Dette er Widal-testproceduren til diagnosticering af tyfus

, Jakarta – Tyfus eller tyfus er en sygdom forårsaget af en bakteriel infektion kaldet Salmonella typhi. De bakterier, der forårsager denne sygdom, kan spredes hurtigt. Normalt spredes de bakterier, der forårsager tyfus, gennem forurenet mad eller drikke. Der er flere symptomer, der kan være tegn på denne sygdom.

Diagnosen tyfus stilles af en læge, hvoraf den ene er Widal-testen. Hvad er det? Widal-testen er en procedure, der udføres for at diagnosticere tyfus eller tyfus. Denne artikel vil diskutere Widal-testen og hvordan man diagnosticerer tyfus gennem denne ene lægeundersøgelse.

Læs også: 2 grunde til, at faren for tyfus kan være dødelig

Widal-test til diagnosticering af tyfussygdom

Tyfus er en sygdom forårsaget af en bakteriel infektion Salmonella typhi . Generelt findes disse bakterier i mad eller drikke, der ikke holdes rene. Tyfus-fremkaldende bakterier kan også findes i fødevarer, der ikke er korrekt forarbejdet eller underkogt mad.

Når man indtager forurenet mad eller vand, kommer bakterier ind i kroppen og begynder at forstyrre kroppens forsvar. Derefter vil kroppen reagere ved at producere antistoffer, især for at bekæmpe de bakterier, der forårsager denne sygdom. I løbet af den tid vil symptomer på sygdommen vises. Nå, for at afgøre, om de symptomer, der vises, er tegn på tyfus eller ej, er en undersøgelse nødvendig for at diagnosticere det.

En måde at diagnosticere det på er at lave en Widal-test. Denne undersøgelse udføres for at påvise tilstedeværelsen eller fraværet af Salmonella bakterieantistoffer, der dannes. Tyfus er karakteriseret ved en stigning i antallet af antistoffer. Ved diagnosticering af tyfus er den første ting, lægen gør, at spørge om historien om den eksisterende sygdom, herunder historien om den mad, der indtages, og renligheden af ​​det levende miljø.

Derefter udføres en fysisk undersøgelse og de symptomer, der opstår. Hvis alle de tilstande, der opstår, fører til tyfus, er det tilrådeligt at lave en Widal-undersøgelse for at bekræfte diagnosen. Widal-testen udføres ved at tage en blodprøve fra en person, der er mistænkt for at have tyfus. Senere vil blodprøven blive sendt til et laboratorium til undersøgelse.

Læs også: Ofte snacks i vejkanten Kan du få tyfus?

I Widal-testen vil blodprøver, der er taget, blive undersøgt ved hjælp af antigener fremstillet af Salmonella-bakterier, der er blevet dræbt i form af O-antigener (bakterielegemer) og H-antigener (bakteriehaler eller flageller). Blodet, der skal testes, fortyndes derefter ti til hundredvis af gange, mens det testes og ses for dets respons på antigenet. Hvis antistoffer mod salmonella er påvist eller fundet, vil lægen diagnosticere tyfus eller tyfus.

Denne måde at tjekke på har dog som regel en anden standard. I nogle tilfælde kan en gentagen Widal-test være nødvendig for at bekræfte diagnosen. Hvis nogen er positiv for tyfus, vil salmonella-antistoffer normalt stige sammenlignet med den første Widal-test.

Så er Widal-testen nøjagtig nok til at diagnosticere tyfus?

Faktisk er Widal-testen ret præcis til at diagnosticere tyfus. Der er dog flere faktorer, der kan påvirke testresultaterne og niveauet af nøjagtighed. Resultaterne af Widal-testen kan påvirkes af kvaliteten af ​​blodprøven, det anvendte antigen og den måde, hvorpå testresultaterne undersøges og aflæses. Positive resultater kan også forekomme hos personer, der ikke har tyfus. Normalt sker dette for mennesker, der bærer bakterierne, der forårsager tyfus, eller personer, der for nylig er kommet sig fra denne sygdom.

Læs også: 5 behandlinger for tyfussymptomer, som du skal prøve

Få mere at vide om Widal-testen eller tyfus ved at spørge lægen i appen . Kontakt lægen via Videoer / Taleopkald eller Snak . Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
CDC. Hentet 2020. Tyfus & Paratyfus feber.
Online testlaboratorier. Tilgået 2020. Widal Test.
portea. Tilgået 2020. Widal Test / Tyfus Test (Typhidot) Test.