Disse 7 fødevarer, der indeholder høje puriner

, Jakarta - Hos mennesker med gigt er det vigtigt at undgå eller begrænse indtaget af fødevarer, der indeholder puriner. Årsagen er, at disse typer fødevarer kan øge risikoen for opbygning af urinsyre og føre til forekomsten af ​​forstyrrende symptomer. Dette er dog faktisk svært og nemt at gøre. Det er ubestrideligt, der er mange typer fødevarer rundt omkring, der indeholder puriner.

Derfor er det vigtigt at vide, hvilke typer fødevarer der indeholder puriner, især høje puriner. Fordi der er flere typer fødevarer, der indeholder moderate puriner, selv lav til ubetydelig. Den type mad, som mennesker med gigt bør undgå, er fødevarer med høj purin, hvoraf den ene er fisk og skaldyr skaldyr .

Læs også: Bensmerter efter at have spist kød kan være gigt

Fødevarer med høj purin

Purinindhold findes i fødevarer af animalsk og vegetabilsk oprindelse. Når den nedbrydes i leveren, kan purinindholdet i denne type mad producere urinsyre. Derefter vil urinsyre blive filtreret af nyrerne og derefter udskilt gennem urinen. For meget purinindtag kan dog få urinsyreniveauet til at stige og udløse symptomer.

Det typiske symptom på denne tilstand er smerter, der opstår på grund af dannelsen af ​​urinsyrekrystaller i leddene. Derudover kan denne tilstand også forårsage hævelse og stikkende smerter i tæer, ankler og knæområder. Der er forskellige typer fødevarer, der indeholder høje puriner, herunder:

1.Alkohol

Høje puriner er indeholdt i alle typer fødevarer og drikkevarer, der indeholder alkohol, såsom vin, vin, øl, klæbrig ris og fermenterede fødevarer.

2. Fisk og skaldyr

aka skaldyr skaldyr indeholder også en masse puriner. Mennesker med gigt bør begrænse deres forbrug af skaldyr, krabber, sardiner, makrel og hummer.

3.Fjerkræ

Fjerkræ, såsom and og gås, er også høj i puriner. En fødevare siges at være høj i puriner, hvis den har et purinindhold på 100-1000 milligram i en 100-grams portion.

Læs også: Bemærk, at dette er 11 fødevarer, som folk med gigt bør undgå

4. Indvolde

Symptomer på gigt kan forekomme på grund af overdreven indtagelse af indmad. Derfor bør du undgå at indtage indmad, såsom hjerne, tunge, hjerte, milt og tarme.

5. Konserves

Høje puriner er også til stede i konserverede fødevarer på dåse, såsom sardiner og corned beef.

6. Frugter

Der er typer frugter, som folk med gigt bør undgå, nemlig frugter, der kan blive til alkohol i tarmene. Personer med gigt bør undgå overdreven indtagelse af durian og avocado.

7. Kødbouillon

Kødbouillon er høj i puriner. Begræns indtaget af puriner, der kan findes i kødbouillon, såsom tyk suppe, kyllingesuppe eller kyllingeopor.

Ud over fødevarer med høj purin, er der også typer fødevarer, der indeholder moderat og lav purin, så de kan ignoreres. Ud over at begrænse fødevarer, der er høje i puriner, bør folk med gigt også regelmæssigt tjekke med deres læge.

På den måde kan du finde ud af din krops tilstand og straks genkende, hvis der er yderligere helbredsproblemer, så førstehjælp kan udføres med det samme.

Læs også: Udløser Kangkung virkelig tilbagefald af urinsyre?

Eller hvis du er i tvivl, kan du bruge appen at tale med din læge og diskutere symptomerne på gigt og fødevarer for at undgå. Læger kan kontaktes via Video/taleopkald og Snak , når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Få information om sundhed og tips til at forhindre urinsyre i at stige fra en betroet læge. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Højt urinsyreniveau.
MedicinNet. Tilgået 2020. Hvad er fødevarer, der får gigt til at blusse op?
Google Bøger. Tilgået i 2020. Menu og opskrifter til gigtpatienter (2008) af Rita Ramayulis, DCN, M.Kes og Ir. Trina Astuti, MPS.