3 tegn på, at en gravid hund er klar til at føde

, Jakarta - Når din hund er drægtig, vil du helt sikkert vente på leveringstidspunktet. Men før det, hvordan kender man tegnene på, at en hund er klar til at føde? Men bare rolig, du behøver ikke at gå i panik, hvis det er tid til at føde, for hundearbejde er ikke så dramatisk som menneskeligt arbejde, du ser i filmene.

Ligesom mennesker kræver kæledyrsgraviditeter også veterinærkontrol. Du kan også tale med din dyrlæge om bekymringer omkring graviditet hos din hund eller om tegn og forberedelser til en hund, der føder. Information og råd fra en dyrlæge vil helt sikkert forberede dig som hundeejer.

Læs også: Få tips til fodring af voksne hunde

Tegn på, at en gravid hund er klar til at føde

Et af de tidlige tegn på en hunds veer omfatter:

1.Sænke mors hunds kropstemperatur

Et fald i moderhundens kropstemperatur fra 37,5 til 37 grader Celsius. Fødsel begynder normalt omkring 12-24 timer efter det. For at finde ud af, hvornår der sker temperaturændringer, skal du tage moderhundens temperatur to gange dagligt med et rektaltermometer i den sidste uge af hendes graviditet.

Bemærk venligst, at drægtighedsperioden for hunde er cirka 63 dage. Spørg din dyrlæge, hvis du ikke er sikker. Hvis du føler, at temperaturmålingssituationen stresser moderhunden, så er det bedst at udskyde det eller stoppe det. Du skal hjælpe din hund med at holde sig så rolig som muligt i perioden op til hendes fødsel.

2. Hundmor ser rastløs ud

I den sidste uge af graviditeten kan den kommende mor virke lidt rastløs og tilbagetrukket på et stille sted. Han vil også miste appetitten og ryste hans sengeområde. Dette sker normalt i 12-24 timer før hun føder.

Nogle gange flytter hunde den seng, du har forberedt til dem, til et andet område af huset. Hvis dette sker, så prøv ikke at flytte den fra dens foretrukne placering, hvis det er muligt.

3. Livmoderkontraktioner forekommer hos gravide hunde

Under den første fase af fødslen vil hunden begynde at opleve livmodersammentrækninger. Han kan begynde at gå eller grave i visse områder af huset. Mange hunde ses gisende eller ryster i optakten til veer. Nogle hunde kaster endda op, men det er normalt og varer normalt i seks til tolv timer, indtil livmoderhalsen er åben, og moderen er klar til at føde sine hvalpe.

Læs også: Pas på, disse fødevarer er farlige for hunde

Hvad skal man gøre, når en hund føder?

Når en hund føder for første gang, er det bedste, du kan gøre, at holde afstand og iagttage det stille og roligt. Men vær opmærksom på, at hunde normalt ikke har brug for meget hjælp under fødslen. Du vil blive fascineret af instinkterne hos hundemor, der tager over, når de føder og passer deres hvalpe.

Når en drægtig hund er klar til at føde sin første hvalp, vil hun belaste eller skubbe i omkring 10-30 minutter, før hvalpen kommer frem. Når hver nyfødt hvalp kommer ud af fødselskanalen, er hvalpen dækket af en hinde, der skal fjernes for at lade hvalpen trække vejret.

De fleste hundemødre vil instinktivt gøre dette ved at slikke og bide deres spind. Han vil slikke sin mund og næsebor, så hans hvalp kan trække vejret. Moderkagen vil stadig være knyttet til hvalpen via navlestrengen. Moderen skal bide i navlestrengen om cirka fem minutter, og derefter fortsætte med at slikke hvalpen ren.

Læs også: Kend 6 næringsstoffer, som voksne hunde har brug for

Hvis hundemoren ikke slipper membranerne i løbet af cirka to minutter, så skal du hjælpe. Fjern forsigtigt membranen med fingrene, og tør derefter hvalpen af ​​med et rent håndklæde. Klip derefter navlestrengen med en steriliseret kirurgisk saks omkring halvanden tomme væk fra hvalpen. Resten af ​​navlestrengen hos hvalpe vil falde af af sig selv i løbet af få dage.

Her er hvad du behøver at vide om tegnene på, at en gravid hund er klar til at føde. Hvis du er bekymret for, at leveringsprocessen for din hund ikke forløber gnidningsfrit, kan du bestille tid i god tid hos en dyrlæge på dyrehospitalet gennem ansøgningen. , at føde med bistand fra en dyrlæge.

Reference:
Purin. Tilgået 2021. Hundegraviditet og tegn på fødsel hos hunde
Kæledyrene af gran. Tilgået i 2021. Hjælper en hund i fødsel
Daglig hvalp. Tilgået i 2021. Sådan fortæller du, om din hund er i fødsel - tegnene