Her er, hvordan du opdager babyer med tungebåndstilstande

, Jakarta – Hvis moderen har mistanke om, at hendes baby har et tungebånd, så er der flere test, der kan udføres derhjemme. Brug disse resultater og sammenlign dem med tungebindingssymptomet, som vil blive beskrevet i den følgende artikel.

Visuel visning

Det første tjek, der kan gøres, er at se, om moderen kan se frenulum linguae (foldning af slimhinde, der strækker sig fra bunden af ​​munden og forbinder til midten af ​​bunden af ​​tungen), når barnet løfter sin tunge.

Når det spidsen af ​​tungen? Er den tyk? Du kan også mærke området ved at trykke to fingre ned. Den bedste måde at tjekke tungebånd er at flytte en finger under barnets tunge.

En lille klump under tungen kan indikere et potentielt problem hos barnet. Større klumper betyder normalt, at en babys tungebånd kan udgøre en større risiko for hans vækst og udvikling. Især det mere udtalte problem er, når barnet ammer.

Bortset fra det visuelle udseende er der flere andre ting, mødre kan gøre for at opdage babyer med tungebindingstilstande, såsom:

  1. Har problemer med at amme

  2. Forhindringer i tændernes vækst

  3. W-formet kløvet tunge, når barnet åbner munden

  4. Stiv og forsinket stemmeindlæring

  5. Usædvanlig tungeform, flad og bred.

  6. Børn oplever rastløshed og angst, især i forbindelse med spisning

  7. Der er et mellemrum mellem de nederste fortænder

  8. Rodet med at spise, ude af stand til at slikke læberne eller rense tænder med tungen

  9. Svært ved at spille blæseinstrumenter såsom fløjte.

  10. Overdreven salivation

  11. Baby kan ikke spise helt, før den er færdig

  12. Kvæler ofte mælk fra indånding af luft under amning

  13. Fald i søvn, mens du ammer, og vågn derefter op et øjeblik senere for at amme igen

  14. Udvidede ammeepisoder aka maraton ammesessioner

En tungebindingstilstand kan også påvises fra mødre, hvor moderens brystvorter vil opleve smerter, fordi barnet sutter med ekstremer, og mælkestrømmen er lille. Selvom hvert barns taleudvikling er forskellig, og alle aspekter af oral funktion skal overvejes, kan tungebindingsbetingelser påvirke taleudviklingen hos børn.

Tungen er et komplekst muskelsystem, der styrer funktionen af ​​luftvejene og luftvejene. Manglende bevægelse kan forhindre tungen i at nå tænderne. Dette kan forhindre mundrensning og øge risikoen for tandsygdomme. Derudover kan det også forhindre et barn i at spille på et blæseinstrument.

Dårlig tungevækst kan også være årsag til skæve overtænder. Dette kan begrænse et barns evne til at trække vejret gennem næsen. Tungebindingstilstanden gør også, at tungen oftere ligger i de nederste fortænder. Tungen, der stikker ind i tandkødet i nærheden af ​​disse tænder, kan også forårsage tandkødsnedgang og deformitet af de nederste fortænder til at blive skæve.

Symptomer på søvnapnø og besvær med at trække vejret gennem næsen er andre risici, der opstår som følge af tungebindingstilstanden. Faktisk er det ikke umuligt for babyer at opleve kæbeubalancer, der forårsager hovedpine og kæbesmerter, fordi de udløses af tungebånd.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du opdager en baby med en tungebindingstilstand, og hvordan du håndterer den, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give den bedste løsning til mødre. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge , kan mor vælge at chatte igennem Video/taleopkald eller Snak .

Læs også:

  • Årsager til lav brystmælk og hvordan man overvinder det
  • For at barnet ikke lipper, prøv at gøre dette
  • 2 tips til at overvinde hikke hos babyer