Kan abort ske uden blødning?

, Jakarta - Abort er den mest forsigtige ting under graviditeten. Abort er almindeligt i de første uger af graviditeten, og risikoen falder med alderen og udviklingen af ​​graviditeten. Husk, at symptomerne på graviditet nu skifter over tid.

Abort er karakteriseret ved kramper eller smerter i bækkenet, fravær af fosterbevægelser, nedsat kvalme og opkastning og er generelt karakteriseret ved blødning. Blødning er ofte det mest synlige symptom på en abort. Men er det muligt, at en abort kan forekomme uden blødning?

Læs også: 3 typer abort at passe på

Kan abort ske uden blødning?

Svaret er ja. Citeret fra Medicinske nyheder i dag , abort er ikke altid præget af blødning. Faktisk oplever kvinder muligvis ikke nogen symptomer og kender kun til en abort, når en læge ikke kan registrere et hjerteslag under en ultralydsundersøgelse. En abort kan gå ubemærket hen i flere uger, og mange kvinder søger desværre ikke behandling.

ifølge American Pregnancy Association , sker de fleste aborter inden for de første 13 uger af graviditeten. Mens anslået 10-25 procent af alle anerkendte graviditeter ender i abort, er tabet i andet trimester. Når abort forekommer meget tidligt, oplever kvinder tegn på graviditet, hvilket gør identifikation vanskeligere.

Det er normalt, at gravide oplever ændringer i tegn på graviditet fra tid til anden, især i overgangen fra første til andet trimester. Vær dog opmærksom på advarselstegnene på en abort uden blødning, som du skal vide, nemlig:

  • Pludselig fald i tegn på graviditet;
  • En graviditetstest, der viser et negativt resultat;
  • Kvalme, opkastning eller diarré;
  • Rygsmerte;
  • Fosterets bevægelser føles langsomme eller stopper.

Hvis du oplever ovenstående tegn, skal du straks kontakte en læge for yderligere bekræftelse. Via app , kan mødre aftale tid med lægen, inden de besøger hospitalet. Vælg blot lægen på det rigtige hospital efter moderens behov.

Læs også: Sådan tjekker du for abort, du har brug for at vide

Flere faktorer forårsager abort

For det meste er aborter forårsaget af kromosomafvigelser. En anden årsag er, at embryonet ikke deler sig og vokser ordentligt, hvilket resulterer i fosterabnormiteter, der forhindrer graviditet i at udvikle sig. Citeret fra Healthline , andre faktorer, der forårsager abort, nemlig:

  • Hormonniveauer, der er for høje eller lave;
  • Diabetes, der ikke er godt kontrolleret;
  • Udsættelse for miljøfarer såsom stråling eller giftige kemikalier;
  • At have infektion med visse sygdomme;
  • Livmoderhalsen åbner sig og tynder ud, før barnet har haft tid nok til at udvikle sig;
  • Indtagelse af stoffer eller ulovlige stoffer, der kan skade barnet;
  • Endometriose.

Læs også: Pas på komplikationer forårsaget af abort

Der er en række faktorer, der forårsager abort. Men nogle gange er årsagen til abort ukendt. Hvis lægen siger, at moderen har abort, kan symptomerne normalt vare i en til to uger. Lægen vil råde moderen til at bruge bind og ikke have sex i denne periode for at forhindre infektion.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2020. Kan man få en spontan abort uden at bløde?.
Healthline. Tilgået 2020. Sådan fortæller du, om du har en spontan abort uden at bløde.