Fakta om kattens alder, du skal vide

"En kats levetid kan påvirkes af flere faktorer. For eksempel som miljø, vedligeholdelse, sundhed, og om katten er kastreret eller kastreret. Alle disse faktorer er meget vigtige, når man overvejer en kats forventede levetid. Derudover kan ernæring også spille en vigtig rolle i hans alder, fordi det har en direkte effekt på hans helbred.”

, Jakarta – Alle levende ting skal have en gennemsnitsalder, så også katte. For de af jer, der planlægger eller allerede har en kat som kæledyr, er det vigtigt at vide, hvad gennemsnitsalderen for en kat, der lever i verden, er. Målet, så du kan forstå, hvordan den pleje, der skal gøres for dyrets sundhed. Især når katten er kommet ind i sin alderdom. Hvis det gennemsnitlige menneske kan blive 78 år, hvad er gennemsnitsalderen for en kat så? Kom så, find ud af svaret her!

Læs også: Årsager til kattehårtab, der skal holdes øje med

Fakta om kattens alder

Rapporteret fra CatsterLængden af ​​en kats liv kan påvirkes af flere faktorer. For eksempel som miljø, vedligeholdelse, sundhed, og om katten er kastreret eller kastreret. Alle disse faktorer er meget vigtige, når man overvejer en kats forventede levetid. Husk dog, at for en kat kan kastrering være den vigtigste faktor. Fordi at sterilisere en kat kan reducere eller endda eliminere risikoen for sygdomme, der kan påvirke en kats reproduktionssystem i høj alder. I mellemtiden, med fremskridt inden for det medicinske område i dag, kan katte leve op til 20 år eller mere.

Men baseret på en undersøgelse af 10 velkendte hjemmesider, der diskuterer gennemsnitsalderen for huskatte, kan den gennemsnitlige huskat generelt nå en alder af 15 år. Derudover skal du være opmærksom på, at kattens race kan være en anden faktor, som også kan påvirke kattens alder. Baseret på forskellige undersøgelser kan blandet raceskatte generelt leve længere end almindelige racekatte.

I mellemtiden er rekorden for den ældste kattealder registreret i historien 38 år og tre dage. Katten er af typen kort hår tamme og nogle gange givet mærkelige fødevarer såsom asparges, til æg. Det vides ikke præcist, hvordan katten levede så længe. Kombinationen af ​​kærlig omsorg, god genetik og et trygt miljø kan dog være nøglefaktoren.

Forholdet mellem ernæring og kattealder

Katte er kødædere, der spiser kød, så foderet skal være i overensstemmelse med deres naturlige natur. Se side Kæledyrene af gran, er det meget vigtigt for katte at få et stort proteinindtag. Faktisk har katte brug for mere protein end hunde på grund af deres unikke fordøjelsessystem. Voksne katte bør modtage mindst 5,5 gram/kg protein om dagen. For eksempel skal den gennemsnitlige kat på otte pund indtage mindst 20 gram protein hver dag.

Ikke kun protein, næringsstoffer såsom essentielle aminosyrer er også meget vigtige for katte. For eksempel, såsom taurin, methionin og cystin. Hvis en kats kost ikke indeholder den rigtige mængde protein, essentielle aminosyrer og essentielle vitaminer, som katte har brug for, kan deres kats helbred blive kompromitteret. Hvis kattens helbred er forstyrret, så kan denne tilstand reducere kattens alder.

Læs også: Vær forsigtig, disse 4 ting kan forårsage diarré hos katte

Gennemsnitsalder for huskatte

Huskatte, der tilbringer meget tid indendørs, kan leve tre gange længere end katte, der er udendørs. Generelt kastreres huskatte, vaccineres og holdes væk fra enhver stress eller fare fra omverdenen. Derudover fodres huskatte også regelmæssigt og har nem adgang til rent og frisk vand.

Huskatte kan blive mellem 14 og 20 år. Dog har huskatte brug for mere opmærksomhed og bør leges med. Fordi de bruger mere tid indendørs, har de også en tendens til at bevæge sig mindre. Derfor skal huskatte inviteres til at træne nok til at undgå overvægt.

Hvad med katte, der bor udenfor?

Rapporteret fra Kæledyrene af gran, både tamkatte og vildkatte, der lever udendørs i gennemsnit er omkring fem år gamle. Fordi katte står over for forskellige risici og udfordringer, der kan true deres liv. For eksempel at blive ramt af et køretøj, såret af et andet dyr, ved et uheld spise gift, mens man leder efter mad, og blive udsat for svampe, parasitter eller vira. Derfor, jo mere tid en herreløs kat tilbringer udendørs, jo større er risikoen for skader eller sygdom.

Læs også: Sundhedsmæssige fordele ved at eje et kæledyr

Så det er fakta om kattes alder, som du skal vide. Hvis du planlægger eller allerede har en kat, så glem ikke at opfylde alle dit kæledyrs ernæringsbehov. Du kan også kontakte dyrlægen via appen hvis du vil spørge om en sund kost til katte eller det rigtige foder til ham.

Derudover kan du også købe kattefoder gennem applikationen . Selvfølgelig uden behov for at forlade huset eller stå i kø i længere tid i Dyrebutikken. Så hvad venter du på? Kom nu Hent Ansøgning nu!

Reference:

Catster. Fået adgang i 2021. Hvor længe lever katte? Fakta om den gennemsnitlige kattelevetid
Kæledyrene af gran. Tilgået i 2021. The Average Cat Lifespan