Få mere at vide i den kritiske fase af denguefeber

, Jakarta – Som vi alle ved, er denguefeber en sygdom forårsaget af myggestik Aedes Aegypti. Denne sygdom kan være dødelig, hvis den ikke behandles med det samme. Udviklingen af ​​denguefeber sker dog i tre faser, nemlig febril-, kritisk- og bedringsfasen. Nå, det er vigtigt at kende den kritiske fase dybere, så du kan tage den rigtige behandling for at forhindre komplikationer, der kan være livstruende.

Denguefeber starter pludseligt efter en inkubationsperiode på 5-7 dage, og dens udvikling sker i 3 faser, nemlig:

Feber fase (febril fase)

Den indledende fase af denguefeber er karakteriseret ved symptomer i form af høj feber, der kan nå op til 40 grader Celsius i 2-7 dage. Derudover kan de syge også opleve flere andre symptomer, såsom muskel-, led- og knoglesmerter, hovedpine, ondt i halsen, kvalme og røde pletter på huden.

I denne fase vil lægen overvåge antallet af blodplader (blodplader) med patienten, fordi antallet af blodplader normalt vil falde drastisk til mindre end 100.000/mikroliter blod. Dette fald kan forekomme på kort tid, som er 2-3 dage.

Vær forsigtig, denguefeber kan også blive alvorlig i slutningen af ​​feberfasen, som er karakteriseret ved symptomer som vedvarende opkastning, stærke mavesmerter, væskeophobning, vejrtrækningsbesvær, sløvhed eller rastløshed og en forstørret lever. Denne tilstand er en nødsituation, der kræver akut medicinsk behandling.

Læs også: 5 Symptomer på DHF, der ikke kan ignoreres

Kritisk fase (kritisk fase)

I den kritiske fase vil den høje feber, som den syge oplever, gradvist aftage. De fleste syge tror, ​​de er kommet sig, selvom et fald i kropstemperaturen ikke er et tegn på bedring. På den anden side går syge ind i den farligste periode, hvor livstruende komplikationer kan opstå.

Den kritiske fase er en periode, hvor blodkar lækker blodplasma, hvilket forårsager tegn på blødning i huden og andre organer, såsom næseblod, gastrointestinal blødning. Det er det, der faktisk får kropstemperaturen til at falde. Udflåd af røde pletter er et af de typiske symptomer i den kritiske fase.

Den kritiske fase af denguefeber kan begynde mellem 3-7 dage fra febrilfasen og varer i 24-48 timer. I denne fase skal kropsvæsker overvåges nøje, så der ikke er mangel eller overskud.

I denne fase har den syge behov for at få medicinsk behandling så hurtigt som muligt. Årsagen er, at de syge er i risiko for at opleve chok eller et drastisk fald i blodtrykket, samt blødninger, der kan føre til døden, hvis de ikke behandles med det samme.

Genopretningsfase

Restitutionsfasen begynder 48-72 timer efter den kritiske fase. I denne fase vil patientens tilstand forbedres, og den hæmodynamiske status (blodgennemstrømningen i kroppens kredsløb) er ligeledes stabil. Væske, der kommer ud af blodkarrene, vil også vende tilbage til blodkarrene. Derfor er det meget vigtigt at holde patientens kropsvæsker for ikke at være overdreven. Dette skyldes, at overskydende væske i blodkarrene kan føre til hjertesvigt og lungeødem, som kan føre til døden.

I genopretningsfasen vil blodpladeniveauet hos den syge også stige hurtigt for at nå 150.000/mikroliter blod, men vil derefter vende tilbage til normale niveauer.

Læs også: Tomme huse til vandpytter øger risikoen for denguefeber

Dengue feber behandling

Faktisk er der ingen specifik behandling for denguefeber. Patienter rådes kun til at opretholde et godt væskeindtag og få masser af hvile. Patienter bør også undgå medicin, såsom aspirin eller enhver medicin, der indeholder aspirin og andre antiinflammatoriske lægemidler (såsom ibuprofen), fordi de har antikoagulerende egenskaber.

Febersymptomer kan overvindes ved at tage acetaminophen eller feberdæmpende medicin ordineret af en læge.

Læs også: Gør dette for at behandle symptomer på denguefeber

Nå, det er en forklaring på den kritiske fase af denguefeber. Hvis du har høj feber, der er mistænkt som et symptom på denguefeber, bør du straks kontakte en læge. For at foretage en undersøgelse kan du også bestille tid hos en læge på det sygehus, du har valgt, gennem ansøgningen . Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play som en hjælpende ven til at bevare din families sundhed.

Reference:
Centre for Disease Control and Prevention. Tilgået 2020. Dengue.