Masser ikke bare maven, det er faren

, Jakarta - Du har helt sikkert hørt om mavemassagebehandlinger. Denne behandling er efterspurgt af mange mennesker, fordi den har en afslappende og helbredende effekt. Mavemassage er kendt for at være effektiv til behandling af forskellige sundhedsproblemer, især dem, der er relateret til maven, såsom fordøjelsesproblemer, forstoppelse og luft i maven.

Der er dog også dem, der siger, at ikke alle former for mavemassage anbefales af medicinske eksperter. For eksempel for dem, der oplever afstamning. I medicinske termer kaldes denne tilstand "livmoderprolaps", som er en tilstand, hvor livmoderen bevæger sig ud af sin normale stilling, så den stikker ned i skeden. Dette massageforslag er beregnet til, at livmoderens position kan vende tilbage til sin oprindelige position. Derudover laves mavemassage ofte til personer med brok eller kvinder, der ikke bliver gravide efter flere måneders ægteskab.

Læs også: Ønsker du massage til babyer, bør mødre vide dette

Husk, at mavemassage ikke anbefales

Ifølge American Massage Therapy Association (AMTA) har massageterapi en positiv effekt på fysisk, mentalt og socialt velvære. Disse aktiviteter menes også at forbedre den generelle sundhed og velvære. Men faktisk anbefales mavemassage ikke, hvis det er skødesløst eller ej af en ekspert.

Årsagen er klar, massage er en traditionel teknik, der går ud på at lægge pres på kroppen for at behandle sår eller muskelvæv. Men ikke sjældent kan massage give smerter dagen efter. Denne tilstand er en mild påvirkning, der kan forekomme, kaldet ømhed og utilpashed efter massage (PMSM).

Kropssmerter efter massage er kun en mild konsekvens, fordi mavemassage i svære tilfælde kan tilstoppe tarmene. Som et resultat kan mad og væsker ikke passere gennem fordøjelsessystemet for at blive udskilt som afføring. Hvis den ikke behandles, afbryder denne tilstand blodtilførslen til tarmområdet, hvilket forårsager tarmvævsdød, perforering i tarmvæggen og infektion i bughulen.

Hvis du ønsker at lave en mavemassage, er der ting, der skal overvejes for at forhindre uønskede bivirkninger, såsom:

  • Lav ikke en mavemassage, hvis du for nylig har fået foretaget en maveoperation;
  • Tal med din læge, før du får en mavemassage, hvis du er gravid eller har helbredsproblemer;
  • Undgå også at spise tung eller krydret mad i et par timer før og efter mavemassagen;
  • Drik masser af vand efter massagen.

Generelt er mavemassage tilladt, så længe den udføres af en certificeret og erfaren professionel behandler. Derudover kan du også spørge lægen om dette ved at chatte med lægen i ansøgningen .

Læs også: Muskelsmerter efter træning, kan du få massage med det samme?

Du behøver ikke massere din mave, dette er en anden behandlingsmulighed

Mavemassage er ikke den eneste løsning på livmoderprolaps, brok eller graviditetsproblemer. Ud over mavemassage er der andre sikre behandlingsmuligheder til at behandle denne tilstand, nemlig:

  • Efterkommere (livmoderprolaps) . Denne tilstand kan behandles ved at drikke mere vand, indtage fiberholdige fødevarer (frugt og grøntsager), undgå tunge løft, lave Kegel-øvelser, holde vægten og holde op med at ryge.
  • Efterkommere (brok) . Behandlingen afhænger af klumpens størrelse og dens sværhedsgrad. Generelt behandles det at gå ned ok med operation. Livsstilsændringer anbefales for at lindre symptomer, herunder at undgå fødevarer, der udløser sure opstød, holde vægten, holde op med at ryge og træne for at styrke knoglerne omkring faldstedet.
  • Graviditetsproblem , især klager over ikke at blive gravid efter et par måneders ægteskab. Det er bedre at tale med en læge end straks at beslutte sig for en mavemassage. Denne tilstand er forårsaget af mange faktorer, såsom forstyrrelser i de reproduktive organer, fedme, hyppigheden af ​​at have sex og at have forsinket graviditet. Årsagen til dette kan kun kendes gennem en lægeundersøgelse af en læge.

Det er, hvad man kan vide om farerne ved mavemassage, hvis det ikke udføres af en ekspert. Husk, at alt relateret til din krops sundhed skal være kendt om de bivirkninger og risici, der kan opstå, ja!

Reference:
Healthline. Tilgået 2019. Hvorfor du bør massere din mave, og hvordan du gør det.
Smertevidenskab. Tilgået 2019. Massageterapi bivirkninger.