Vær opmærksom på disse 3 ting, når du har sex i trimester 3

, Jakarta – Intime forhold er ethvert ægtepars behov. Intime aktiviteter kan dog blive lidt forstyrret, når moderen erklæres gravid. Faktisk er der intet forbud mod at have sex, mens du er gravid. Det er dog kvalme, opkastning og træthed, der reducerer libido hos gravide kvinder, så de er tilbageholdende med at have sex med deres partnere.

Desværre er der stadig mange par, der er bange for at have sex af frygt for at skade barnet. Faktisk, hvor dyb penetrationen er, vil hr. P ikke være i stand til at nå livmoderen, endsige barnet, der bliver undfanget. Selvom det er en sikker aktivitet at have sex under graviditeten, er der nogle ting, der skal overvejes, især hvis graviditeten er gået ind i tredje trimester.

Læs også: 4 grunde til nedsat seksuel lyst, når du er gravid som ung

Ting at være opmærksom på, når du har sex i tredje trimester

I sidste trimester er maven meget stor og kan gøre moderen usikker, når hun vil have sex med en partner. Andre faktorer, der kan forstyrre intime aktiviteter i sidste trimester, er hævede ben, rygsmerter, træthed, utætte bryster, åreknuder, hævet skede og bækkentryk. Alligevel er det stadig sikkert at have sex i tredje trimester, så længe du er opmærksom på følgende ting:

1. Ingen graviditetsproblemer

Selvom det generelt er sikkert at have sex under graviditeten, bør mødre stadig konsultere deres fødselslæge først. Årsagen er, at der er en række graviditetsproblemer, der får mødre og partnere til at undgå sex først. Hvis du oplever en af ​​følgende tilstande, kan din læge råde dig til ikke at have sex i tredje trimester:

  • Placenta previa. Denne tilstand opstår, når moderkagen er i den forreste position af barnets hoved. Nå, at have sex kan faktisk forårsage blødning i moderkagen og kan skade barnet.
  • For tidlig brud på membraner. For tidlig brud på membraner kan gøre både mor og baby modtagelige for infektion. For at undgå seksuelt overførte sygdomme skal moderen muligvis undgå samleje i tredje trimester.
  • Har oplevet for tidlig fødsel. Normalt rådes mødre, der har født for tidligt, ikke til at have sex i tredje trimester. Dette skyldes, at de hormoner, der frigives under sex, kan skade for tidlig fødsel
  • Gravid med tvillinger. Mødre, der bærer tvillinger, rådes normalt til ikke at have sex i sidste trimester. Dette skyldes, at tvillinger er i risiko for at blive født tidligt, og samleje kan forårsage, at tvillinger bliver født for tidligt.

Læs også: Fordele ved at have sex, mens du er gravid

2. Vælg en sikker position

Da livmoderen forstørres i sidste trimester af graviditeten, kan nogle stillinger være ubehagelige og svære at udføre. Her er nogle sexstillinger, som mødre kan prøve i tredje trimester for at forblive sikre og komfortable:

  • Ske . Dette er en behagelig og sikker stilling for moderens voksende mave. Denne stilling gøres ved at ligge på din side, så vil partneren trænge ind bagfra.
  • Kvinde på toppen. Denne stilling udføres af moderen er oven på partneren. Udover at være sikker, kan du styre hastigheden efter din komfort. Sørg dog for, at din partners penis ikke går for dybt.
  • Sengeposition . Denne stilling anbefales også i tredje trimester af graviditeten. Læg dig på kanten af ​​sengen med fødderne på gulvet. Partneren kan derefter stå eller bøje sig for at trænge ind.

Generelt er der ingen usikker stilling at gøre under graviditeten. En stilling, der dog skal undgås, er missionæren, som kræver, at moderen ligger på ryggen. Uanset hvilken stilling du vælger, så tal med din partner og undgå dyb penetration. Penetration, der er for dyb, gør ikke kun moderen utilpas, men risikerer også at forårsage blødninger.

Mødre bør også undgå oral. Det skyldes, at luftens indtrængning i skeden risikerer at tilstoppe blodkarrene, hvilket gør det farligt for både mor og baby. Hvis moderen stadig tøver med at have sex i tredje trimester, kan moderen rådføre sig med fødselslægen gennem ansøgningen . Gennem denne applikation kan mødre kontakte læger når som helst og hvor som helst via e-mail Snak eller Stemme / Videoopkald .

Læs også: Hvor ofte kan gravide have sex?

3. Rens kønsområdet

Før du har sex med en partner, skal du sørge for, at mor og partner renser kønsområdet først. Dette har til formål at forhindre, at bakterier trænger ind i livmoderen. Mødre og partnere er også forpligtet til at rense kønsdelene efter sex, indtil de er rene. Det ville være endnu bedre, sørg for at tisse efter samleje for at sikre, at bakterier, der kommer ind i de intime organer, fjernes med urin.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Will It Hurt the Baby? Plus 9 flere spørgsmål om sikker graviditetssex.
Forældres første græd. Tilgået 2020. Sex under tredje trimester – at elske i sen graviditet.