Hvad er årsagerne til slagtilfælde? Her er 8 svar

Jakarta - Fra fortiden til nu er slagtilfælde en af ​​de mest frygtede sygdomme. Denne sygdom opstår, når hjernevæv ikke fungerer korrekt, og der er mindre blod- og ilttilførsel til det. Indtil nu er det kendt, at der er mindst 9 ting, der kan forårsage og øge risikoen for slagtilfælde. Blandt dem:

Læs også: At spille spil for entusiastisk kan forårsage slagtilfælde? Dette er årsagen

1. Højt blodtryk

Den mest almindelige årsag til slagtilfælde er forhøjet blodtryk, eller i den medicinske verden kaldet hypertension. Du skal være opmærksom på truslen om slagtilfælde, hvis du har et blodtryk på mere end 140/90.

2. Rygevaner

At have en rygevane kan øge risikoen for slagtilfælde. Årsagen, nikotin indeholdt i cigaretter kan øge blodtrykket (den mest almindelige årsag til slagtilfælde). Derudover kan cigaretrøg også få fedt i de vigtigste halspulsårer til at akkumulere, blodet bliver tykkere og mere tilbøjeligt til at størkne. Farerne ved rygning skal også passes på af dem, der ofte udsættes for cigaretrøg, du ved.

3. Har hjertesygdom

Hjertesygdomme og slagtilfælde kan faktisk siges at have et tæt forhold. Årsagen er, at mennesker, der lider af denne sygdom, er mere tilbøjelige til at få slagtilfælde end dem, der ikke gør. Dette er uadskilleligt fra hjertets meget vitale funktion, nemlig at pumpe blod gennem hele kroppen. Forskellige hjertelidelser, der henvises til i dette tilfælde, omfatter atrieflimren, hjerteklapskade, uregelmæssig hjerterytme og tilstoppede arterier på grund af fedtaflejringer.

4. Genetik

Denne faktor er ret indflydelsesrig på en persons risiko for slagtilfælde. Det betyder, at hvis du har et familiemedlem med en historie med slagtilfælde, vil din risiko for at udvikle en lignende tilstand stige. Derfor er det vigtigt at sætte dig selv og din familie ind i regelmæssige helbredstjek.

For at gøre det nemmere kan du bestille den sundhedstjek-service, du har brug for, i appen , du ved. Angiv blot det tidspunkt, du ønsker, laboratoriepersonalet kommer til dit sted.

5. Fedme

Hvis fedme siges at forårsage slagtilfælde, er svaret selvfølgelig ja. Dette forstærkes af udsagnet i Faktaark om fedme og slagtilfælde fra Fedme Action Coalition, hvilket forklarer, at chancerne for at få et slagtilfælde kan stige hos personer, der er overvægtige, hvad enten de er mænd eller kvinder. Derudover er fedme også en risikofaktor for hypertension, som, hvis den ikke håndteres korrekt, kan føre til slagtilfælde.

6. Ukontrolleret højt kolesteroltal

Kolesterolniveauer, der er for høje, vil danne et lag på væggene i blodkarrene. Som følge heraf bliver blodkarrene smalle, så blodcellerne bliver svære at flyde gennem hele kroppen. Hvis blodgennemstrømningen blokeres, øges risikoen for farlige sygdomme som slagtilfælde.

Læs også: Kan mennesker med slagtilfælde komme sig fuldstændigt?

7. Har diabetes

Diabetes er en indirekte årsag til slagtilfælde. Dette skyldes, at mennesker, der har denne sygdom, normalt er mere tilbøjelige til forhøjet blodtryk og har tendens til at være overvægtige. Begge tilstande kan øge risikoen for slagtilfælde. Hvad mere er, kan diabetes beskadige blodkar, hvilket gør slagtilfælde mere tilbøjelige til at forekomme.

8. Alder

Selvom det ikke er en væsentlig determinant (fordi alle kan få et slagtilfælde), øger alder risikoen. Generelt stiger en persons chancer for at få et slagtilfælde med alderen, især efter 55 år.

9. Køn

På samme alder, sammenlignet, har kvinder en lavere risiko end mænd for at få et slagtilfælde. Det betyder dog ikke, at kvinder er fri for risikoen for slagtilfælde, du ved. I betragtning af denne sygdom kan angribe enhver, uanset. Men chancerne for slagtilfælde hos kvinder øges først, når de når høj alder.

Læs også: Spil ikke med lette slag, her er 4 måder at overvinde

Dette er nogle af de ting, der kan forårsage et slagtilfælde. Forebyg denne sygdom ved at vedtage en sund livsstil. Hvis du føler, at du er i risiko for at udvikle denne sygdom, så tøv ikke med at diskutere det med din læge for at få den rigtige behandling.

Reference:
NHS Choices UK. Tilgået 2020. Stoke - Årsager.
Centre for Disease Control and Prevention. Tilgået i 2020. Tilstande, der øger risikoen for slagtilfælde.
Fedme Action Coalition. Tilgået 2020. Faktaark om fedme og slagtilfælde.