7 Lav-Purine fødevarer, der er velegnede til mennesker med gigt

Jakarta - Gigt kan forårsage pludselige smerter og hævelser i leddene. Som et resultat, når gigtanfald opstår, kan syge ikke udføre deres sædvanlige aktiviteter. Angreb kan opstå, når urinsyreniveauet i kroppen er for højt, for derefter at danne krystaller og ophobes i leddene.

Bemærk venligst, at urinsyre er et stof, der produceres af kroppen, når du fordøjer fødevarer, der indeholder puriner, som er stoffer, der findes i animalske eller vegetabilske fødevarer. Det er derfor, folk med gigt skal spise mad med lavt indhold af puriner, hvis de ikke ønsker, at sygdommen skal opstå igen.

Læs også: Dette er den normale grænse for urinsyreniveauer for mænd

Det er fødevarer, der er egnede til indtagelse af personer med gigt

For at urinsyreniveauet i kroppen vedligeholdes, og der ikke opstår angreb, er det vigtigt for mennesker med gigt at sortere de typer mad, de spiser. Fødevarer, der er egnede til indtagelse af mennesker med gigt, er dem, der har lavt indhold af puriner.

En fødevare anses for lav i puriner, hvis den indeholder mindre end 100 milligram puriner pr. 100 gram. Følgende er lav-purin fødevarer, der generelt er sikre for mennesker med gigt:

  1. Frugter. Alle frugter er generelt gode mod gigt. Kirsebær kan endda hjælpe med at forhindre angreb ved at sænke urinsyreniveauet og reducere inflammation.
  2. Grøntsager. Dette inkluderer kartofler, ærter, svampe, aubergine og mørkegrønne bladgrøntsager.
  3. Fuldkorn. Inkluderer havre, brune ris og byg.
  4. Mejeriprodukter. Alle mejeriprodukter er sikre, men fedtfattigt mejeri anbefales.
  5. Kyllingeæg.
  6. Vegetabilsk olie. Indeholder raps-, kokos-, oliven- og hampeolier.
  7. Fisk . Nogle typer fisk, såsom laks, havkat og tun, er sikre for folk med gigt at spise.

Læs også: Pas på farerne ved gigt, hvis den ikke behandles

Derudover er der nogle fødevarer, der indeholder puriner i moderate mængder, så de kan indtages i begrænsede mængder. Fødevarer, der anses for at indeholde moderate mængder puriner, er dem, der indeholder 100-200 milligram puriner pr. 100 gram. Her er nogle af dem:

  • Kød, såsom kylling, oksekød, svinekød og lam.
  • Visse typer fisk, såsom sardiner og ansjoser, indeholder generelt lavere niveauer af puriner end de fleste andre fisk.

Hvilke fødevarer skal man undgå?

Hvis du er tilbøjelig til pludselige gigtanfald, er det vigtigt at undgå den vigtigste udløser, som er fødevarer med højt purinindhold. En fødevare anses for høj i puriner, hvis den indeholder mere end 200 milligram puriner pr. 100 gram. Fødevarer med højt sukker eller fruktose bør også undgås eller i det mindste begrænses.

Her er nogle fødevarer med høj purin og høj fruktose, du skal undgå:

  • Alt organkød, inklusive lever, nyre og hjerne.
  • Fuglekød, såsom fasan, kalvekød og vildtkød.
  • Sild, ørred, makrel, sardiner, ansjoser, kuller og meget mere.
  • Andre skaldyr, såsom skaldyr, krabber, rejer og fiskerogn.
  • Sukkerholdige drikkevarer, især frugtjuice og sodavand.
  • Tilsat sukker, såsom majssirup med højt fructoseindhold.

Læs også: 5 fakta om gigt

Det er en lille forklaring på de fødevarer, der kan og ikke bør indtages af mennesker med gigt. Sørg for, at du er opmærksom på valget af typer mad, der indtages dagligt, så gigtanfald ikke gentager sig.

Men når et gigtanfald kommer, behøver du ikke at gå i panik. Få masser af hvile, forbedre din kost, og tal med din læge om klager på appen . Hvis lægen giver en recept, kan du også købe medicinen gennem appen , du ved.

Reference:
Healthline. Fået adgang i 2021. Bedste diæt mod gigt: Hvad skal man spise, hvad man skal undgå.
WebMD. Fået adgang i 2021. Gigtdiæt: fødevarer at spise og dem der skal undgås.