Dette er resultatet, hvis barnets bilirubinniveauer er høje

, Jakarta - Du har helt sikkert hørt om en baby født med gulsot. Dette skyldes høje niveauer af bilirubin hos spædbørn. Bilirubin er et gult pigment i blod og afføring, som kroppen producerer, når røde blodlegemer ødelægges naturligt.

Bilirubinsygdomme hos spædbørn er forårsaget af et unormalt leverorgan. Når bilirubinindholdet er for højt, kan barnets hjerne udvikle en lidelse kaldet kernicterus. Dette kan forårsage alvorlig interferens, når det opstår. Dette er effekten af ​​højt babybilirubin på kernicterus!

Læs også: Genkender du gulsot hos babyer, farlig eller normal?

Høje babybilirubinniveauer forårsager Kernicterus

Kernicterus er en type hjerneskade, der kan opstå hos babyer. Denne lidelse er forårsaget af en høj ophobning af bilirubin i hjernen. Bilirubin i sig selv er et affaldsprodukt produceret af leveren for at nedbryde røde blodlegemer, der er udløbet.

Når bilirubin er for højt, er tegnene, at barnet er født med gulsot. Når for meget bilirubin ikke behandles med det samme, og der er ophobet for meget i hjernen, kan der opstå kernicterus. Sygdommen kan forårsage hjerneskade.

Tegn og symptomer på Kernicterus

I nogle tilfælde kan symptomer på kernicterus forekomme to til fem dage efter fødslen. Derefter vil babyer, der har unormalt højt bilirubin i blodet, opleve vedvarende gul hud, slimhinder og hvide øjne.

Høje bilirubinniveauer hos disse babyer kan ophobes i hjernen, så det har potentiale til at forårsage komplikationer, der kan være livstruende. Kernicterus, der opstår, kan forårsage symptomer, såsom altid at føle sig sløv, dårlige spisevaner og feber.

Andre symptomer, der kan opstå, hvis en baby har kernicterus, er vejrtrækningsproblemer, milde til svære muskelspasmer, herunder i hovedet, og en fremadbøjning af kroppen. I alvorlige stadier kan disse symptomer forårsage abnormiteter i motorisk funktion.

Du kan også spørge lægen fra hvis du er forvirret over virkningen af ​​højt bilirubin på barnet. Det er nemt, du behøver bare Hent Ansøgning i smartphone som du bruger! Derudover kan du også købe medicin uden at forlade huset med denne ansøgning.

Læs også: Pas på, gule babyer kan forårsage hjerneskade

Årsager til Kernicterus opstår

Lidelser med for højt bilirubinindhold hos babyer, der angriber hjernen, er forårsaget af gulsot, der ikke behandles med det samme. Dette sker, fordi den nyfødtes lever ikke kan behandle disse stoffer hurtigt nok. Opbygningen sker til sidst i barnets blod. Der er to typer bilirubin i kroppen, nemlig:

  • Ukonjugeret bilirubin. Denne type bilirubin bevæger sig fra blodbanen til leveren. Denne type er ikke opløselig i vand, så den kan ophobes i babyens kropsvæv.

  • Konjugeret bilirubin. Denne type omdannes fra ukonjugeret bilirubin i leveren. Konjugeret bilirubin er vandopløseligt, så det kan udskilles fra kroppen gennem tarmene på hver person.

Ukonjugeret bilirubin er svært for leveren at omdanne, så det kan opbygges i barnets krop. Når disse stoffer bliver meget høje, kan bilirubin undslippe fra blodet og ind i hjernevæv. Dette forårsager kernicterus på grund af akkumuleret bilirubin.

Læs også: Dette er årsagen til gulsot hos voksne

Det er kernicterus forårsaget af høje niveauer af bilirubin i barnets krop. Hvis dit barn har symptomer på gulsot, skal du behandle det med det samme, så der ikke opstår komplikationer, der kan være farlige. Prøv desuden altid at spørge din læge om lidelsen.

Reference:
Healthline. Hentet 2019. Hvad er Kernicterus?
WebMD. Hentet 2019. Hvad er Kernicterus?