Må folk med mæslinger bade?

, Jakarta - Mæslinger er en barndomsinfektion forårsaget af en virus. Denne sygdom er ret almindelig, især i et land som Indonesien, og heldigvis er en vaccine tilgængelig som en forebyggende foranstaltning.

Nogle af de mest karakteristiske symptomer på mæslinger er forekomsten af ​​blålige hvide pletter i munden. Der er også hududslæt, der dannes, når en person har mæslinger. Nogle mennesker spørger så lægen eller sygeplejersken, om dette udslæt kan udsættes for vand. På grund af de myter, der cirkulerer i samfundet, ved mange mennesker ikke præcis, hvordan de skal behandle udslæt på grund af mæslinger. Som følge heraf oplever mennesker med mæslinger ofte meget ubehagelige symptomer.

Læs også: 5 Første håndtering, når børn har mæslinger

Så kan mennesker med mæslinger tage et bad?

Når dit barn har mæslinger, og han har influenzalignende symptomer, så skal du tage behandling og pleje som at behandle influenza. Egentlig må folk med mæslinger gå i bad, men det anbefales at bruge varmt vand, så de kan holde sig godt tilpas. Lad ikke dit barn få kløe, fordi de ikke bader overhovedet.

Derudover er der flere andre måder, der skal forstås for at lindre symptomerne på mæslinger, nemlig:

  • Giv paracetamol for at reducere høj temperatur eller feber og lindre ømhed.
  • Giv dit barn masser af væske for at sikre, at de ikke bliver dehydreret af feber og for at holde halsen behagelig. Det anbefales også stærkt at give dem en elektrolytdrik, der erstatter de ioner, som deres krop har mistet, men sørg for at tage det langsomt.
  • Hvis barnet har symptomer, der gør det ubehag i øjnene, skal du behandle det ømme øje med en vatrondel gennemvædet i varmt vand og placere den på øjenlåget for at fjerne skorpen.
  • Dæmp lyset og luk gardinerne, hvis dit barns øjne gør ondt.

Men det vigtigste er straks at tjekke barnets tilstand på det nærmeste hospital. Fordi kun læger ved, hvordan man kan lindre symptomerne på mæslinger. Du kan nu bestille tid hos en læge på sygehuset via . Ved at lave en lægetid kl Du skal altså ikke bøvle med at stå i kø på hospitalet, fordi du kun kan komme under kontrolbesøg.

Læs også: Er det rigtigt, at mæslinger kan hele af sig selv?

Almindelige komplikationer på grund af mæslinger

Der er flere komplikationer af mæslinger, der kan forekomme, herunder:

  • Øreinfektion. En af de mest almindelige komplikationer ved mæslinger er en bakteriel øreinfektion.
  • Bronkitis, ondt i halsen eller kryds. Mæslinger kan forårsage betændelse i stemmeboksen (strubehovedet) eller betændelse i de indre vægge, der beklæder de vigtigste luftveje i lungerne (bronkierne).
  • Lungebetændelse. Lungebetændelse er en almindelig komplikation af mæslinger. Mennesker med svækket immunforsvar kan udvikle en meget farlig type lungebetændelse, der nogle gange er dødelig.
  • Encephalitis. Omkring 1 ud af 1.000 mennesker, der får mæslinger, udvikler en komplikation kaldet encephalitis. Denne hjernebetændelse kan opstå lige efter mæslinger, eller den kan ikke forekomme før måneder senere.
  • Graviditetsproblemer. Hvis personen med mæslinger er en gravid kvinde, skal hun være særlig opmærksom på at undgå mæslinger, fordi sygdommen kan forårsage for tidlig fødsel, lav fødselsvægt og moderens død.

Læs også: Hvor længe kurerer mæslinger?

Husk, at mæslinger er meget nemme at sprede, så hvis dit barn får det, bør du stoppe dem i at gå i skole, indtil de er helbredt. Dette varer normalt omkring 7-10 dage efter de første symptomer viser sig, men søg råd hos din læge, så symptomerne kan kontrolleres og ikke bliver værre.

Reference:
Godt at vide. Tilgået i 2021. Mæslinger.
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Mæslinger.
UK National Health Service. Tilgået i 2021. Mæslinger.