry, bliver en reserve af næringsstoffer og kalorier under faste. Derfor bør mødre ikke gå glip af sahur-tid.

Mødre bør vælge alle fødevareingredienser, der er rige på næringsstoffer. Nå, nogle eksempler på anbefalede fødevarer såsom spinat, broccoli, havre, gulerødder, søde kartofler og hvidløg.

Citeret fra sundhedslinje, Disse fødevarer er effektive til at øge modermælksproduktionen. Mødre kan også tilføje D-vitamintilskud ved daggry, hvilket har vist sig at være godt for ammende mødre.

Har du brug for vitaminer og kosttilskud for at øge mælkeproduktionen og styrke dit immunforsvar, kan du købe dem igennem . I applikationen er der forskellige typer vitaminer og kosttilskud at vælge imellem. Ingen grund til at stå i kø på apoteket, bare bliv bestille så vil moderens ordre blive leveret cirka en time til destinationen.

Ikke kun mad, der skal overvejes, mødre skal drikke vand eller væsker, der indeholder elektrolytter for at forhindre dehydrering. Under sahur eller iftar er mødre forpligtet til at indtage tilstrækkeligt med væske til at erstatte væske tabt under faste.

Læs også: 4 Sundhedsproblemer, som ammende mødre ofte oplever

Det sidste fastetip til ammende mødre er at få hvile nok til at forhindre, at moderen oplever mangel på energi. Mødre kan udnytte tiden til at sove i løbet af dagen for at spare energi. Derudover skal du reducere anstrengende aktivitet og motion, mens du faster, så moderen ikke er for træt.

Reference:
Baby Center. Tilgået 2020. Amning og faste.
Healthline. Tilgået 2020. 11 opskrifter til amningsforøgende opskrifter til ammende mødre.