Der er blod i urinen, pas på disse 8 ting

, Jakarta - Urin fjerner normalt kun affaldsstoffer fra nyrernes filtrering. Hvis der er blod i urinen, kan det selvfølgelig ikke undervurderes. Blodig urin kan være et tegn på problemer med urinvejene, nyrerne eller prostata. I den medicinske verden er blodig urin kendt som hæmaturi, som er en tilstand, hvor urinen indeholder røde blodlegemer, hvilket gør den lyserød, rød eller mørkerød, let brunlig i farven.

Faktisk kan urinens farve ændre sig. Visse fødevarer, der er tykke i farven, tilstrækkeligt vand og motion kan midlertidigt ændre farven på urinen. Dette går dog normalt over i løbet af få dage. Derudover er ændringer i urinfarve også almindeligvis forårsaget af lægemidler, såsom afføringsmidler og nogle antibiotika (såsom nitrofurantoin og rifampicin).

Læs også: Farvet urin, pas på disse 4 sygdomme

Blodig urin kan opstå pludseligt uden andre tegn eller symptomer på forhånd. I nogle tilfælde er blod i urinen muligvis ikke synligt for det blotte øje. Nye blodlegemer vil blive set med test i laboratoriet. Dette kaldes mikroskopisk hæmaturi.

Kan være et symptom på følgende sygdomme

Der er flere årsager til blod i urinen. Her er nogle af dem:

1. Blæreinfektion

Akut blærebetændelse eller almindeligvis kendt som en blærebetændelse vil gøre den ramte syg ved vandladning. Dette sker i voksenalderen. Men hos spædbørn eller børn kan denne infektion forekomme. Normalt vil babyer eller børn have feber, smerter ved vandladning og nogle gange smerter i underlivet.

2. Nyreinfektion

Pyelonefritis eller nyreinfektion har symptomer på feber og kulderystelser. Nogle gange vil den syge også føle smerter i lænden, fordi det er der, nyrerne sidder.

Læs også: Her er 5 årsager til hæmaturi, som du skal kende

3. Betændelse i urinvejene

Urethritis eller betændelse i urinvejene (urethra) er normalt forårsaget af seksuelt overførte sygdomme som klamydia. Denne kanal er vejen ud af urin fra blæren. Denne sygdom kan efterfølges af smerter ved vandladning og en meget stærk lugt af urin.

4. Nyresten

Nyresten kan også forårsage blod i din urin. Når nyresten kommer ud, fordi de bliver skubbet af urin, kan det være, at den syge ikke mærker noget, og først opdager, når stenen har blokeret for urinpassagen. Passerende nyresten kan også forårsage ulidelige smerter omkring den nederste del af maven og bækkenet. Dette kan forårsage synligt blod eller små mængder blod, som ikke kan ses med det blotte øje.

5. Glomerulonefritis

Glomerulonefritis eller blødning i glomerulus kan forårsage blod i urinen. Glomerulus er et netværk af kapillærer, der udgør nyren, som fungerer som det første filter i processen med at lave urin.

6. Hævelse af prostatakirtlen

Hævelse af prostata er almindelig hos ældre mænd. Symptomer, der normalt følger, er trangen til at tisse ofte, men vanskeligheder med at udskille det og tømme blæren.

Læs også: Årsager til dårligt ildelugtende urin

7. Abnormiteter på grund af sygdom

Nogle blodsygdomme som seglcelleanæmi og genetiske lidelser som f.eks Alport syndrom der angriber de filtrerende membraner i samlingen af ​​nerveender kan også forårsage blod i urinen ved vandladning.

8. Skader og hård træning

Ulykker eller anstrengende sport kan forårsage nyreskade. Når nyrerne er skadet, kan blodet også føres ud i urinen.

Det er en lille forklaring om årsagerne til blod i urinen. Hvis du har brug for mere information om dette eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på ansøgningen , via funktion Tal med en læge , Ja. Det er nemt, en diskussion med den specialist du ønsker kan ske via Snak eller Stemme/videoopkald . Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen , når som helst og hvor som helst, vil din medicin blive leveret direkte til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!