Bekendtskab med Hydrosalpinx, der kan forårsage infertilitet

, Jakarta - Ethvert ægtepar ønsker generelt afkom som deres efterfølger. Det er dog ikke alle, der let kan velsignes med børn. Nogle par kan blive nødt til at vente i lang tid. Der kan også være infertilitet.

Infertilitet kan forekomme hos mænd eller kvinder. Hvis det forekommer hos kvinder, er en af ​​de ting, der forårsager infertilitet, hydrosalpinx. Denne lidelse er forårsaget af hævelse eller udvidelse af dele af det kvindelige reproduktive system. For at finde ud af mere om dette, her er den fulde anmeldelse!

Læs også: At lære Hydrosalpinx at kende, som gør det svært for mødre at blive gravide

Hydrosalpinx kan forårsage infertilitet hos kvinder

Hydrosalpinx er en lidelse, der opstår, når en kvinde oplever hævelse af en eller begge æggeledere. Dette skyldes ophobning af væske i det, som kan blive påvirket af en tidligere infektion. En person oplever muligvis ikke nogen symptomer, når de opstår.

Æggelederen, eller kanalen mellem livmoderen og æggestokkene, er stedet, hvor ægget og sæden mødes, hvilket også er kendt som stedet for befrugtning. Ægget, der er blevet befrugtet af denne sæd, vil flytte til livmoderen og implantere resultaterne af befrugtningen.

Æggelederne kan dog blokeres på grund af konsekvenserne af tidligere operationer, såsom tubal ligering eller bækkenoperation. Dette afsnit kan også blive forstyrret på grund af tidligere bækkeninfektioner, såsom klamydia, gonoré og tuberkulose.

Nå, denne hydrosalpinx-tilstand kan faktisk få en person til at opleve infertilitet eller vanskeligheder med at få afkom. Er det sandt? Når moderen har denne lidelse, vil befrugtning af sædceller og æg tilsyneladende være vanskelig at finde. Dette skyldes en blokering i ægget i forplantningssystemet.

Denne blokering opstår generelt på grund af dannelsen af ​​bindevæv som følge af en tidligere infektion. Blokeringen får således vand til at samle sig i æggelederne. Væsken er giftig for embryonet, hvilket kan reducere succesraten for graviditeten. Selvom det er vellykket, er antallet af abort på grund af lidelsen også høj.

Hvis du har spørgsmål vedrørende hydrosalpinx, der kan forårsage infertilitet hos kvinder, skal du bare spørge din læge på . Det er nemt, du bare Hent Ansøgning i smartphone som bruges til at få nem adgang til sundhed!

Læs også: 4 årsager til, at det er svært at blive gravid, selvom par er fertile

Hvordan man overvinder Hydrosalpinx, som kan forårsage infertilitet

Hydrosalpinx er et klassisk fertilitetsproblem, der kan gøre det svært for en person at blive gravid. Der er dog flere effektive metoder til at håndtere disse abnormiteter i æggelederne. Derudover blev succesraten ved at gøre dette bemærket til at være meget god.

En behandling, der kan udføres, er IVF. Denne metode er en fertilitetsterapi med bilateral hydrosalpinx metode. Ved at anvende IVF vil lægen optimere befrugtningsraten, placere embryonet det rigtige sted og understøtte de gode hormoner til det tidligt udviklende embryo for at øge succesraten.

En anden behandlingsmetode, der kan anvendes, er laparoskopi. Dette gøres i en procedure kaldet en neosalpingostomi, hvor der laves et snit for enden af ​​det berørte æggeleder og enden foldes. På denne måde forbliver reproduktionssystemets rør åbne. Alligevel var gentagelsesraten for, at det opstod, meget høj.

Laparoskopisk handling er ret præcis til at bestemme omfanget af tilstanden hos kvinder, der lider af denne lidelse. Denne undersøgelse er et minimalt kirurgisk indgreb ved at indsætte en slags kikkert i bughulen. Derefter vil lægen udføre en operation for at fjerne blokeringen i æggelederne.

Efter denne handling vil lægen bestemme prognosen eller den mulighed, der kan opstå i fremtiden for at få afkom. Der er dog flere ting, som mødre skal huske, denne metode kan forårsage graviditet uden for livmoderen, som kan være livstruende, du ved. Sørg derfor altid for din graviditets sundhed ved jævnligt at tjekke dig selv.

Læs også: Svært at blive gravid genetisk eller ikke ja?

Det er nogle ting, du bør vide om hydrosalpinx, som kan forårsage infertilitet. Ved at vide det tidligt kan forebyggelse ske med det samme. Hvis du har svært ved at blive gravid, er det en god idé at få tjekket dig selv med det samme, måske skyldes det et problem med æggelederen.

Reference:
Fertilitet Texas. Tilgået 2020. Tubal Factor Infertility
Healthline. Tilgået 2020. Hydrosalpinx (Blokering af æggeleder): Hvad kan du forvente