Forsnævring af blodkar kan forebygges med disse 7 måder

, Jakarta - Forsnævring af blodkar er en tilstand, der kan udløse forskellige alvorlige helbredsproblemer. Hjerte-kar-sygdomme er for eksempel en ikke-smitsom sygdom, der er den største dødsårsag i næsten hele verden. Nå, for at undgå denne sygdom og forskellige andre alvorlige sundhedsproblemer, er vi nødt til at forhindre forekomsten af ​​sammentrækning af blodkar. Hvordan?

Her er nogle måder, der kan gøres for at forhindre forsnævring af blodkar:

1. Ryg ikke

Rygning er en af ​​hovedårsagerne til forsnævring af blodkar og forskellige hjerte-kar-sygdomme. Så hvis du er ryger, bør du begynde at prøve at holde op med at ryge. Fordi rygning kan øge blodtrykket og beskadige blodkarrene.

2. Træn regelmæssigt

Regelmæssig motion kan forbedre hjertesundheden, sænke kolesterol og blodtryk. Det er ikke nødvendigt at træne med høj intensitet. Bare lav let motion i 30 minutter hver dag, såsom gåture, jogging, cykling eller svømning.

Læs også: Gravide kvinder har risiko for blokering af blodkar på grund af fostervand

3. Begræns dit indtag af fed mad

Det næste tip til at forhindre forsnævring af blodkar er at begrænse indtaget af fed mad. Begræns eller undgå om muligt fødevarer, der kan øge blodkolesterolniveauet, såsom fedt kød, forarbejdet kød, smør og andre fødevarer, der er høje i salt, fedt og sukker.

4. Øg forbruget af fiberfødevarer

Fødevarer med højt fiberindhold kan hjælpe med at sænke kolesterol og blodtryk. Du kan få fibre fra grøntsager, frugter, fuldkorn og nødder. Avocadoer, æbler, pærer og bananer omfatter en gruppe frugter, der har et højt fiberindhold.

I mellemtiden er broccoli, gulerødder og spinat inkluderet i grøntsager med højt fiberindhold. Fuldkorn, kidneybønner, sojabønner og brune ris er også fiberrige fødevarer. Fedtfattig eller fedtfri mælk er også godt for helbredet.

5. Håndter stress

Alle skal have oplevet stress. Selvom det er naturligt, kan stress ikke tages let på, du ved. For når vi er under stress, producerer kroppen hormonet adrenalin, som får hjertet til at arbejde hårdere. Som følge heraf stiger blodtrykket også.

Derfor kan kronisk stress, der ikke håndteres korrekt, føre til hjerteanfald. Så du skal være i stand til at håndtere stress og følelser godt. Hvis du føler, at du allerede er alt for stresset, så se efter måder at reducere det stressniveau på. Du kan finde et sted at lufte ud, eller afslapningsritualer såsom meditation, yoga og dybe vejrtrækningsteknikker.

Læs også: Dette er resultatet, hvis der er blodpropper i lungekarrene

6. Kontroller regelmæssigt blodtrykket

Hvem siger, at forebyggelse af blodkarsammensnævring og dens forskellige komplikationer kun er nok ved at vedtage en sund livsstil? Mere opmærksomhed og tidlig opsporing er en form for forebyggelse, der virkelig skal gøres. Selvfølgelig for at fremskynde medicinsk behandling og forhindre fatale komplikationer, der kan opstå.

En måde at opdage tidligt på, er at kontrollere blodtrykket regelmæssigt hver dag. Generelt betragtes blodtrykket som normalt, når det er under 120/80 mmHg. Når dit systoliske (øverste tal) er mellem 120-139, eller hvis dit diastoliske (nederste tal) er 80-89, betyder det, at du har præhypertension.

Selvom dette tal ikke kan betragtes som hypertension, er det stadig over det normale tal. Jo højere blodtryksværdien er, jo mere er du i risiko for forhøjet blodtryk senere i livet. Hypertension i sig selv sætter dig i fare for hjerteanfald og slagtilfælde.

7. Vær opmærksom på de symptomer, der kan opstå

Dette er også en form for tidlig opdagelse, der kan gøres. Ikke kun for mennesker, der er i risiko for hjertesygdomme, er det grundlæggende obligatorisk for alle at være på vagt at være opmærksom på eventuelle ændringer i kroppen.

Læs også: Problemer med blodkar, dette er undersøgelsestrinnet med Doppler-ultralyd

En nem måde at gøre dette på er at skrive de ændringer ned, der sker, hver gang du mærker dem. For eksempel vejrtrækningsbesvær, åndenød ved liggende liggende eller under aktiviteter, hævelse af fødder og hænder og andre symptomer. Fortæl det til din læge, hvis du oplever disse symptomer.

Det er en lille forklaring på, hvordan man forhindrer sammentrækning af blodkar og de forskellige risici for helbredsproblemer, der bliver til komplikationer. Hvis du har symptomer som beskrevet ovenfor, skal du straks konsultere en læge på det valgte hospital. For at udføre en undersøgelse kan du nu direkte bestille tid hos en læge på hospitalet gennem ansøgningen , du ved. Hvad venter du på? Kom nu Hent appen nu!