Kan et kravebensbrud behandles uden operation?

Jakarta – De aktiviteter, du laver hver dag, kan faktisk få dig til at brække dine knogler, inklusive dit kraveben. Især hvis din aktivitet er ret tung, såsom en atlet eller en hobby med motorcykel eller billøb. Brud, der opstår i kravebenet, er dog almindelige hos børn, især fordi deres knogler ikke vokser og styrkes ordentligt, før de er voksne.

Kravebenene er to knogler, der findes i venstre og højre side af brystet. Dens vigtigste opgave er at holde dine skuldre på linje. Du kan nemt finde denne knogle ved at røre ved det øverste bryst. Dens relativt tynde struktur gør, at denne knogle er tilbøjelig til at bryde, især når du kommer ud for en ulykke, falder med din skulder, der rammer jorden først, og rammes af en hård genstand i dette afsnit.

Læs også: Kend den første behandling for et kravebensbrud derhjemme

Så hvad er symptomerne, når du oplever et kravebensbrud? Selvfølgelig er smerten, når du bevæger den del af den brækkede skulder, du har svært ved at trække vejret, skulderen føles som om den løsner sig, forekomsten af ​​blå mærker eller hævelse på den del af den brækkede knogle, området af frakturen, der flytter sig eller vipning, og en knækkende lyd, når du forsøger at løfte hånden på den del af bruddet.

Hvis du har et kravebensbrud, så tøv ikke med at spørge lægen, som anbefales nedenfor:

  • dr. Mujaddid Eid al-Haq, SpOT(K). Konsulent Ortopædlæge Ortopædisk Onkologi. Han er uddannet fra Specialist Doctor of Orthopaetics and Traumatology ved Padjadjaran University. Læge Mujaddid Idulhaq praktiserer hos dr. Oen Solo Baru, samt at være inkorporeret i Indonesian Doctors Association (IDI) og Indonesian Orthopedic & Traumatology Specialist Doctors Association (PABOI).
  • dr. Pramono Ari Wibowo, Sp. OT(K). Ortopædisk og traumatisk specialist, der aktivt betjener patienter på National Hospital Surabaya og Mitra Keluarga Kenjeran Hospital. Han modtog sin specialistgrad efter at have afsluttet sin uddannelse på Airlangga University, Surabaya. Læge Pramono Ari er medlem af den indonesiske sammenslutning af ortopædiske og traumatiske specialister.

Du kan nemt kontakte lægen via Videoer / Taleopkald og Snak . Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Kan det behandles uden operation?

En ting du skal vide er, at du er forpligtet til at hvile helt og begrænse aktiviteter, der involverer hånden til skulderen, når du har et kravebensbrud. Hvis det er nødvendigt, vil du påføre en skinne eller bandage på området af den brækkede knogle for at reducere bevægelsen, der gør bruddet og smerten værre.

Læs også: Forældre har brug for at vide, helingsperioden for kravebensbrud hos børn

For at hjælpe med at mindske smerten kan du tage smertestillende midler som acetaminophen eller ibuprofen. Hvis smerten du føler generer dig og gør dig ude af stand til at bevæge dig, har du brug for høje doser smertestillende medicin. Køb dog ikke skødesløst, så meget som muligt spørger du lægen først.

Den næste behandling for kravebensbrud er terapi. Denne metode er fokuseret på at lindre stivhed i skulderen, især fordi der ikke er nogen bevægelse i dette område i nogen tid under helingsperioden. Dit brækkede kraveben får en støtte, så helingen kan maksimeres. Efter at det føles sikkert nok til at fjerne det, gennemgår du yderligere terapi for at træne knogle- og muskelfleksibilitet og led.

Læs også: Efter brækket kraveben er dette helingsprocessen igen

Men operation er nødvendig, hvis dit kravebensbrud får den brækkede knogle til at trænge ind i huden eller forlade kroppen. Genforeningen af ​​brækkede knogler er ikke kort, du skal have mindst mellem 6 til 12 uger for at knoglerne kan smelte helt sammen. For tilfælde af kravebensbrud hos børn tager knogleforening omkring 3 til 6 uger.

Tja, at købe smertestillende medicin til at håndtere smerter, når du har et kravebensbrud, vil helt sikkert være meget ubelejligt, især hvis du bor ret langt fra apoteket, og du skal reducere kropsbevægelser. Du behøver dog ikke bekymre dig, det er nu meget nemmere at købe medicin på grund af applikationen . Efter Hent I ansøgningen skal du kun skrive ned eller søge på den medicin, du skal bruge, eller uploade en recept i ansøgningen, hvis lægen ordinerer den til dig. Så køb medicin når som helst, klik bare på applikationen hvorend du er.