Venstre øje rykker ofte, hvilket tegn?

Jakarta – Har du nogensinde oplevet øjentrækninger i venstre side? Det er bedre, hvis du har oplevet det, tro ikke nødvendigvis på myten, der siger, at et ryk i øjet til venstre er et dårligt eller godt tegn på nogens tilstand. Faktisk kan et rystende venstre øje være et tegn på et sundhedsproblem.

Læs også: 5 betydninger af twitch i kropsdele

Selvom denne tilstand ikke forårsager smerte eller synsforstyrrelser, kan nogle gange øjentrækninger, der ikke behandles med det samme, forstyrre daglige aktiviteter. Overvinde det venstre øjes trækninger anderledes og justeret til årsagen til øjets trækninger.

Kend årsagerne til venstre øjetwitch

Øjentrækninger er også kendt som mytokymi. Generelt føler en person, der oplever øjentrækninger, en pulsering i øjenområdet fra øjenlågene til øjenbrynene. Denne pulsering forekommer gentagne gange og kan ikke kontrolleres. Bare rolig, de pulseringer, der opstår, forårsager ikke smerte eller synsforstyrrelser hos den syge.

Du bør ikke umiddelbart forbinde øjets tilstand, der naturligt rykker, med mystiske ting. Øjentrækninger opstår på grund af, at nerverne i øjenlågene spændes og oplever spasmer. Kend årsagerne, der får dig til at opleve trækninger i venstre øje, såsom:

1. Trætte øjne

Normalt kan trækninger i venstre øje forekomme på grund af aktiviteter, der udføres efter en hel dag. At bruge dine øjne til at arbejde foran en computerskærm eller enhed hver dag kan gøre dine øjne trætte. Trætte øjne oplever trækninger på grund af spændte øjennerver. Mangel på søvn øger også risikoen for at få øjentrækninger. At opfylde behovet for hvile kan forhindre dig i forskellige helbredsproblemer.

Læs også: Måske disse 4 årsager hyppige blinkende øjne

2. Mangel på næringsstofindtag

Vær opmærksom på det næringsindtag, du indtager, når du oplever et spjæt i venstre øje. Indtagelse af for mange fødevarer og drikkevarer, der indeholder koffein, øger risikoen for belastning af øjennerverne, som kan føre til øjentrækninger. Vanen med at ryge og indtage alkohol får også musklerne i kroppen til at blive spændte, en af ​​dem er øjenmusklerne. Ikke kun twitch, cigaretter og alkohol har en dårlig indvirkning på dit helbred. Du bør undgå denne dårlige vane, så sundheden bevares.

3. Sygdomslidelse

Øjnetrækninger er et tegn på helbredsproblemer i kroppen. Der er flere sygdomme, der kan forårsage trækninger i venstre øje, såsom bell's palsy, blefarospasme, dystoni og multipel sklerose. Nogle af disse sygdomstilstande er dog ledsaget af andre symptomer, der er tilpasset den oplevede sygdom.

Der er ikke noget galt i at få foretaget en undersøgelse på det nærmeste sygehus, hvis du oplever øjentrækninger, der varer længe nok og ledsages af nedsat kognitiv funktion. Nu kan du bestille tid hos en læge via appen . Mere praktisk, ikke?

Læs også: 7 usædvanlige øjensygdomme

Overvinde spjæt i venstre øje kan også være enkelt, såsom at komprimere den naturlige øjentrækning med varmt vand i 10 minutter. En anden måde, der kan gøres, er at undgå at indtage koffein og alkohol.

Det er bedre at opfylde de ernæringsmæssige behov, der kan hjælpe dig med at opretholde en sund muskel- og øjenfunktion. Glem ikke at tage en pause og justere det stressniveau, du føler, så du kan håndtere denne tilstand med det samme.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2020. Eye Twitching
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Øjenlågstrækning
Healthline. Tilgået 2020. Øjenlågstrækning