Dette er næringsindholdet i 6 indonesiske basisfødevarer

Jakarta - Indonesiens kulinariske rigdom kan ses ud fra valget af basisfødevarer. Ikke kun ris, det viser sig, at der også er 6 andre basisfødevarer, der almindeligvis indtages af indonesere, fra Sabang til Merauke. Der er knolde, majs og andre fødevarer, som ofte serveres med forskellige tilbehør.

Så det kan siges, at ris ikke er en særlig obligatorisk fødevare, egentlig. For der er stadig mange valg af andre basisfødevarer, der ikke er mindre mættende og også sunde. Fra et sundhedsmæssigt perspektiv, jo mere varieret dit madindtag er, jo bedre. Så hvad er næringsindholdet i 6 indonesiske basisfødevarer? Find ud af det herefter.

Læs også: 4 typer af sunde ris til at erstatte hvide ris

6 indonesiske hæfteklammer: Fra ris til bananer

Som tidligere nævnt er indonesernes basisfødevarer meget forskelligartede. Udover at indeholde mættende kulhydrater, hvilken slags næringsindhold? Følgende forklares en efter en:

1. Ris

Ikke kun i Indonesien er ris også en basisfødevare i mange andre lande i verden, især Asien. Ikke overraskende er hvide ris en god energikilde for kroppen og er meget fleksibel at kombinere med ethvert tilbehør.

I en portion eller omkring 200 gram hvide ris indeholder den næsten 250 kalorier og 53,2 gram kulhydrater. Derudover indeholder hvide ris også højt nok sukker, så det anbefales ikke til personer med diabetes eller personer, der skal begrænse sukkerindtaget. I stedet kan du spise brune, sorte eller brune ris.

2. Sago

Sago bruges mest som basisfødevare i det østlige Indonesien. Denne basisfødevare forarbejdes normalt til papeda og serveres med tilbehør af gul fisk og grøntsager. Ernæringsmæssigt indeholder sago faktisk ikke for meget, andet end kulhydrater og kalorier som er ret høje.

Det er dog det, der gør sago til en god energikilde for kroppen. Ud over kulhydrater og kalorier indeholder sago også jern, kalium og calcium samt vitaminer og folinsyre, men mængderne er ikke særlig markante.

Læs også: Det får du, når du spiser fuldkornsbrød

3. Cassava

Cassava er en basisfødevare, der er ret populær, fordi den er lækker forarbejdet til forskellige tilberedninger. Som basisføde forarbejdes denne rodplante normalt til stegt kassava, kogt kassava, til tiwul. Det er ret næringstæt. I omkring 100 gram kassava er der 40 gram kulhydrater, 165 kalorier og 2 gram fibre, sukker og protein.

4. Majs

Har du nogensinde prøvet majsris? Denne mad er blevet en basisfødevare for madureserne og nogle områder i det østlige Java i generationer, du ved. Lidt anderledes end andre kulhydratkilder er majs rig på vitaminer, mineraler og fibre, hvilket gør den velegnet som basisføde.

I omkring 160 gram majs, indeholdt 177 kalorier og 41 gram kulhydrater. Udover at være en basisfødevare, kan majs også hjælpe med at dække dine daglige behov for vitaminer C, B1, B9 samt magnesium og kalium.

5. Sød kartoffel

Sød kartoffel er et basisfødevalg, der er velegnet til indtagelse af folk, der er på diæt, fordi indholdet er mere sundt end ris. Disse knolde er en god energikilde og indeholder en række vitaminer, mineraler og fibre. Med hensyn til vitaminindholdet er søde kartofler meget rige på vitamin A og C. Begge vitaminer er meget vigtige for kroppens sundhed.

Læs også: Hvide ris gør dig vanedannende, hvordan kan du det?

6. Bananer

Selvom de er klassificeret som en frugt, bruges bananer også ofte som basisføde for indonesere. Men den type banan, der bruges som basisføde, er bestemt forskellig fra bananen, som normalt forarbejdes til kager eller snacks.

Næringsstofferne i bananer er heller ikke mindre sunde end andre typer basisfødevarer. Denne frugt indeholder høje mængder kalium. Husk på, at kalium er et af de næringsstoffer, der er nødvendige for at opretholde væskebalancen i kroppen, samt regulere optagelsen og bortskaffelsen af ​​næringsstoffer i celler.

Så det er de 6 basisfødevarer i Indonesien og en forklaring på næringsindholdet af hver type. Så hvide ris er ikke den eneste basisfødevare, du kan indtage, du ved. Prøv lejlighedsvis at erstatte dine basisfødevarer med disse valg.

Ingen grund til at bekymre sig om mangel på kulhydrater. Dette skyldes, at disse næringsstoffer findes i forskellige typer mad, herunder grøntsager og frugt. Hvis du stadig er forvirret omkring fastsættelse af mønstre og daglige spisemenuer, kan du Hent Ansøgning at spørge en ernæringsekspert igennem snak .

Reference:
Organiske fakta. Tilgået i 2020. Sago.
Meget godt pasform. Tilgået 2020. Cassava ernæringsfakta, kalorier, kulhydrater og sundhedsmæssige fordele.
Healthline. Tilgået 2020. Er majs godt for dig?
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2020. Fordele og sundhedsrisici ved bananer.
Healthline. Tilgået 2020. Sweet Potato Benefits.