Hvilken er bedre, abdominal eller transvaginal ultralydstest?

, Jakarta - Måske er det bredere samfund mere bekendt med kun abdominal ultralyd. Denne ultralyd er en ultralyd, der normalt udføres på gravide kvinder gennem maven. Men vidste du, at der er andre typer ultralyd, der kan bruges? En af dem er transvaginal ultralyd. Kom nu, kend forskellen mellem både abdominal ultralyd og transvaginal ultralyd. Hvilken er bedre af de to?

Læs også: Behøver at vide, dette er en 3D-ultralydsundersøgelsesprocedure

Forskellen mellem abdominal ultralyd og transvaginal ultralyd

Begge disse ultralyd kan bruges før eller under graviditeten. Abdominal ultralyd og transvaginal ultralyd kan bruges til at kontrollere graviditetens fremskridt eller til at kontrollere for visse helbredsproblemer. Før du gør det, bør du dog forstå, hvad forskellen mellem de to er, og hvilken du har brug for mere.

Procedure for abdominal ultralyd og transvaginal ultralyd

Disse to ultralydsprocedurer har forskellige undersøgelsesteknikker, nemlig:

  • abdominal ultralyd eller abdominal ultralyd er en undersøgelse, der udføres gennem ydersiden af ​​maven ved at påføre en gel på hele maveområdet. Denne gel vil være nyttig til at lette transducerens bevægelse og forhindre tilstedeværelsen af ​​luft mellem huden og transduceren. Efter maven er smurt med gel, vil lægen bruge en transducer over maven til at fange rigtige billeder af de indre organer inde i maven.
  • Transvaginal ultralyd er en intern undersøgelsesmetode, der bruger en enhed kaldet en 2-3 tommer transducer, der sættes direkte ind i skeden.Med dette værktøj vil lægen få mere detaljerede rigtige billeder af de kvindelige reproduktive organer, livmoder, æggestokke, æggeledere og livmoderhals. .

Læs også: Vigtigheden af ​​ultralyd under graviditet

Hvilken er bedre, abdominal eller transvaginal ultralydstest?

Abdominal ultralyd er kendt som en metode til rutinemæssig undersøgelse af gravide kvinder. Denne metode er dog også nyttig til at kontrollere for sundhedsproblemer med lever, mave, nyrer, bugspytkirtel, tarme og andre organer i bughulen. Ultralyd er også nyttig til at undersøge en person, der er blevet diagnosticeret med hævelse af indre organer, nyresten, blindtarmsbetændelse og væskeophobning i bughulen.

Mens den transvaginale ultralydsmetode mere er beregnet til at undersøge de kvindelige reproduktive organer, enten før eller under graviditeten. Ultralydsundersøgelse uden for graviditeten er nyttig til at påvise vækst af cyster eller tumorer på æggestokkene, blødning i skeden eller unormale bækkensmerter. I mellemtiden har en transvaginal ultralydsundersøgelse udført under graviditeten til formål at overvåge eventuelle ændringer i graviditeten, der kan have en negativ indvirkning på moderen og fosteret, kontrollere fosterets hjertefrekvens og kontrollere moderkagens tilstand.

Ingen af ​​dem er bedre end de to, abdominal ultralyd og transvaginal ultralyd har deres respektive funktioner og fordele. Abdominal ultralyd kan udføres når som helst efter at være blevet anbefalet af en læge, enten for at kontrollere for graviditet eller visse medicinske tilstande. I mellemtiden har transvaginal ultralyd særlige regler, som kun kan gøres efter, at den gravide kommer ind i det tidlige trimester af graviditeten eller før den 8. uge af graviditeten.

Læs også: Dette er forskellen mellem 2D ultralyd og 3D ultralyd

Hvis du er interesseret i at udføre ovenstående procedure, skal du sørge for, at du tydeligt ved, hvad de trin er, du skal igennem. Du kan spørge om denne procedure med en ekspertlæge i appen , igennem Snak eller Stemme/videoopkald. Ikke nok med det, du kan også købe den medicin, du har brug for. Uden besværet vil din ordre blive leveret til din destination inden for en time. Kom nu, Hent appen på Google Play eller App Store!