Disse er 5 symptomer på en brystabscess, du skal passe på

, Jakarta – Kvinder er ofte bekymrede for brystsygdomme, der altid lurer. Imidlertid kan brystsygdom faktisk forebygges ved at udføre BSE eller brystselvundersøgelse hver måned. En måde at gøre BSE på er at mærke området omkring brystet, mens du tager et brusebad for at kontrollere, om der er en klump i brystet eller ej.

Årsagen er, at en klump i brystet faktisk kan være et tegn på en alvorlig tilstand, såsom brystkræft. Det er dog ikke alle klumper, der altid tyder på kræft, fordi brystbylder også kan karakteriseres ved klumper. Hvad er en brystbyld, og hvad er symptomerne? Se yderligere forklaring her.

Forståelse af brystbyld

En brystbyld er en klump, der dannes i brystet, som indeholder pus og kan forårsage smerte. De fleste bylder vises lige under hudlaget. Brystsygdom opstår ofte som en komplikation af mastitis. Selvom det er meget sjældent, kan brystbyld også være et symptom på brystkræft.

Gruppen af ​​kvinder, der har høj risiko for at udvikle brystbyld, er ammende mødre. Men ammende mødre, der lider af brystbyld, rådes til at fortsætte med at amme deres babyer. Lægen kan dog råde moderen til at bruge en brystpumpe, når mælken skal fjernes fra brystet, der er ramt af bylden. Derudover lurer risikoen for brystbyld også hos kvinder i alderen 18-50 år, overvægtige, store bryster og kvinder, der ikke opretholder personlig hygiejne.

Læs også: Tidlig opdagelse af brystkræft på denne måde

Årsager til brystbyld

Brystbyld er ofte forbundet med mastitis, som er betændelse i brystet, som normalt opleves af ammende mødre. Mastitis kan få brystet til at blive hævet og smertefuldt. Årsagen til selve mastitis er en bakterie kaldet Staphylococcus aureus som kan komme ind i brystet gennem et lille snit eller hul i brystvorten. Bakterier, der kommer ind i brystet, kan derefter formere sig ukontrolleret og forårsage infektion.

Som reaktion på denne tilstand vil immunsystemet sende hvide blodlegemer til den inficerede kropsdel ​​for at bekæmpe bakterierne. Det er dog ikke kun bakterier, der udryddes, hvide blodlegemer vil også få kropsvævet i det inficerede område til at dø, hvilket resulterer i, at en lille hul pose opstår. Derefter vil der dannes pus fra en blanding af dødt kropsvæv, hvide blodlegemer og bakterier. Hvis denne infektion ikke behandles med det samme, kan byldklumpen blive større og føles mere smertefuld.

Brystabscess er opdelt i to typer, nemlig:

  • Amning (amning) byld. Denne type byld dannes på kanten af ​​brystet, normalt øverst.

  • Ikke-ammende (ikke-ammende) byld. Mens denne type byld, normalt vises omkring areola (mørk farvet del omkring brystvorten) eller bunden af ​​brystet.

Læs også: 6 årsager til brystsmerter under amning

Symptomer på brystabscess

Klumpen i tilfælde af en brystbyld kan genkendes på dens karakteristika, som har et regelmæssigt kantmønster og en glat tekstur og føles solid som en cyste. Ud over smerter, symptomer på en brystbyld, som patienter også kan opleve, såsom:

  1. Høj feber

  2. rødme

  3. Føler sig utilpas

  4. Klumpen føles varm og rød

  5. Huden omkring bylden svulmer også.

Læs også: Klump i brystet betyder ikke kræft

Nå, det er 5 symptomer på en brystbyld. Så hvis du oplever ovenstående symptomer, bør du straks besøge en læge til behandling. Til tilfælde af brystbyld forårsaget af mastitis, vil lægen normalt give antibiotika. Men hvis betændelsen er blevet en byld, så vil lægen udover at give antibiotika også fjerne pus ved at stikke en sprøjte ind i klumpen styret af ultralyd, eller fjerne pus fra bylden ved at lave et snit (snit og dræning).

Hvis du mærker mærkelige symptomer i dine bryster, så spørg bare ved hjælp af applikationen . Vær ikke genert, du kan kontakte lægen for at fortælle din klage via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.