Pas på tarmens sundhed, dette er forskellen mellem betændelse i tarmen og betændelse i tyktarmen

, Jakarta - Selvom begge forstyrrer tarmens sundhed, viser det sig, at inflammatorisk tarmsygdom og colitis har forskelle. Begge disse tarmlidelser har også nogle symptomer, der næsten er ens, nemlig smerter i maven. Du skal dog kende forskel på disse to tarmlidelser, så du kan tage de rigtige behandlingstrin.

Betændelse i tarmen

Inflammatoriske tarmsygdomme er tilstande, hvor tarmene bliver betændt eller betændt. Betændelse i tarmene bruges normalt også til at beskrive to typer sygdomme, nemlig colitis ulcerosa og Crohns sygdom. Begge disse tilstande er resultatet af kronisk betændelse i mave-tarmkanalen (fordøjelsessystemet). Denne tilstand opstår på grund af en forkert reaktion af immunsystemet på normalt og sundt fordøjelsesvæv.

Colitis ulcerosa er en kronisk betændelse, der er begrænset til tyktarmen eller tyktarmen. Mens Crohns lidelse er en betændelse, der kan forekomme i hele fordøjelsessystemet, fra munden til anus.

Læs også: 5 årsager til betændelse i tarmen at undgå

Betændelse i tarmene er kendt som en langvarig sygdom med symptomer, der kan opstå og forsvinde over tid. Sværhedsgraden af ​​de symptomer, der opstår, afhænger af, hvilken del der oplever betændelse. Nogle af de almindelige symptomer omfatter:

  • Smerter eller smerter i maven. Betændelse, der opstår, kan påvirke normale afføringer og forårsage smerte eller ubehag.
  • Nedsat appetit. Kramper og mavesmerter vil reducere en persons appetit.
  • Vægttab. Vægttab og ernæringsmæssige mangler kan opleves af personer med colitis. Årsagen er, at kroppen i denne tilstand ikke er i stand til at fordøje og absorbere fødevarers næringsstoffer korrekt.
  • Diarré blandet med blod. Blod kan forekomme i afføringen (fæces) med en mørk sort farve, eller det kan være usynligt, men synligt under et mikroskop.
  • Føler dig let træt.
  • Har kvalme og feber.

Colitis

Betændelse i tyktarmen eller i medicinske termer kaldet pancolitis har ingen kendt nøjagtig årsag. Den mest almindelige årsag til colitis er colitis ulcerosa. Denne tilstand kan også være forårsaget af C difficile-infektion. Derudover er denne tilstand ofte forbundet med almindelige inflammatoriske lidelser såsom leddegigt.

Læs også : Need to Know 3 typer og behandling af betændelse i tarmen

I mellemtiden er symptomerne på colitis, som du skal kende:

  • Mavesmerter og kramper.
  • Kvalme og opkast.
  • Diarré.
  • Anal blødning.
  • Muskelkramper/spasmer.
  • Feber og træthed.
  • Nedsat appetit.
  • Vægttab.

Over tid forårsager betændelse i tarmens slimhinde sår. Tyktarmsvæggen mister derefter evnen til at behandle mad, spilde mad til at blive udskilt og absorbere vand. Disse tilstande kan forårsage diarré. Små sår, der udvikler sig i tarmene, forårsager derefter mavesmerter og blodig afføring. Nedsat appetit, træthed og vægttab kan i sidste ende føre til anoreksi.

Andre symptomer kan også blive påvirket af denne betændelse i tyktarmen, herunder tilstedeværelsen af ​​ledsmerter (knæ, ankler og håndled). Det er muligt, at symptomerne på pancolitis også kan påvirke øjnene.

Læs også: Vær forsigtig med disse 4 typer af tarmbetændelse

Hvis inflammatorisk tarmsygdom ikke behandles omgående, kan det forårsage fatale komplikationer såsom alvorlig blødning, tarmperforering (perforering af tarmen), hypertrofisk tarm (udstrækning af tarmen) til betændelse i maveslimhinden. Betændelse i tyktarmen giver dig også en højere risiko for tyktarmskræft.

Hvis du oplever symptomerne som nævnt ovenfor, så tøv ikke med straks at kommunikere dem til en specialist via appen . Samtale med læge kl kan gøres via Snak eller Stemme/videoopkald når som helst og hvor som helst. Lægens råd kan i praksis accepteres af Hent Ansøgning på Google Play eller App Store lige nu.