Mange myter, dette betyder, at der rykker i øjnene fra den medicinske side

, Jakarta - Der er mange myter om trækninger, inklusive øjnene. Nogle siger, at hvis det venstre øje rykker, betyder det, at de vil få et vindfald. Der er også dem, der siger, at hvis det nederste højre øje rykker, vil et tegn græde. Myten om øjentrækninger er bestemt ikke til at tro.

På medicinsk sprog kaldes øjentrækninger blefarospasme, hvilket betyder gentagne bevægelser af det øvre øjenlåg, der opstår spontant og pludseligt. Denne bevægelse sker mindst en gang med få sekunders mellemrum og varer i cirka 1-2 minutter. Der kan dog også forekomme trækninger i begge øjne.

Rykninger er faktisk smertefri og vil gå over af sig selv. Dog kan trækninger også være irriterende og komme og gå i dagevis, ja måneder.

Læs også : Ikke en myte, det er meningen med et spjæt i øjet

Generelt er øjentrækninger ikke en alvorlig tilstand, så længe du oplever det på den ene side, ikke er ledsaget af smerter og varer i et stykke tid. Nogle af de udløsende faktorer er træthed, anstrengende fysisk aktivitet, mangel på søvn, udsættelse for meget skarpt lys og øjenirritation. Overdreven indtagelse af koffein og alkohol, samt rygning kan også forårsage øjentrækninger.

Der er også tilstande, der kan forårsage øjentrækninger, såsom betændelse i øjenlågene, tørre øjne, irritation af hornhinden og infektioner i det forreste øje. Ud over trækninger er der andre symptomer som røde og rindende øjne.

De fleste oplever, at trækningen er mild. Der er dog også dem, der føler, at trækninger er noget, der er ret foruroligende. Dette skyldes, at der er forskellige typer af trækninger baseret på sværhedsgraden og de ledsagende symptomer. Ud fra dette kan øjentrækninger opdeles i tre typer:

Læs også : 5 betydninger af twitch i kropsdele

1. Mindre Twitch

Denne form for mindre trækninger er generelt smertefri og harmløs. Mindre trækninger opstår på grund af livsstil, såsom træthed, manglende hvile, stress, kan lide at indtage alkohol eller overdreven koffeinholdige drikke og rygevaner. Mindre trækninger kan også være forårsaget af irritation af hornhinden eller bindehinden (den indre beklædning af øjenlågene).

2. Benign essentiel blefarospasme

Benign essentiel blefarospasme kan udløses af flere ting. For eksempel indtagelse af alkohol eller koffeinholdige drikke i overskud, udsættelse for skarpt lys, træthed, mangel på søvn, irritation på grund af luftforurening og stress. Benign essentiel blefarospasme opleves normalt af unge voksne til gamle voksne. Denne tilstand er mere almindelig hos kvinder end mænd og menes at være en kombination af arvelighed og miljøfaktorer.

3. Hemificial Spasmer / Spasmer på den ene side af ansigtet

Spasmer i ansigtet er en tilstand, der faktisk er meget sjælden. Lidelsen forårsaget af arterielt tryk på denne nerve involverer andre dele af ansigtsmusklerne. Normalt er munden anderledes end de trækninger, der almindeligvis opstår i øjnene. Denne ansigtsspasme påvirker også det ene øje, nemlig på den side af ansigtet, der har abnormiteter.

Læs også : Måske er disse 4 årsager til hyppige blinkende øjne

Øjentrækninger, der er ret forstyrrende for dine aktiviteter, kan lindres på følgende måder:

  • Øjenkompress. Hver aften før du går i seng, læg en varm kompres på øjet, der rykker. Hvis trækningerne fortsætter, prøv at udskifte den varme kompres med koldt vand hvert 10. minut.

  • Skær ned på alkohol og koffein. Udover kaffe og te skal du skære ned på energidrikke og smertestillende medicin. Alternativt kan du drikke tonicvand, også kendt som kokosvand. Kokosvand hævdes at slappe af musklerne på grund af kininindholdet i det.

  • Sov tidligt. Hvis trækningerne er forårsaget af mangel på søvn, så prøv at gå i seng 10-15 minutter tidligere end dit normale søvnskema. At blive sent oppe kan belaste øjenlågene.

  • Ansigtssauna. Ikke kun vil det berolige og fugte dit ansigt, den varme damp vil åbne og rense dine porer. Tricket, hæld varmt vand i en skål, dæk dit hoved med et håndklæde og lad dampen varme dit ansigt. Prøv også at tilføje æteriske olier, såsom eukalyptus, lavendel eller rose, som også er effektive til at lindre allergier eller tørre øjne.

Hvis du oplever øjentrækninger og synes det er ret irriterende, skader det aldrig at diskutere denne lidelse med din læge gennem ansøgningen . Samtale med læge kl kan gøres via Snak eller Stemme/videoopkald når som helst og hvor som helst. Lægens råd kan i praksis accepteres af Hent Ansøgning på Google Play eller App Store lige nu!