Kend de tidlige symptomer på gigt i hænderne

, Jakarta - Gigt er en af ​​de sygdomme, som mange mennesker undgår på grund af de forstyrrelser, der kan opstå. Når det rammer, kan du opleve ledsmerter, efterfulgt af rødme til hævelse. Denne lidelse kan udløses af fødevarer rige på puriner. Det findes i nogle typer fisk og skaldyr og rødt kød.

Gigt angriber normalt fødderne på den syge. Gigt kan dog også opstå i hænderne og give de samme symptomer. Kend nogle af de tidlige symptomer, der kan opstå, når sygdommen angriber hænderne, så de kan undgås. Her er nogle af symptomerne!

Læs også: Ofte ignoreret, dette er hovedårsagen til gigt

Symptomer på gigt i hænder

Gigt eller gigt er en type gigt, der kan forårsage smerte, når den angriber. Dette sker, når der er en opbygning af krystaller i leddene i kroppen. Når gigt blusser op, kan de berørte led opleve hævelse, smerte og rødme.

Når nogen får et anfald, betyder det, at urinsyreniveauet i deres krop er højt. Urinsyre i sig selv er et biprodukt, der kommer fra naturlige processer i kroppen. Indholdet passerer generelt gennem nyrerne og forlader kroppen sammen med urinen. Men hvis kroppens system har svært ved at fjerne urinsyre, opbygges det i blodet og får det til at opbygge sig i leddene.

Gigt angriber nemlig generelt leddene i underkroppen, især fødderne. Alligevel kan du også opleve denne smerte i hænderne, selvom det er sjældent. Her er nogle af symptomerne:

  1. Smerter i håndled

Et af de tidlige symptomer på gigt, der ofte opstår, er en følelse af smerte, der opstår i leddene i hænderne, især i fingrene. Med tiden vil du mærke varmen og give en rød farve i det ømme led. Smerten, der opstår, kan gøre det svært for dig at bevæge fingrene på hånden.

Læs også: Kend årsagerne til og behandlingen af ​​gigt derhjemme

  1. Hævelse i leddene

Smerten, der opstår i hånden, hvis den ikke behandles med det samme, kan muligheden for at opleve hævelse øges. Krystallisation, der opstår på grund af sygdommen, kan også danne hvide klumper, kaldet tophi. Disse er generelt synlige under huden, selvom disse klumper er smertefri.

Du kan også spørge lægen fra relateret til alle de tidlige symptomer, der opstår, når urinsyreforstyrrelser opstår i hænderne. Derudover kan du også bede om råd om effektiv behandling at gøre. Det er nemt, du behøver bare Hent Ansøgning i smartphone du!

  1. Stive led

Høje urinsyreniveauer i hænder og fingre kan forårsage betændelse, som i sidste ende forårsager stivhed. Du vil få svært ved at bevæge dig, fordi leddene bliver hårde og begrænser alt, hvad der kan lade sig gøre før.

Læs også: Har du gigt? Kæmp med disse 6 fødevarer

Det er nogle af de almindelige symptomer, der opstår, når der opstår gigt i hænderne. Hvis du mærker disse symptomer, er det en god idé straks at få dig tjekket, før det bliver værre. På den måde kan stivhed og hævelse forebygges tidligt.

Reference:
Cleveland Clinic. Tilgået 2020. Kan du få gigt i hænderne?
ASSH. Tilgået 2020. Gigt i hænder.