6 fødevarer til at overvinde forstoppelse hos gravide kvinder

Jakarta - Forstoppelse hos gravide kvinder er almindelig. Denne tilstand kan opstå på grund af mange ting, såsom hormonelle ændringer, pres på livmoderen og mangel på jern i vitaminer. Selvfølgelig vil forstoppelse få moderen til at føle sig meget utilpas og bange for at gøre afføring.

Forstoppelse er karakteriseret ved symptomer, såsom mavesmerter eller ubehag, besvær og sjældne afføringer og hård afføring. Dette sundhedsproblem påvirker omkring halvdelen af ​​alle kvinder på et eller andet tidspunkt under graviditeten.

Læs også : 4 Fordøjelsesforstyrrelser under graviditet og hvordan man overvinder dem

Årsager til forstoppelse hos gravide kvinder

Forøgelsen af ​​hormonet progesteron under graviditeten resulterer i afspænding af kroppens muskler, herunder tarmene. Dette vil få tarmene til at bevæge sig langsommere, hvilket også påvirker fordøjelsen, hvilket forårsager forstoppelse.

Denne tilstand er meget almindelig under graviditet. Mindst tre ud af fire gravide vil opleve forstoppelse og andre tarm- og fordøjelsesproblemer. Forstoppelse kan nemt behandles, lige fra at tage håndkøbs-piller til naturmidler. Men under graviditeten rådes gravide kvinder til ikke at tage medicin, så kostændringer er en grundpille for at overvinde dem.

Fødevarer, der kan overvinde forstoppelse hos gravide kvinder

Tilsyneladende er der flere typer mad, der angiveligt kan hjælpe med at lindre forstoppelse hos gravide kvinder. Her er nogle af dem:

1. Fiberrige fødevarer

De fibre, der er indeholdt i mad, hjælper med at flytte mad ind i fordøjelseskanalen. Heldigvis er der mange lækre fiberrige fødevarer at vælge imellem, herunder:

  • Bær, popcorn, nødder og bælgfrugter;
  • Tørret frugt, såsom abrikoser, dadler, svesker, rosiner og figner;
  • Fuldkorn såsom havregryn, quinoa og amaranth;
  • Nødder og frø, såsom mandler, chia og hørfrø;
  • Frugter, såsom bær, avocadoer og pærer;
  • Modne grøntsager (lettere at fordøje, men stadig rige på fibre).

Læs også: 5 tips til at forebygge forstoppelse

2. Fødevarer med højt magnesiumindhold

Magnesium er et vigtigt mineral, som kroppen har brug for for at regulere sammentrækningen af ​​alle muskler og spille en rolle i tarmens ydeevne. For at overvinde forstoppelse hos gravide kvinder er indholdet af magnesiumcitrat ret effektivt. Magnesium kan fås gennem avocadoer, bananer, grønne bladgrøntsager, nødder, fuldkorn og meget mere.

3. Torskeleverolie

Tran er et af de mest naturlige midler mod forstoppelse under graviditeten og er den bedste mad til fordøjelsessundheden. Denne olie er høj i Omega-3 essentielle fedtsyrer, som kroppen ikke kan lave selv. Omega-3 hjælper med at reducere betændelse i tarmene og regulerer hormonet prostaglandin, som er en regulator af afføring.

4. Kokosolie

Kokosolie er et andet sundt fedtstof, der er fantastisk til at hjælpe med at lindre forstoppelse. Denne olie giver også hurtig energi til cellerne i tarmene, så den kan øge stofskiftet, stimulere tarmene og blødgøre afføringen. Dens smørende effekt reducerer også friktionen under afføring. Start med en teske, og du kan tage op til 2 spsk om dagen, hvis det er nødvendigt.

5 fermenterede fødevarer

Fermenterede fødevarer, såsom yoghurt, kefir, miso, tempeh og kimchi indeholder to af de mest gavnlige bakterier: Lactobacillus og Bifidobacterium . Disse to bakterier er kendt for at hjælpe med at lindre fordøjelsesproblemer, herunder forstoppelse. Så ud over den lækre smag kan mødre blive fri for forstoppelse ved at spise disse fødevarer.

6. Varm væske

Ved indtagelse af koldt vand vil tarmene trække sig sammen og holde på indholdet, så bevægelsen bliver langsommere. I mellemtiden vil varme væsker hjælpe med at slappe af tarmene og lindre forstoppelse under graviditeten. Ud over varmt vand kan mødre prøve kyllingesuppebouillon for at tilføje næringsstoffer.

Læs også : 5 fødevarer, gravide kvinder bør undgå

Hvis maden stadig ikke var i stand til at hjælpe med at lindre forstoppelse under graviditeten, bør moderen straks kontakte det nærmeste hospital. Nu kan mødre nemt lave læge- eller hospitalsaftaler via appen . Sørg for, at mor har Hent Ansøgning , Ja!

Reference:
American Pregnancy Association. Tilgået i 2021. Graviditet og forstoppelse.
Healthline. Tilgået i 2021. Sikre midler mod forstoppelse under graviditeten.
Moder Natur. Tilgået 2021. Obstipation in Pregnancy: Natural Ways to Get Things Moving.