Hvordan sænker man naturligt urinsyreniveauet?

, Jakarta - Gigt er en type gigt, der udvikler sig, når blodets urinsyreniveauer er unormalt høje. Denne tilstand danner krystaller i leddene, generelt i fødderne og storetæerne, hvilket forårsager alvorlig hævelse og smerte.

Nogle mennesker har brug for medicin for at sænke urinsyre. Hvordan man sænker urinsyre naturligt kan gøres med ændringer i kosten og en sund livsstil. Sænkning af urinsyreniveauet kan reducere risikoen for gigt.

Læs også: Dette er behandlingstrinnet for at overvinde gigt

Sådan sænkes urinsyre naturligt

Sænkning af urinsyreniveauer kan gøres naturligt. Her er nogle måder at sænke urinsyre naturligt, som du kan gøre:

1. Begræns purinrige fødevarer

Puriner er forbindelser, der forekommer naturligt i nogle fødevarer. Når kroppen nedbryder puriner, producerer den urinsyre. Omsætningen af ​​purinrige fødevarer kan forårsage gigt ved at få kroppen til at producere for meget urinsyre. Der er nogle fødevarer med højt purinindhold, som bør undgås, nemlig:

  • Tun, sardiner, ansjoser.
  • Overdreven alkoholforbrug, herunder øl eller spiritus.
  • Fedtrige fødevarer, såsom mejeriprodukter og rødt kød.
  • Slagtaffald, for eksempel lever eller tarme fra dyr.
  • Sød mad og drikkevarer.

2. Forbrug mere lav-purin fødevarer

Ved at skifte fra fødevarer med højt purinindhold til fødevarer med lavere purinindhold kan nogle mennesker med gigt sænke urinsyreniveauet. Eller i det mindste er denne måde i stand til at undgå eller forhindre en stigning i gigtsymptomer.

Nogle fødevarer med lavt purinindhold, nemlig:

  • Fedtfattige og fedtfri mejeriprodukter;
  • Frugt og grønt;
  • Kaffe;
  • Hvede, brød og kartofler.

Læs også: Lider du af gigt, bekæmp med disse 6 fødevarer

3. Undgå lægemidler, der øger urinsyreniveauet

Visse medikamenter kan øge urinsyreniveauet, herunder:

  • Vanddrivende lægemidler, såsom hydrochlorthiazid.
  • Medicin, der undertrykker immunsystemet, især før eller efter en organtransplantation.
  • Lav dosis aspirin.

4. Opretholdelse af en sund vægt

At opretholde en sund vægt kan være en måde at reducere urinsyre naturligt på. Det skal forstås, fedme øger risikoen for gigt, især hos yngre mennesker. For hurtigt vægttab, især på grund af faste, kan øge urinsyreniveauet.

Derfor skal du fokusere på at lave langsigtede og bæredygtige vægtændringer for at styre din vægt. For eksempel at være mere aktiv, spise en afbalanceret kost og vælge næringsrige fødevarer.

5. Undgå alkohol og sukkerholdige drikkevarer

Overdreven indtagelse af alkohol og sukkerholdige drikkevarer, såsom sodavand og juice, er forbundet med en øget risiko for gigt. Alkohol og sukkerholdige drikkevarer tilføjer også unødvendige kalorier til kosten, hvilket potentielt kan føre til vægtøgning og metaboliske problemer.

Læs også: Behov for at vide, fysioterapi for at overvinde knæsmerter

6. Drik kaffe

Flere undersøgelser har vist, at mennesker, der drikker kaffe, er mindre tilbøjelige til at udvikle gigt. En række undersøgelser har også forbundet kaffeforbrug med en lavere risiko for hjerte-kar-sygdomme.

Kaffe øger dog risikoen for kronisk nyresygdom og mulige knogleproblemer hos kvinder. Så det er vigtigt at diskutere med din læge først om risici og fordele.

Kost, motion og andre sunde livsstilsændringer kan forbedre urinsyreniveauet og andre sygdomme forårsaget af høje urinsyreniveauer. Denne metode erstatter dog ikke altid den nødvendige lægehjælp.

Derfor er det vigtigt at blive ved med at spørge lægen gennem appen om ordentlig pleje. Hvis du skal bestille tid hos læge på nærmeste sygehus gennem ansøgningen at få tjekket.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Naturlige måder at reducere urinsyre i kroppen
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Sådan sænkes urinsyreniveauet naturligt