Paracetamol infusion, hvordan er det anderledes end det almindelige?

, Jakarta - Mange håndkøbsmedicin bruges til at behandle hovedpine og feber. Generelt indeholder disse lægemidler paracetamol, som kan overvinde smerten forårsaget af disse lidelser. Alligevel bør du ikke tage dette lægemiddel i overskud, ja.

Når en person ikke kan tage paracetamol oralt, kan paracetamol gives intravenøst. Administration af lægemidler på denne måde vil generelt kun blive givet på hospitalet. Så hvad er forskellen mellem almindelig paracetamol og infusionsparacetamol? Her er diskussionen!

Læs også: Langvarig paracetamolafhængighed, er der en fare for helbredet?

Forskellen mellem almindelig paracetamol og infunderet paracetamol

Paracetamol er et lægemiddel til at lindre lidelser i en persons krop ved at reducere produktionen af ​​inflammatoriske stoffer kaldet prostaglandiner. Ved at sænke disse niveauer i kroppen, vil følelsen af ​​smerte og feber falde.

For kvinder, der er gravide eller ammer, bør forbruget af paracetamol dog begrænses. Før du tager stoffet, er det en god idé at diskutere det med din læge først. Derudover frarådes du også kraftigt at tage paracetamol sammen med alkohol.

En person kan dog få paracetamol gennem en IV. Adskillige måder at give paracetamol infusion på er intravenøst. Generelt sker denne infusion, når personen har svært ved at sluge tabletten.

Paracetamol gennem denne infusion vil også direkte have en indvirkning på kroppen, hvilket gør den effektiv til smertelindring. Indholdet vil straks blande sig med blodet og have en effekt cirka 10 minutter efter. I mellemtiden vil en, der tager det oralt, mærke virkningerne efter 30 minutter.

Har du spørgsmål til paracetamol, lægen fra klar til at hjælpe. Tricket, du behøver bare Hent Ansøgning i smartphone du! I denne applikation kan du også købe medicin uden at skulle forlade huset med funktionerne i det.

Læs også: Paracetamol infusion og oral, hvilken er mere effektiv?

Bivirkninger efter indtagelse af paracetamol

Selvom det er effektivt til at håndtere flere lidelser, der angriber din krop, viser det sig, at dette stof også kan forårsage bivirkninger hos nogle mennesker. Nogle af de symptomer, der gør, at du er nødt til at stoppe med at tage stoffet så hurtigt som muligt, nemlig:

  • Kvalme, mavesmerter i den øvre del og kløe.

  • Huden og øjnene bliver gule.

  • og mørk urin.

Du kan også opleve allergier forårsaget af at tage paracetamol. Allergisymptomer fra at tage dette lægemiddel ligner generelt andre allergier. Hvis du oplever det, er det godt at få tjekket, om det vil skade din krop eller ej.

Læs også: Oplever du stofmisbrug? Her er, hvordan du overvinder det

Anbefalet dosis at forbruge

Dosis af paracetamol skal justeres efter alderen og tilstanden på en person, der har det. Hos voksne kan forbruget af lægemidler indeholdende 325-650 milligram tages hver 4. til 6. time. Dette er generelt for at lindre feber. Hvis du ønsker at indtage mere, så prøv først at tale med din læge.

Børn under 2 måneder får meget sjældent dette lægemiddel, fordi det skal være som anbefalet af en læge. Til børn i alderen 2 måneder til 12 år gives paracetamol med et indhold på 10-15 mg/kg hver 4. til 6. time. Alligevel er det meget vigtigt at forbruge det stadig med råd fra en læge.

Reference:
Drugs.com. Tilgået 2019. PARACETAMOL 10MG/ML INFUSIONSLØSNING
NCBI. Besøgt 2019. Intravenøs versus oral acetaminophen for smerte: Systematisk gennemgang af aktuelle beviser til støtte for klinisk beslutningstagning