Hvis du har en godartet brysttumor, vil din krop opleve dette

, Jakarta - Har du nogensinde følt en klump i dit bryst? Mange kvinder er bekymrede over denne tilstand, fordi de tror, ​​at dette er et tegn på brystkræft. Også selvom en klump i brystet ikke nødvendigvis er kræft. De fleste af disse klumper er faktisk godartede brysttumorer.

Godartede brysttumorer føles normalt som klumper. Men de er ikke dannet af ondartede celler, og spredes ikke til andre dele af kroppen. Disse tumorer bringer generelt heller ikke den syges liv i fare. Symptomer mærkes nogle gange ikke, og kvinder opdager det først efter at have mærket brystområdet.

Læs også: Dette er forskellen mellem ondartede eller ikke brysttumorer

Symptomer på benign brysttumor

Når en tumor opstår, vil du føle en klump i brystområdet med tegn som:

  • Klumperne er faste og bevæger sig ikke som tørret frugt;

  • Klumpen kan også være på størrelse med en drue, som er blød, væskefyldt og kan bevæge sig;

  • Klumpen er lille, for eksempel som en ært.

Godartede tumorer i brystet menes at opstå på grund af flere sygdomme, såsom:

  • Fibroadenom . Denne tilstand er den mest almindelige type godartet brysttumor, som unge kvinder i alderen 15 til 35 år oplever. Fibroadenom opstår, når celler i kirtlerne og bindevæv i brystet oplever overdreven vækst. Denne tilstand kan være forårsaget af påvirkning af hormoner. Denne tilstand kan gå over af sig selv, men hvis den fortsætter og forstørres, skal du straks gå på hospitalet for at få den rigtige behandling.

  • Fibrocystisk . En anden årsag til brysttumorer er fibrocystisk. Imidlertid kan denne tilstand generelt opstå og synke efter menstruationscyklussen. Hormonelle ændringer, der opstår i løbet af menstruationscyklussen, menes at være årsagen.

  • Brystcyste . En anden type brysttumor, der kan opstå, er en brystcyste. Disse tumorer er normalt væskefyldte og kan dannes i et eller begge bryster. Ingen grund til bekymring, fordi brystcyster generelt ikke er kræftfremkaldende.

Hvis du ikke er sikker på en svulst, der opstår i brystet, så skal du bestille tid hos en læge pr. at lave en inspektion. Tidlig diagnose er vigtig for at forhindre risikoen for uønskede komplikationer.

Læs også: Effektive måder at forebygge brysttumorer på

Forhold, man skal være opmærksom på vedrørende brysttumorer

Selvom brysttumorer kan være en harmløs tilstand, skal du forblive på vagt. Nå, der er symptomer, man skal passe på i forbindelse med klumper i brystet, nemlig:

  • Der er også en klump eller fortykkelse i brystet i andre områder, såsom armhulen, som stadig kan mærkes efter menstruationen er overstået. Disse klumper bevæger sig ikke, når de trykkes eller flyttes;

  • Der er områder, der tydeligt føles eller ser anderledes ud end det omkringliggende område, på et eller begge bryster;

  • Der er en ændring i brystets form, størrelse og kontur;

  • Ændringer i huden på brystet eller brystvorten, såsom rødme, forsænket, rynket, betændt eller endda skællende hud;

  • Der kommer klar væske eller blod fra brystet.

Hvis disse symptomer opstår, er en undersøgelse med en læge på hospitalet obligatorisk.

Læs også: 6 måder at overvinde brystknopper

Godartet brysttumorbehandling

Behandling kan udføres, hvis du føler, at tilstedeværelsen af ​​klumpen generer dig. Nå, nogle handlinger, der kan tages, blandt andre:

  • Lumpektomi kirurgi. Denne procedure har til formål at fjerne tumorer eller klumper, der ikke er for store. Denne operation fjerner også en lille del af det omgivende sunde væv;

  • Kryoterapi kirurgi. Denne procedure bruger en speciel nål, der skal indsættes direkte i området af brysttumoren. Derefter sprøjtes flydende gas gennem nålen for at fryse og ødelægge tumorvævet. Patienterne skal regelmæssigt til kontrol for at opdage, om der opstår nye godartede tumorer.

Det er nogle ting, du bør vide om godartede brysttumorer. Når der opstår mærkelige symptomer i din krop, bør du straks konsultere en læge for at få den rigtige behandling.

Reference:
National Institute of Health. Tilgået 2020. Brystændringer og -betingelser.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Fibrocystiske bryster.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Fibroadenom.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Brystcyster.