6 fakta om menneskelig højde

, Jakarta – At lægge højden til side kan være et alvorligt problem for helbredet. Mange mennesker tror, ​​at en persons højde er påvirket af arv. For at finde ud af fakta om den faktiske højde, se de interessante oplysninger om højde nedenfor.

1. Det første år er den hurtigste vækstperiode

Det første leveår er den hurtigst voksende periode. Mennesker kan vokse op til omkring 10 tommer i højden fra fødslen til et års alderen. Derefter stiger menneskelig højde støt indtil ungdomsårene. Væksten af ​​kvinders højde begynder at stoppe efter 2-3 år efter menstruation. I mellemtiden er mænds højdevækst hurtigst i begyndelsen af ​​tyverne.

Man kan også blive højere på en nat. Årsagen er, at det meste af væksthormonet frigives under søvn, så en god nats søvn kan hjælpe et barn med at opnå optimal vækst.

Læs også : 3 faktorer, der påvirker højden

2. Højdeændringer i løbet af dagen

Ligesom vægt kan højden ændre sig i løbet af dagen. En persons højeste højde er om morgenen (især når man vågner) og bliver omkring en centimeter kortere om natten. Dette fænomen skyldes, at rygsøjlens diske bliver oprejst i løbet af dagen, hvilket resulterer i kortere højde om natten. Når man sover, er rygsøjlen mere afslappet, så en person bliver højere om morgenen end om natten.

3. Højden er ikke fuldt påvirket af gener

Omkring 60-80 procent af menneskets højde bestemmes af genetiske faktorer, mens resten afhænger af miljømæssige og ernæringsmæssige faktorer. Det unikke er, at du kan forudsige et barns højde ud fra forældrenes højde. Her er formlen!

  • Søn = (mors højde + 13) + Fars højde (i centimeter) divideret med 2 ± 8,5 centimeter.

  • Datter = (Fars højde - 13) + Mors højde (i centimeter) divideret med 2 ± 8,5 centimeter.

For at sikre, at børn er høje, anbefales det, at børn regelmæssigt indtager frugt, grøntsager, fuldkorn, mælk og magert protein. Disse fødevarer indeholder vitaminer og mineraler, der spiller en vigtig rolle i væksten.

4. Høje mennesker har større risiko for at udvikle kræft

Jo højere en person er, jo større er risikoen for at udvikle kræft. Årsagen er, at høje mennesker har flere celler i kroppen. Men du behøver ikke bekymre dig, fordi den øgede risiko for kræft stadig er relativt lille. Bør fokusere på at reducere kræftrisikofaktorer såsom ikke at ryge, opretholde en ideel kropsvægt og begrænse alkoholindtaget.

Læs også : Hyppigt øjeblikkeligt fødevareforbrug, øget kræftrisiko

5. Unormal højde er påvirket af genetiske faktorer

Unormal højde, der er tale om, er dværgvækst (meget kort) og gigantisme (meget høj). Dværgvækst er forårsaget på grund af en genetisk mutation, der får knogler til at blive korte. Mens gigantisme opstår på grund af overskydende væksthormon i barndommen på grund af en godartet tumor på hypofysen.

6. Højden vil skrumpe, når du er 40 år gammel

Det er ingen hemmelighed, at voksne kan blive kortere med alderen. Både mænd og kvinder kan opleve en forkortet højde i en alder af 40 år. Højden kan reduceres med en halv tomme på et årti. Årsagen er, at skiverne i rygsøjlen vil miste vand og begynde at trykke fra tid til anden. Osteoporose har potentiale til at forværre denne tilstand. Alligevel kan vægttab forebygges ved at strække, styrketræning, yoga og fysioterapi kan være med til at sænke risikoen.

Læs også : Forebyg osteoporose med disse 6 trin

Hvis du stadig vil vide mere om menneskelig højde, så tøv ikke med at spørge en læge . Du kan bruge funktionerne Kontakt læge hvad der er i appen at kontakte lægen når som helst og hvor som helst via Snak , og Stemme/videoopkald . Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!