Røde knopper vises på hovedet, pas på folliculitis

Jakarta - Forekomsten af ​​røde pusfyldte knopper på hårsækkene er ikke umuligt. I medicinske termer kaldes denne tilstand folliculitis, som er forårsaget af en bakteriel infektion. De knopper, der opstår, er kløende og ømme, selvom de generelt er ufarlige. I alvorlige tilfælde forårsager folliculitis ar, der er svære at forsvinde til skaldethed.

Folliculitis af hårsække er opdelt i to, nemlig overfladisk folliculitis og dyb folliculitis. Overfladisk folliculitis begrænset i det epidermale væv, skyldes normalt infektion, fysisk skade og kemisk eksponering for huden. Mens dyb folliculitis har potentialet til at beskadige alle hårsækkene til det subkutane område. Som følge heraf kan infiltrater (pletter) i hudens hypodermis palperes og efterlade arvæv efter heling.

Læs også: Udover skæl viser det sig, at dette er årsagen til kløende hovedbund

Årsagen til folliculitis skyldes ofte bakterier Staphylococcus aureus . Ud over bakterielle infektioner kan folliculitis opstå på grund af komplikationer fra acne, skader fra ulykker eller operationer, tilstoppede hårsække, indgroede hår og virus- og svampeinfektioner.

Hvad er symptomerne på folliculitis bortset fra røde knopper?

Det vigtigste symptom på folliculitis er røde, bumslignende knopper på stedet for hårvækst. Andre symptomer er kløe, smerter og rødme i huden. De klumper, der opstår, kan briste og bløde eller pus. Du rådes til at søge læge, hvis klumpen hæver, føles varm og spreder sig til andre områder efter to uger.

En person har høj risiko for at udvikle folliculitis-symptomer, hvis de har en sygdom, der sænker kroppens immunitet (såsom diabetes, hiv/aids, kræft), har svær akne, bløder i et urent kar, bruger cremer i lang tid, bruger tøj der ikke absorberer varme og sved, og hyppig barbering og voksning hår.

Er en folliculitis diagnosticeret?

Selvom det ser indlysende ud, skal røde knopper på stedet for hårvækst diagnosticeres for at finde ud af den nøjagtige årsag. Folliculitis diagnosticeres normalt ved dermoskopi, som er en undersøgelse af huden ved hjælp af et instrument som et mikroskop. Hvis infektionen fortsætter efter behandlingen, vil lægen tage den inficerede hud eller hår (biopsi) til undersøgelse i et laboratorium.

Hvordan behandles folliculitis?

1. Lægemiddelforbrug

Milde folliculitis-infektioner behandles ved hjælp af antibiotika i form af cremer, lotioner eller geler. Antibiotika kan gives i form af oral, overfladisk eller en kombination af begge afhængigt af sværhedsgraden. Folliculitis på grund af gærinfektion behandles ved hjælp af svampedræbende lægemidler i form af cremer, shampoo og tabletter.

2. Betjening

I form af mindre operation for at fjerne pus fra klumpen. Denne handling får den syge til at hele hurtigere og efterlader ikke ar. Efter operationen er afsluttet, kan folliculitis-buler dukke op igen.

3. Lasere

Udført, hvis andre metoder ikke har været vellykkede til behandling af folliculitis. Lasermetoden har til formål at fjerne hår permanent, så tætheden af ​​hår i visse områder reduceres.

4. Selvpleje

Selvpleje hjælper helingsprocessen af ​​mild folliculitis, herunder ved:

  • Rengør det inficerede område med varmt vand og antibakteriel sæbe.

  • Læg en vaskeklud eller et håndklæde i blød i en blanding af en teskefuld salt og to kopper vand. Påfør derefter blandingen på det inficerede område.

  • Undgå barbering og ridser på det inficerede område, brug også løst tøj på det inficerede område.

Kan folliculitis forebygges?

Det kan du selvfølgelig, ved at holde huden ren og fugtet. Du rådes til ikke at bruge stramt tøj for at forhindre hud- og tøjfriktion, og at være forsigtig, når du laver aktiviteter, så der ikke opstår sår, der udløser folliculitis-buler.

Læs også: Skaldethed kan være et tegn på helbredsproblemer

Det er de folliculitis-fakta, du skal vide. Hvis der kommer en rød bule på hovedet, så tøv ikke med at tale med lægen . Du kan bruge appen at spørge lægen når som helst og hvor som helst via snak, og Stemme/videoopkald. Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!