Fiskeøjne dukker op, bør kirurgi eller bruge salve?

, Jakarta - Fiskeøje er en fortykkelse af huden forårsaget af gentagne tryk og friktion. I modsætning til hård hud er fiskeøjne mindre i størrelse og har et hårdt struktureret center omgivet af rød, betændt hud. Fiskeøje vil normalt forårsage smerte og vil hele af sig selv.

Læs også: 5 nemme måder at slippe af med hård hud

Hvis fiskeøjet ikke kan hele af sig selv med den hjemmebehandling, som du gør. Her er trinene til behandling af fiskeøje!

  • Påfør salve

Salven vil virke ved langsomt at fjerne det hærdede hudlag. Ikke nok med det, så stimulerer salicylsyre også kroppens immunsystem til at bekæmpe fiskeøjensygdomme. Dog skal administration af lægemidler ske efter lægeordination, ja!

  • Laser procedure

Denne procedure udføres for at forbrænde blodpropper af små blodkar, der er lukket. Ved at udføre en laserprocedure vil det inficerede væv dø, og fiskeøjet vil slippe af sig selv. Desværre kan denne procedure ikke kun udføres én gang. Har brug for gentagen handling hver tredje til fjerde uge.

  • Mindre operation

Operationen udføres ved at skære klumpen over med en nål. Husk, selvom det har de mest mærkbare resultater, vil proceduren være meget smertefuld. For at forebygge smerter vil lægen give dig en bedøvelse, før proceduren begynder.

Når en række hjemmemedicin og behandlinger ikke er i stand til at få fiskeøjet til at forsvinde, er det nødvendigt med en mindre kirurgisk procedure. Kirurgi kan også efterlade effekten af ​​en stor mængde arvæv på huden. Hvis du ønsker at udføre proceduren, så spørg lægen direkte i ansøgningen om den procedure, der skal gennemføres.

Læs også: 4 almindelige hudsygdomme, der viser sig på fødderne

Trin til at forhindre fiskeøjne

Når det dukker op på huden, vil helingsprocessen udover den smerte, du føler, tage lang tid. Her er trinene til at forhindre fiskeøje:

  • Hold flittigt fødderne rene. Fiskeøje er faktisk forårsaget af HPV-virus. For at forhindre vira i at indlejre sig og formere sig, skal du altid holde dine fødder rene med sæbe og rindende vand efter aktiviteter.
  • Brug fodtøj. At gå barfodet vil øge risikoen for fortykkelse af huden på fodsålerne og dermed udløse fiskeøje. For at forhindre dette, glem ikke at bruge fodtøj, når du rejser, OK!

  • Brug sko efter størrelse. Sko efter størrelse betyder sko, der passer, ikke for store eller for smalle. Som allerede forklaret er gentagne tryk og friktion hovedårsagerne til fiskeøje.

  • Klem ikke øjenlågerne. Nogle gange vil trangen til at klemme eller skrælle huden være overvældende. Men at klemme vil ikke få dig til at føle dig bedre. Dette vil kun gøre det værre.

  • Brug bløde puder. Hvis skosålen føles hård og gør ondt i hælen, bør du bruge ekstra stødabsorbering for at beskytte foden mod friktion og for stort tryk. Disse puder sælges normalt i håndkøb i skobutikker.

Læs også: Fiskeøjne, usynlige, men forstyrrende fodtrin

Ud over disse ting kan du lægge dine fødder i blød i varmt vand. Når du har problemer med dine fødder, bør du lægge dem i blød i varmt vand for at hjælpe med at blødgøre ru overflader. Når det gøres regelmæssigt, vil øjerne blive bløde af sig selv. Held og lykke!

Reference:

NHS. Tilgået 2020. Majs og hård hud.
Healthline. Tilgået 2020. Behandling og forebyggelse af fodligtorne.
Medicinske nyheder i dag. Hentet 2020. Alt om ligtorne og hård hud.