4 gode kropsdele at komprimere, når dit barn har feber

, Jakarta -Feber hos børn kan få forældre til at føle sig bekymrede. Normalt vil mor og far lave noget hjemmepleje for at hjælpe med at sænke den lilles kropstemperatur. En måde at reducere varmen på, som ofte bruges, er at komprimere med en våd klud. Denne metode menes at hjælpe med at sænke kropstemperaturen til normal.

Komprimering sker ved at bruge en klud, der tidligere er blevet dyppet i vand og derefter klemt. Det vand, der bruges til at komprimere, er vand, der har en normal temperatur, nemlig vand, der ikke er for koldt eller varmt. Derefter placeres den fugtige klud på et område af kroppen, normalt på panden. Udover panden, hvor kan man ellers placere en kompress for at reducere feber?

Læs også: Har barnet feber, varme eller kolde kompresser?

Overvindelse af feber hos børn

Kompresser har længe været antaget at kunne hjælpe med at overvinde tilstanden med stigende kropstemperatur, der forårsager feber hos børn. Alligevel er der nogle gange stadig forældre, der misforstår og ikke gør denne teknik ordentligt. En af de komprimeringsfejl, der kan opstå, er at sætte komprimeringskluden forkert.

Generelt er der 4 steder på kroppen, som ofte er komprimeret, når din lille har feber, nemlig på panden, nakken, armhulerne og lyskeområdet. Når en kompres placeres på disse områder, vil kroppen modtage signaler, der oversættes af kroppens centrum og få kroppen til at erkende, at temperaturen omkring kroppen er varm. Nå, det vil så tilskynde til et fald i kropstemperaturen.

Derudover er der fejl ved komprimering, som også ofte forekommer, nemlig brug af koldt vand eller is. Mange tror, ​​at den kolde temperatur af isen, der er placeret på panden, vil hjælpe med at bekæmpe varmen inde fra kroppen. Dette er dog ikke tilfældet. Den klud, der bruges til kompresser, skal fugtes eller gennemblødes i vand med normal temperatur, ikke for kold eller varm.

Der er måder, man skal overveje, før man giver kompresser til den lille, der har feber. Sørg først for en beholder med varmt vand med en temperatur på cirka 38 grader Celsius, og læg derefter et håndklæde eller en klud i blød i beholderen. Sørg for at tage barnets tøj af, når du skal komprimere.

Dette er vigtigt at gøre for at forhindre, at tøjet bliver vådt. Placer kompressen på panden, halsen eller armhulen i cirka 10 minutter. Når håndklædet ikke længere er varmt, læg det i blød igen i beholderen og gentag komprimeringen af ​​barnet, indtil dets kropstemperatur falder.

Læs også: Det er svært at tage på hospitalet, sådan skal man håndtere et barns feber derhjemme

Hvis moderen komprimerer barnet fuldt påklædt, så prøv at tjekke, om skjorten og bukserne er våde. I så fald bør du straks skifte tøj og tørre barnets krop først. Så længe barnet har feber, skal du vælge den type tøj, der ikke er for tykt og stramt, fordi det kan give ubehag. Vælg i stedet den type tøj, der er tyndt og løst for at hjælpe processen med fordampning af varme fra kroppen.

Læs også: 5 Førstehjælp til børn med feber

Husk, at komprimering kun er det første skridt til at overvinde feber hos børn. Hvis kropstemperaturen fortsætter med at stige og er ledsaget af alvorlige symptomer, skal du straks tage dit barn på hospitalet. Er moderen i tvivl og har brug for lægeråd om feber hos børn, så spørg lægen i ansøgningenlige! Det er nemmere at kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak, når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Få tips til at reducere et barns feber fra en betroet læge. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play.

Reference:
WebMD. Hentet 2021. Hvad skal man gøre, når dit barn har feber.
Healthline. Fået adgang i 2021. Hvad du behøver at vide om at bryde feber.
Meget godt helbred. Tilgået 2021. Sikre måder at behandle feber på.