Dette er forskellen mellem en hoste på grund af en virus og en allergi

Jakarta - Det ser ud til, at næsten alle har oplevet en hoste, mindst én gang i deres liv. Nå, årsagerne til denne hoste varierer, det kan skyldes bakterielle, virale eller allergiske angreb, som kroppen har. Så hvordan kan du se forskel på en viral hoste og en allergi?

Det er faktisk lidt svært at sige, om den hoste, vi oplever, skyldes en virus eller en allergisk hoste. For begge har næsten de samme symptomer. For eksempel nysen, løbende næse eller hoste. Der er dog nogle forskelle mellem en viral hoste og en allergi.

Læs også: Genkend 5 årsager til at hoste slim op, som ofte ignoreres

Allergisk hoste, hjernerystelse i immunsystemet

Denne allergiske hoste udløses af, at immunsystemet arbejder overdrevent mod visse stoffer, der udløser allergi (allergener). I denne tilstand vil kroppen frigive et kemikalie kaldet histamin. Histamin er det, der kan få næsepassager til at svulme op og få os til at nyse eller hoste.

Nå, disse allergen hoste symptomer opstår normalt, når kroppen er udsat for allergenet, såsom:

  • Plante pollen.

  • kakerlakker.

  • Støv.

  • Pelsen af ​​et kæledyr, såsom en fugl, hund eller kat.

  • Sporer af skimmelsvamp vokser i huset.

Allergisk hoste er normalt ledsaget af andre symptomer, nemlig en kildrende følelse i halsen. Hoste på grund af allergi kan være værre om natten, fordi kroppens stilling vil ligge eller sove oftere. Denne tilstand får slim til at samle sig i lungerne og stige til halsen. Nå, det er det, der giver anledning til hosterefluks.

Virushoste genererer forskellige klager

Hoste består af to typer, nemlig akut og kronisk. Nå, det mest akutte er forårsaget af en virusinfektion i de øvre og nedre luftveje. Nå, hoste er forårsaget af virus, for eksempel i influenza.

Læs også: Forebyg influenza og hoste, her er hvordan du vænner børn til at vaske hænder

Her oplever den syge ikke kun en hoste, men også en række andre symptomer. Såsom løbende næse, feber, nysen, ondt i halsen, muskelsmerter, svaghed, kulderystelser og hovedpine. Med andre ord vil en hoste forårsaget af en virus forårsage en række andre klager.

Klager eller symptomer ovenfor dukker ikke bare op, såsom hoste på grund af allergi (vises ved eksponering for allergener). Symptomer opstår normalt 2-3 dage efter, at kroppen er inficeret med virussen. Det, der skal understreges, er, at hoste forårsaget af denne virus kan overføres til andre mennesker, i modsætning til hoste på grund af allergi. Allergisk hoste er ikke smitsom, men nogle mennesker er genetisk disponerede for det.

Vær forsigtig, hvis det ikke heler

En hoste, der ikke forsvinder, bør ikke tages let på. For det kan være et tegn på et mere alvorligt problem. Et eksempel er tuberkulose (TB) eller tuberkulose.

TB er en sygdom, der angriber lungerne. Vi skal være forsigtige med denne sygdom, for tuberkulose kan forårsage døden, hvis den ikke behandles ordentligt. De, der ikke er blevet undersøgt og behandlet, vil blive en smittekilde for dem omkring dem.

Læs også: 5 Karakteristika ved TB-sygdomme at passe på

Husk, aldrig undervurder denne sygdom. Som forklaret ovenfor kan TB i mange tilfælde forårsage død hos den syge. Nå, et af de almindelige symptomer på TB er en hoste, der opstår kontinuerligt (3 uger eller mere).

Synderen bag denne lungesygdom er forårsaget af infektion med bakterier eller bakterier. Dens navn er Mycobacterium tuberculosis. Selvom det kan overføres gennem sprøjtning af den inficerede persons spyt, kræver TB-overførsel tæt og langvarig kontakt med den syge. Det er med andre ord ikke så let som at sprede influenza.

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? Du kan virkelig spørge lægen direkte gennem ansøgningen. Gennem funktionerne Chat og Voice/Video Call kan du chatte med ekspertlæger uden at skulle forlade huset. Kom nu, download det nu i App Store og Google Play!

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Sygdomme og tilstande. tuberkulose.
WebMD. Hentet 2020. Allergiskud: Hvad skal du vide.
WebMD. Hentet 2020. Er det almindelig forkølelse eller allergi?
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Sygdomme og tilstande. Influenza (influenza).
Kompas.com. Tilgået i 2020. Forstå, dette er forskellen mellem en hoste på grund af symptomer på at være inficeret med corona-virus og en normal hoste.